Εγγύηση για το σήμερα και το άυριο της ΝΔ ο Καραμανλής

Ήσαστε υπουργός Παιδείας, πως σχολιάζετε τις αλλαγές Γαβρόγλου στα πανεπιστήμια αλλά και την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με το ζήτημα του σημαιοφόρου;

Ε.Σ.: Λυπάμαι ειλικρινά διότι ο κ. Γιαβρόγλου έβαλε την όπισθεν στο Υπουργείο Παιδείας. Η ηγεσία μιας περίεργης διεθνιστικής αριστεράς, επιδιώκει να βγάλει τα ιδεολογικά της απωθημένα στην πλάτη της νέας γενιάς, υπονομεύοντας όχι μόνο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της εκπαίδευσης αλλά και βασικές αξίες - θεμέλια της Ελληνικής Παιδείας.
Η απομόνωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων από το διεθνές περιβάλλον και την αγορά, η αποξένωσή τους από την ποιότητα, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία και η υποταγή τους στον έλεγχο μιας περίεργης αριστερής ιδεοληψίας, υπονομεύουν τη μοναδική ελπίδα που υπήρχε η Ελλάδα να ανακάμψει, μέσα από το συγκριτικό της πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από την Παιδεία. Την ώρα που η Ελλάδα έπρεπε να απελευθερώνει την Ανώτατη Εκπαίδευσή της και να καθίσταται Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο δημιουργώντας και μια νέα πηγή για το ΑΕΠ της, η κυβέρνηση συρρικνώνει και κλείνει τα πανεπιστήμια οδηγώντας τα στο μαρασμό.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι επιδιώκει να πλήξει το σκληρό αξιακό πυρήνα της Ελληνικής Παιδείας. Καταργεί καθετί που αναφέρεται σε πατρίδα, ορθόδοξη πίστη, ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Εθνικός ύμνος, προσευχή, θρησκευτικά, παρελάσεις, σημαία ως σύμβολο αξιοσύνης, αριστείας και προσπάθειας. Μια απόλυτη ισοπέδωση που βαπτίζεται "ισότητα" και ένας επικίνδυνος αποχρωματισμός της πολιτιστικής και εθνικής μας ταυτότητας, που παρουσιάζεται ως δήθεν "προοδευτισμός".
Ολα αυτά είναι στοιχεία παρακμής, μιας ηγεσίας που με εργαλεία του δικού της αποτυχημένου παρελθόντος, επιδιώκει να διαμορφώσει το μέλλον ενός λαού που αξίζει περισσότερα.

Έχετε ταχθεί υπέρ των συναινέσεων και της συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων για σημαντικά ζητήματα, εκτιμάτε ότι υπάρχουν τέτοια περιθώρια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και ποια μπορεί να είναι αυτά;

Ε.Σ.: Πιστεύω στην Εθνική Συνεννόηση. Ωστόσο θεωρώ ότι η ιδεοληψία και ο φανατισμός, που συνήθως επιβάλουν "οι Δικτατορίες των Μετριοτήτων", αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την εδραίωση μιας τέτοιας πολιτικής. Θολώνουν τα μυαλά των ψηφοφόρων και από πολίτες τους μετατρέπουν σε οπαδούς, που αδυνατούν να σκέφτονται λογικά κάνοντας αυτοκριτική και κριτική στην εκάστοτε ηγεσία τους.
Υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία όχι απλά μπορούσαμε, αλλά είχαμε χρέος να συνεννοηθούμε (εξωτερική πολιτική, παιδεία, ακόμα και οικονομία), όπως άλλωστε έπραξαν όλες οι ώριμες δημοκρατίες της Δύσης όταν βρέθηκαν σε δυσκολίες σαν τις δικές μας. Πώς να γίνει όμως αυτό, όταν η Βουλή μετατρέπεται συνεχώς σε αρένα άγονων προσωπικών αντιπαραθέσεων και οι υπουργοί επιδιώκουν να βγάλουν τα ιδεολογικά ή προσωπικά τους απωθημένα;
Το πολιτικό σκηνικό των τηλεοπτικών παραθύρων είναι δυστυχώς άρρωστο. Περιφρονούνται όσοι έχουν ψύχραιμες και στοιχειοθετημένες θέσεις και μεσουρανούν οι θορυβώδεις νεοφώτιστοι φανατικοί. Όπως λένε και στην πατρίδα μου τη Θράκη όμως, "οι άδιοι τενεκέδες κάνουν περισσότερο θόρυβο".

