Γραμματέας Προγράμματος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δημοσιεύθηκε στις 07/08/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» στo δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη.

Θα εξειδικεύσει θεματικά την «Στρατηγική της ελπίδας», για επάνοδο στην εξουσία.

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης, ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ.

Η Γραμματεία αυτή στην παρούσα συγκυρία αποκτά κομβική σημασία για την προοπτική της ΝΔ, διότι καλείται να εξειδικεύσει θεματικά τη «Στρατηγική της Ελπίδας», όπως την παρουσίασε πρόσφατα σε γενικές γραμμές ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Η Γραμματεία Προγράμματος αναλαμβάνει την ευθύνη να διαμορφώσει, μέσα από διαρκή διάλογο με την ελληνική κοινωνία, μία πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Να σημειωθεί ότι ανάλογες προσπάθειες η ΝΔ στο παρελθόν είχε ολοκληρώσει δύο φορές, την περίοδο 1985-1990 με επικεφαλής τον Γιώργο Σουφλιά και την περίοδο μετά το 2000 με επικεφαλής τον μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: «Είναι για μένα ξεχωριστή η τιμή και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να εργαστώ με συστηματικότητα και ταχύτητα για την διαμόρφωση της σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ μέσα από διάλογο με τη ζώσα κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των βαθμίδων και την αγορά. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε ξανά την παράταξή μας πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία της ελληνικής κοινωνίας».

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο του «Χρόνου», ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής «είναι μια εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύεται έναν τόσο σημαντικό ρόλο, στον οποίο στο παρελθόν έχουν θητεύσει σημαντικά στελέχη της παράταξή μας, ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Σιούφας, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να διαμορφώσουμε πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και μιλώντας με κώδικες μέλλοντος, με προτάσεις σαφείς, εφαρμόσιμες, οι οποίες θα απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και βέβαια δεν χαρακτηρίζονται από την μεγαλοστομία που πολλές φορές χαρακτήριζε τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα. Έχει σημασία να μιλήσουμε απλά και ξεκάθαρα και να πούμε σε κάθε τομέα συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν και τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα δημιουργήσουν μια νέα προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Το στοίχημα είναι μεγάλο θα ηγούμαι μίας ομάδας που θα διαμορφώσει τις προτάσεις, θα απευθυνθούμε στην κοινωνία αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις και στην αγορά και στο χώρο του πανεπιστημίου και στους συναδέλφους πολιτικούς, ώστε το τελικό πρόγραμμα να είναι ελκυστικό και σύγχρονο, αλλά να απαντά και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούσει τα μεγάλα λόγια και θέλει να ξέρει συγκεκριμένα πράγματα για όλα τα θέματα και να γνωρίζει την προοπτική της επίλυσης τους. Και σε όλα αυτά θα υπάρχει συγκεκριμένο κόστος, θα αποσαφηνίζεται η πηγή χρηματοδότησης, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Για να γνωρίζει ο πολίτης αυτό που θα βιώσει την επόμενη ημέρα και να μην δέχεται αιφνιδιασμούς όπως αυτόν που ζήσαμε τις τελευταίες εκλογές».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.