Ευριπίδης Στυλιανίδης για το Σχέδιο «Καλλικράτης»

Δημοσιεύθηκε στις 18/01/2010 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ».

Σχέδιο «Καλλικράτης»

«Η οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση δεν πρέπει να είναι υποταγμένη σε μικροκομματικές ή προσωπικές φιλοδοξίες, πρέπει να έχει θεσμικό και κυρίως αναπτυξιακό χαρακτήρα», τόνισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Π».

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι τα πρώτα δείγματα που επιδεικνύει η κυβέρνηση προς την κοινωνία αποδεικνύουν ότι δεν έχει ανάλογου επιπέδου προετοιμασία και ότι επιδιώκει να εφαρμόσει ένα σχέδιο χωρίς πόρους και κυρίως χωρίς αναπτυξιακή λογική υποταγμένη στη σκοπιμότητα είτε των προσώπων, είτε του κομματικού συμφέροντος.

«Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, εμείς θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε θετικά, ώστε ότι και να γίνει να είναι προς την ανάπτυξη του τόπου αλλά θα είμαστε αυστηροί κριτές αν οι επιλογές γίνουν με τα κριτήρια που περιέγραψα ως αρνητικά», υπογράμμισε.

Νομός Ροδόπης

Σε ό,τι αφορά το Νομό Ροδόπης, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν απόλυτα οι ιδιαιτερότητες και οι ιδιομορφίες της περιοχής, όχι μόνο από άποψη πληθυσμιακής σύνθεσης, αλλά και από άποψη αναπτυξιακής μορφολογίας.

«Όλες οι παρεμβάσεις που κάναμε τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του νομού μας είχαν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η φιλοσοφία αυτή. Αναφέρομαι σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτής της φιλοσοφίας, όπως είναι η ενιαία αξιοποίηση του ορεινού όγκου, η ενιαία αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.

«Το γεγονός ότι δημιουργείται ένα διοικητικό κέντρο στην Κομοτηνή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο στις Σάπες και ένα μεγάλο εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο στον Ίασμο, το γεγονός ότι οι παραλιακοί δήμοι έχουν τη δική τους δυναμική, οι οποίοι συνδέονται στη μεν Αίγειρο με το οικολογικό τοπίο, στη μεν Μαρώνεια με την ιστορία και τον πολιτισμό, στο δε κομμάτι της ακτής των Σαπών επίσης με την ιστορία, τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Υπόψιν, θα πρέπει να ληφθεί, επίσης, το γεγονός ότι η πρωτεύουσα του νομού θα πρέπει να παίζει έναν κυρίαρχο και προσδιοριστικό ρόλο για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Εάν μπούμε στις λογικές εξυπηρέτησης προσωπικών ή μικροκομματικών συμφερόντων, τότε θα υπονομεύσουμε όλα τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν ή συνεχίζονται από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό θα είναι σε εις βάρος του τόπου μας», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα παρακολουθούν τις προθέσεις της κυβέρνησης «και θα τοποθετηθούμε με αυστηρότητα απέναντι σε κάθε επιλογή, που θεωρούμε ότι υπονομεύει αυτήν την λογική και φιλοσοφία -αντιθέτως, θα στηρίξουμε κάθε πρόθεση η οποία μπορεί να ενισχύσει αυτή τη φιλοσοφία», υποστήριξε.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.