"Δε δίνουμε λευκή επιταγή στην ανικανότητα"

1. Πώς αξιολογείτε τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Σε αυτό το πρώτο εξάμηνο της "πρώτης φοράς Αριστερα" ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα λάθη;

Ε.Σ.: Η συγκυβέρνηση καθυστέρησε τραγικά εκτινάσσοντας το εθνικό ρίσκο να βρεθούμε εκτός σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα. Πολλαπλασίασε το κόστος των μέτρων από τα 5 δις στα 9 δις Τσίπρα και εντέλει στα 14 δις ευρώ της τελικής συμφωνίας, σε βάρος των αδύναμων πολιτών. Αυτοαναιρέθηκε καταλήγοντας σε ένα τρίτο μνημόνιο μετά από ένα καταστροφικό για την αγορά και το χρηματιστήριο capital control, που πήγε την οικονομία πολλά χρόνια πίσω. Έδειξε νωρις ότι δε γνωρίζει τους κανόνες της Ε.Ε. και δεν ξέρει να διαπραγματεύεται. Έχασε τη δεδηλωμένη και ευτυχώς σήμερα που υπάρχει λόγω των έκτακτων συνθηκών μια Κυβερνώσα Βουλή, η οποία ψηφίζοντας αλά καρτ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

2. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα συμφωνία Αθήνας-πιστωτών θα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρά μέτρα. Με τον τρόπο αυτό, δε χάνετε το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων χρόνων, που είναι η ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας;

Ε.Σ.: Αναμφισβήτητα νέα υφεσιακά μέτρα που πλήττουν περαιτέρω κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες, επιδεινώνουν την κατάσταση και οδηγούν σε αμφίβολα αποτελέσματα.
Ωστόσο αυτό που είναι κρίσιμο για την αντιστροφή της εικόνας είναι η ελάφρυνση του χρέους και η διάθεση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς. Ο δρόμος της ανάπτυξης περνά υποχρεωτικά μέσα από την επιστροφή στην πραγματική οικονομία. Πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί, όταν 50.000 Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ζητήσει τους τελευταίους μήνες να ανοίξουν ΑΦΜ στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία λόγω χαμηλών φορολογικών συντελεστών;

3. Η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει τα δύο πρώτα πακέτα με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Να υποθέσω ότι ανάλογη στάση θα κρατήσει και κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τη νέα δανειακή σύμβαση;

Ε.Σ.: Στηρίζουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την ουσιαστική "επιστροφή" της Ελλάδας στην ομαλότητα και την ευρωζώνη, γιατί αυτό για μας είναι κεντρική γεωστρατηγική επιλογή. Δεν δίνουμε όμως λευκή επιταγή, ούτε στην ανικανότητα, ούτε στην ιδεοληψία. Είναι για παράδειγμα τραγικό η κυβέρνηση από μόνη της να στοχοποιεί τους αγρότες με τέτοιο τρόπο, που ο μέσος κλήρος καθίσταται μη βιώσιμος αποδίδοντας μόλις ανά οικογένεια περίπου 4.000 ευρώ το χρόνο. Αν "τελειώσουμε" και τον πρωτογενή τομέα να δούμε τι θα παράγουμε στο τέλος;

4. Η συζήτηση περί Crexit θεωρείτε πως θα βγει από το πλάνο με την υπογραφή νέας συμφωνίας; Ή η σφοδρότητα των μέτρων θα είναι τέτοια, που θα καθιστά ανεφάρμοστο το πακέτο των μέτρων και άρα θα αφήνει το" φάντασμα" της εξόδου από το ευρώ να αιωρείται πάνω από τη χώρα;

Ε.Σ.: Μέχρι το Δεκέμβριο ήμαστε εντός ευρωζώνης και αγωνιζόμασταν να μη βγούμε. Τώρα είμαστε εκτός και παλεύουμε να ξαναμπούμε... Ο πήχης είναι υπερβολικά ψηλά. Πιστεύω όμως ότι όσο ψηλώνουμε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας, τόσο αυτός θα χαμηλώνει. Το φάντασμα του Grexit μπορεί να νικηθεί οριστικά μόνο με όπλο τη δική μας αποτελεσματικότητα. Κανένας άλλος πλέον δε θα μας βοηθήσει.

5. Πληροφορίες φέρνουν τον κ. Τσίπρα να καταθέτει την εντολή, εάν χάσει το "μαξιλαράκι" των 120 εδρών. Σε μια τέτοια περίπτωση, εσείς κρίνετε ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας ή οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.

Ε.Σ.: Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί μόνο τότε, σε συνάρτηση πάντα με την κρισιμότητα της κατάστασης. Κυρίαρχο κριτήριό μας δε μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το εθνικό συμφέρον.

6. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανταποκριθεί θετικά σε ένα κάλεσμα για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού;

Ε.Σ.: Είμαι από αυτούς, που εξαρχής πίστευαν, ότι οι ώριμες Δημοκρατίες τις μεγάλες κρίσεις τις ξεπερνούν γρήγορα με μεγάλους συνασπισμούς. Χάθηκαν από το 2009 μέχρι τώρα 5 ευκαιρίες. Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι τράτο στην Κυβερνώσα Βουλή να τελειώσει τα δύσκολα και μετά κινήσεις που θα αποκαθιστούν τη νέα ισορροπία του πολιτικού συστήματος.

7. Το κάλεσμα του κ. Μεϊμαράκη αφορά όλα τα παλαιά στελέχη της κεντροδεξιάς; Ακόμα και αυτά που δεν έχουν αποκατασταθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων της γαλάζιας Παράταξης;

Ε.Σ.: Ο Β. Μεϊμαράκης λειτουργεί ενωτικά και συσπειρωτικά. Έχει καθήκον από τη μία να αποκαταστήσει ηθικά όσους δικαιώθηκαν από βρώμικες επιθέσεις του παρελθόντος, αλλά και να δώσει την ώθηση που απαιτείται σε νέες δυνάμεις που κανείς μέχρι τώρα δεν τους είχε προσφέρει τις ευκαιρίες και τέτοιες διαθέτει πολλές η ΝΔ.

8. Σας απασχολεί η εικόνα που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις; Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών που τοποθετείτε τον πήχη;

Ε.Σ.: Η ΝΔ πιστεύω ότι πέρασε τα πιο δύσκολα και άντεξε. Μέχρι την άνοιξη οφείλει να ολοκληρώσει την οργανωτική της ανασυγκρότηση, επαναδραστηριοποιώντας παροπλισμένες δυνάμεις και συσπειρώνοντας όλους όσους πικράθηκαν και απομακρύνθηκαν. Παράλληλα πρέπει να αφουγκραστεί τους πολίτες και να ακούσει την κριτική τους, όχι μόνο αυτούς που μας ψήφισαν αλλά και αυτούς που μας καταψήφισαν. Αν προκύψουν έκτακτες εκλογές πρέπει να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.
Όταν ολοκληρωθεί αυτή η μεταβατική περίοδος, η εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση πρέπει να σηματοδοτήσει το πέρασμα στη νέα εποχή. Αυτό σημαίνει αποκατάσταση του Λαϊκού, Πατριωτικού και Ευρωπαϊκού χαρακτήρα της μεγάλης παράταξης, επιστροφή στην πραγματική οικονομία με έξυπνες αναπτυξιακές λύσεις και εδραίωση παραδοσιακών και σύγχρονων κοινωνικών συμμαχιών κυρίως με τη μεσαία τάξη, δηλαδή υγιείς δυνάμεις της αγοράς, της επιστήμης, της τεχνοκρατίας, της νέας γενιάς.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.