Ευριπίδης Στυλιανίδης: "Η επίτευξη συμφωνίας αποτελεί εθνική αναγκαιότητα"

1. Στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα θα πρέπει να έχουμε πάση θυσία συμφωνία; Ο άλλος δρόμος είναι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή;

Ε.Σ.: Η συμφωνία είναι εθνική αναγκαιότητα, αν θέλουμε να κατοχυρώσουμε τους κόπους και τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες όλα τα προηγούμενα χρόνια και να προστατέψουμε την προοπτική της πατρίδας μας να επιστρέψει γρήγορα στην ομαλότητα.
Αντίθετα η επιστροφή στη δραχμή θα μας γύριζε δεκαετίες πίσω στην οικονομία και θα εξέθετε την Ελλάδα σε απίστευτους εθνικούς κινδύνους, υπονομεύοντας τη θέση ισχύος, που είχε κατακτήσει στα Βαλκάνια και μάλιστα με όλα τα εθνικά μέτωπα ανοιχτά.

2. Η κυβέρνηση για να παραμείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με πολύ σκληράμέτρα. Τότε γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Ο ελληνικός λαός με το «Όχι» που επέλεξε δεν απέρριψε τα μέτρα λιτότητας;

Ε.Σ.: Το δημοψήφισμα πιστοποιεί το διαζύγιο της κυβέρνησης με τη λογική και την ευθύνη.
Έγινε επί ανυπάρκτου διακυβεύματος. Στοίχισε όσο η διαφορά της πρότασης Τσίπρα από την πρόταση Γιούνκερ. Κλόνισε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Και τελικά θα οδηγήσει σε ένα πολύ ακριβότερο μνημόνιο, που θα το δεχθούμε και ως "σωτηρία", γιατί εξαντλήσαμε ανοήτως τα διαπραγματευτικά μας αποθέματα και ο εναλλακτικός δρόμος είναι ολέθριος για τη χώρα.
Δυστυχώς η κυβέρνηση πυροβόλησε τα πόδια της χώρας για να κρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ όρθιο. Κοντόφθαλμη λογική που είμαι βέβαιος ότι θα την πληρώσει, την πληρώνουν άδικα όμως και οι Έλληνες γιατί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος τους είναι σαν τη σφαίρα, όταν φύγει από τη Θαλάμη δεν επιστρέφει ποτέ πίσω...

3. Ήσασταν από τους πολιτικούς που υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι έπρεπε να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Γιατί πιστεύετε ότι έγινε την συγκεκριμένη στιγμή και μετά από μια ευρεία νίκη του Αλέξη Τσίπρα;

Ε.Σ.: Η συγκεκριμένη στιγμή συνδύαζε την κορύφωση της εθνικής αναγκαιότητας με την πολιτική σκοπιμότητα του πρωθυπουργού. Επιτρέψτε μου όμως να πω, πως είμαι απογοητευμένος ως πολιτικός από τις πολιτικές ηγεσίες των καιρών μας. Το πολιτικό σύστημα διακομματικά έδειξε τα τελευταία χρόνια απίστευτη ανωριμότητα. Πολιτική συνεννόηση ή ακόμα και κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας έπρεπε να έχουμε στη χώρα από την άνοιξη του 2009. Είναι ανεπίτρεπτο η χώρα να κινδυνεύει, ο λαός να υποφέρει και οι ηγεσίες να μη μιλούν μεταξύ τους, υποταγμένες σε εγωισμούς και μικροκομματικά συμφέροντα. Δε με ενδιαφέρει ποιος φταίει.. Ξέρετε εγώ είμαι από τη Θράκη, από μια οικογένεια που ξέρει τι θα πει προσφυγιά. Εκεί ποτέ δε χάνει αυτός που απλώνει το χέρι της συνεργασίας, ακόμα και αν του το αρνηθούν. Όσοι έχουν φιλοδοξία να πρωταγωνιστούν, ας διαβάσουν επιτέλους τις συνέπειες των διχασμών στην ελληνική ιστορία.

4. Είχατε ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Η άποψη σας πιστευτέ πως είναι ακόμα επίκαιρη; Και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο;

Ε.Σ.: Η κρισιμότητα των στιγμών με κάνει και το πιστεύω περισσότερο από ποτέ.
Η προϋπόθεση είναι να υπάρχει ξεκάθαρη ιεράρχηση προτεραιοτήτων, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ποιότητα προσώπων, που να συνδυάζει γνώση και εμπειρία από την πολιτική, την αγορά και την τεχνοκρατία. Η Ελλάδα χρειάζεται στο τιμόνι αυτές τις ώρες μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς και όχι φλώρους που κάνουν πολιτική από χόμπι, λόγω ονόματος ή για να κονομήσουν.

5. Από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε από την προεδρία της ΝΔ ξεκίνησε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο μια έντονη ονοματολογία υποψηφίων για την επόμενη μέρα. Οι εκλογικές διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα;

Ε.Σ.: Με τον Αντώνη Σαμαρά, όποιες διαφωνίες και αν είχαμε, εγώ οφείλω να είμαι δίκαιος μαζί του πιστώνοντας του την ψύχραιμη και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης του 2012 που κράτησε την Ελλάδα όρθια.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει να διαχειριστεί μια δύσκολη μετάβαση της παράταξης στο αύριο. Του έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει.
Μπορεί να ξανασυσπειρώσει τις δυνάμεις της παράταξης, που σκόρπισαν και να ενεργοποιήσει τις παροπλισμένες δυνάμεις. Ο χρόνος της μετάβασης βεβαίως εξαρτάται πρωτίστως από τις εθνικές εξελίξεις. Σίγουρα θα χρειαστούν κάποιοι μήνες πολιτικής δουλειάς και εσωκομματικής ηρεμίας. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και θα σταθώ στο πλευρό του με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της πατρίδας και της παράταξης.

6. Εσείς θα διεκδικήσετε την αρχηγία του κόμματος;

Ε.Σ.: Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, δε θεωρώ ούτε σοβαρό, ούτε υπεύθυνο να συμμετέχω σε μια πασαρέλα ματαιοδοξίας αυτοαναγορευομένων δελφίνων, που απειλεί να ευτελίσει την παράταξη μου.
Προσωπικά τη Νέα Δημοκρατία την αγαπώ και την πιστεύω, γιατί είναι το σπίτι μου. Δε με έφερε η συγκυρία. Εδώ ανδρώθηκα πολιτικά και ποτέ δεν εγκατέλειψα τις παρακαταθήκες, που μας άφησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γι αυτές τις αξίες και τον υπέροχο αλλά πληγωμένο κόσμο μας θα συνεχίσω να μάχομαι και στο μέλλον από όποιο μετερίζι μου ανατεθεί.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».