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε στη «Νέα Σελίδα» πως ο Κώστας Καραμανλής είναι το πιο ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφωνείτε με αυτή την άποψη και πόσο σημαντική είναι για την τότε κυβέρνηση και τον πρώην πρωθυπουργό η υπόθεση Γεωργίου;

Ε.Σ.: Όπως έχω ξαναπεί ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί Χρυσή Εθνική Εφεδρεία, που η απήχησή της ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια της Νέας Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό η στήριξη που παρέχει ο πρώην πρωθυπουργός στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύτιμη. Δεν διασφαλίζει μόνο την ενότητα και τη συνέχεια του χώρου, αλλά εγγυάται και την προοπτική του μέσα από την πρωθυπουργοποίηση του προέδρου της ΝΔ.
Σε σχέση με την υπόθεση Γεωργίου και όσο αυτή εκρεμμεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε πολλά. Για όποιον όμως στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται πώς παίχτηκε στην Ελλάδα το διεθνες και ντόπιο πολιτικό παιχνίδι μετά το 2009, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα: Πρώτον γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η επί της ουσίας εξέτασή της, δεύτερον γιατί τόσο επίμονες παρεμβάσεις από το εξωτερικό προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τρίτον γιατί τόσο σπασμωδικές και φανατικές αντιδράσεις από τους επίδοξους υπερασπιστές του; Γιατί αυτή η νευρικότητα και η ανυσηχία; Ελπίζω σύντομα να δοθούν δημόσια οι απαντήσεις.

Εκτιμάτε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ή πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εξαντλήσει την τετραετία;

Ε.Σ.: Θεωρώ χρήσιμη την επίσπευση των εκλογών, διότι πιστεύω ότι μια κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία πρέπει να έχει ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση και να μη βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνία όπως σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια που κάτι τέτοιο αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και επιβραδύνει την ανάκαμψη.
Ωστόσο διαβλέπω την προσπάθεια της κυβέρνησης να αγοράσει χρόνο με επικοινωνιακά τερτίπια, που μπορεί να στοιχίσουν πολύ ακριβά στην Ελληνική οικονομία. Και εξηγούμαι: Είμαι βέβαιος ότι με μια κυβέρνηση Μητσοτακη θα είχαμε επίσπευση τόσο των ιδιωτικοποιήσεων, όσο και των ξένων άμεσων επενδύσεων, που πολλές φορές οι κυβερνώντες τις εμποδίζουν ανεξήγητα, π.χ. συνεχής αναβολή του fast track.

Πολιτεύεστε σε μια ακριτική περιοχή με αρκετές ιδιαιτερότητες, στην οποία απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, πως βλέπετε τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα;

Ε.Σ.: Βλέπω την πλήρη προσχώρηση της Τουρκίας στο αναθεωρητικό δόγμα του Νεοοθωμανισμού. Κεντράροντας στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, οι γείτονες μας επιχειρούν να διευρύνουν τη ατζέντα των διμερών διαφορών και προειδοποιούν τη Δύση, ότι δε θα διστάσουν να μεταφέρουν τη φωτιά από την Ανατολή στη αυλή της ΕΕ, δηλαδή στα Βαλκάνια.
Ιδιαίτερα στη Θρακη, η τοποθέτηση στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Γιλντιρίμ ενός νεοϊσλαμιστή Δυτικοθρακιώτη από την Κομοτηνή του Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος προΐσταται και του πλούσιου ισλαμιστικού ιδρύματος Χαλίτ Ερέν, συνδυασμένη με μια συστηματική οικονομική, θρησκευτική, πολιτιστική και πολιτική διείσδυση με στόχο τη χειραγώγηση της μουσουλμανική μειονότητας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που δε μπορεί να προσπερνά αδιάφορα η Αθήνα. Οι Θρακιώτες ανησυχούν, διότι νιώθουν ότι το κενό της κυβερνητικής αδιαφορίας και των αναπτυξιακών λαθών της το καλύπτει ύπουλα η τουρκική παρεμβατικότητα.

________________________________________________________________________
Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είναι Δικηγόρος, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, επισκ. Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.