Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Γιώργο Τράγκα: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Θράκη

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Θράκη» τόνισε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ, του Γιώργου Τράγκα.

Ο κ. Στυλιανίδης κατήγγειλε όχι μόνο την εγκατάλειψη της μουσουλμανικής κοινότητας, με ό,τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό, αλλά και την ίδια την περιοχή της Θράκης. Θύμα αυτής της ιστορίας όμως είναι η ίδια η μειονότητα, αλλά και η ίδια η Θράκη.

Η Αθήνα δεν μπορεί να θυμάται την Θράκη μόνο όταν έχουμε εκλογές. Η περιοχή χρειάζεται ανάπτυξη και μας έχουν εγκαταλείψει.
Ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στο θέμα της Τουρκικής Ένωσης Θράκης τόνισε πως έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ΄20 όταν αναγνωρίστηκε κάποια τουρκική ένωση στην περιοχή και στη συνέχεια η ελληνική πλευρά επιχείρησε να αφαιρεθεί ο όρος «τουρκική». Όπως είπε η άλλη πλευρά προσέφυγε στο ευρωπαϊκό συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δρομολογήθηκε μια μορφής κύρωσης για την Ελλάδα εάν δεν ανταποκρινόταν στην απόφαση.

Σημείωσε πως η Ελλάδα είχε τρεις επιλογές και πως η Αθήνα υιοθέτησε την λύση να σταλεί η υπόθεση στην Ελληνική δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει από την αρχή το θέμα και να επανεξετάσει εάν παραβιάζεται η συμφωνία του συνεταιρίζεσθε… Ερωτηθείς εάν υπάρχει ο κίνδυνος η Θράκη να γίνει ένα νέο Κόσσοβο απάντησε πως όσο η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και αξιοποιήσει σωστά τις συμμαχίες δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Ευθύνες στο Σημίτη

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας απέδωσε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις ιδιαίτερα στην κυβέρνηση Σημίτη που κληρονόμησε μεγάλο χρέος στον Κώστα Καραμανλή. Εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές, δεν απέκλεισε την αυτοδυναμία της ΝΔ αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στη Θράκη, απάντησε πως όσο υπάρχει εγκατάλειψη και αδιαφορία από την ελληνική πλευρά φουντώνουν τέτοιες φωνές. Ανέφερε πως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να προστατεύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.