Ε.Σ.: "Αρχίζει εθνική περιπέτεια στη Θράκη"

Για «εθνική περιπέτεια» στη Θράκη, η οποία μόλις αρχίζει, προειδοποίησε ο μέχρι τις τελευταίες εκλογές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην εκλογή τεσσάρων μουσουλμάνων βουλευτών (τρεις στη Ροδόπη κι ένας στην Ξάνθη) σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί και να ανοίξει θέμα.

Μιλώντας στο pontos-news.gr, ο Ευ. Στυλιανίδης είπε ότι από το 1989, όταν ο Αχμέτ Σαδίκ δημιούργησε στη Θράκη το κόμμα «Εμπιστοσύνη», επιχειρείται από την Τουρκία οικονομική, δημογραφική, πολιτισμική και πολιτική κυριαρχία στην περιοχή, η οποία υλοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και πρόσωπα, αλλά πάντοτε με τον ίδιο στόχο.

Από την κάθοδο στις ευρωεκλογές του 2014 του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), το οποίο ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του κόμματος Σαδίκ, η προσπάθεια της Τουρκίας μπήκε σε νέες, πιο επικίνδυνες για την Ελλάδα βάσεις.

Κατά τον Ευρ. Στυλιανίδη, η κάθοδος του DEB στις ευρωεκλογές αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε προκειμένου η γειτονική χώρα να μετρήσει δυνάμεις: «Είχα πει ότι πρόκειται για πρόβα τζενεράλε, με σκοπό να αλλοιώσουν σιγά-σιγά τη δημογραφική σύσταση της δυτικής Θράκης. Το κόμμα του Σαδίκ προσκυνούν όλοι οι εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές στη Θράκη αλλά και κάποιοι χριστιανοί. Για παράδειγμα, ο χριστιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Στάθης Γιαννακίδης, ήταν γραμματέας στο γραφείο μουσουλμάνου βουλευτή στην περιοχή», σημειώνει.

Υποστηρίζει ακόμα ότι από τη Θράκη έχουν ήδη γίνει επαφές με μουσουλμάνους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αποκτούν σιγά-σιγά το δικαίωμα ψήφου, με μουσουλμάνους στα Δωδεκάνησα που δεν είναι τόσο φανατικοί, αλλά και με τον Σλαβομακεδόνα παπά Τσαρκνιά.

«Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα πανελλαδικό κόμμα, αφού ενώσουν τις δυνάμεις τους με κάποιους χριστιανούς κουλτουριάρηδες, το οποίο να αποτελέσει έναν από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού».

«Στη συνέχεια να ζητάνε ανταλλάγματα για τη μειονότητα, ουσιαστικά για τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή, όπως την εκλογή του ψευτομουφτή, τουρκικό πανεπιστήμιο κτλ. Την προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν ευρύτερα στην περιοχή την διευκολύνουν οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη. Μπορεί να δημιουργηθεί στη δυτική Θράκη ένα διαμετακομιστικό κέντρο προσφύγων, και όποιοι θέλουν να μένουν ή να φεύγουν», τονίζει.

Στον «εκμουσουλμανισμό» των βουλευτικών εδρών στην περιοχή συνέβαλε, κατά τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο ισχύων εκλογικός νόμος, αλλά και η μελετημένη ανάλυση και χρήση των ροών του από ανθελληνικά κέντρα: «Πήγαν και τον Ιανουάριο να με πλήξουν και δεν το κατάφεραν, όμως τώρα το πέτυχαν αφού έγινε μια πολύ μελετημένη προσπάθεια και πλήρης ανάλυση των ροών του εκλογικού νόμου. Τα σχέδιά τους τα βοήθησε και η χαλαρή ψήφος. Οι στρατιωτικοί και οι υπάλληλοι δεν ψήφισαν, ενώ και η εκκλησία δεν κινητοποίησε τον κόσμο. Έτσι, χάθηκε η μοναδική έδρα του πλειοψηφικού στοιχείου, δηλαδή του χριστιανικού, στη Ροδόπη».

Tα τελευταία 15 χρόνια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εκτιμά ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να πληγεί η υποψηφιότητα του ιδίου αλλά και των άλλων χριστιανών στην περιοχή.

«Πάντοτε εργαζόμουν απέναντι στην προσπάθεια για κυριαρχία της Τουρκίας στη Θράκη και πιο συστηματικά από το 1996, όταν εκλέχθηκα βουλευτής. Από το 2000 με τον Κώστα Καραμανλή εκπονήσαμε ένα "Σχέδιο Ανάδειξης και Ανάπτυξης της Θράκης", το οποίο αρχίσαμε να υλοποιούμε από το 2004, με τη δημιουργία σχολείων, την ενίσχυση του εισοδήματος, την επιδότηση του τρίτου παιδιού κ.λ.π.»

Τι πρέπει να γίνει:
Μέσω του pontos-news.gr, ο πρώην βουλευτής διατυπώνει προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα αποτρέψει τους εθνικούς κινδύνους στη Θράκη. Απαραίτητη θεωρεί τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την περιοχή, τη διόρθωση του εκλογικού νόμου, τη δημογραφική ενίσχυση του χριστιανικού στοιχείου και την εύρεση τρόπων από την πολιτεία για να πληρωθούν τα κενά στην εκπροσώπηση των χριστιανών.

«Με δική μου πρωτοβουλία πριν από λίγο καιρό 58 βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και ο Κώστας Καραμανλής, υποβάλαμε αίτημα στην τότε πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να συσταθεί διακομματική επιτροπή και να χαραχθεί ενιαία στρατηγική για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Θράκης. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση», λέει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Καταλήγοντας, ο π. υπουργός προαναγγέλλει τη δημοσιοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης του, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η οποία θα αναφέρεται στην εξέλιξη της ελληνικής και της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη αλλά και στο πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής.

«Θα αποτελέσει μια ευκαιρία ώστε να δρομολογηθεί δημόσιος διάλογος, πριν η Τουρκία ανοίξει θέμα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό. Είναι κυρίως εθνικό

________________________________________________________________________
Ρεπορτάζ του Ρωμανού Κοντογιαννίδη για το pontos-news.gr.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.