Γραμματέας Προγράμματος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δημοσιεύθηκε στις 07/08/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» στo δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη.

Θα εξειδικεύσει θεματικά την «Στρατηγική της ελπίδας», για επάνοδο στην εξουσία.

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης, ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ.

Η Γραμματεία αυτή στην παρούσα συγκυρία αποκτά κομβική σημασία για την προοπτική της ΝΔ, διότι καλείται να εξειδικεύσει θεματικά τη «Στρατηγική της Ελπίδας», όπως την παρουσίασε πρόσφατα σε γενικές γραμμές ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Η Γραμματεία Προγράμματος αναλαμβάνει την ευθύνη να διαμορφώσει, μέσα από διαρκή διάλογο με την ελληνική κοινωνία, μία πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Να σημειωθεί ότι ανάλογες προσπάθειες η ΝΔ στο παρελθόν είχε ολοκληρώσει δύο φορές, την περίοδο 1985-1990 με επικεφαλής τον Γιώργο Σουφλιά και την περίοδο μετά το 2000 με επικεφαλής τον μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: «Είναι για μένα ξεχωριστή η τιμή και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να εργαστώ με συστηματικότητα και ταχύτητα για την διαμόρφωση της σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ μέσα από διάλογο με τη ζώσα κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των βαθμίδων και την αγορά. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε ξανά την παράταξή μας πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία της ελληνικής κοινωνίας».

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο του «Χρόνου», ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής «είναι μια εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύεται έναν τόσο σημαντικό ρόλο, στον οποίο στο παρελθόν έχουν θητεύσει σημαντικά στελέχη της παράταξή μας, ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Σιούφας, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να διαμορφώσουμε πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και μιλώντας με κώδικες μέλλοντος, με προτάσεις σαφείς, εφαρμόσιμες, οι οποίες θα απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και βέβαια δεν χαρακτηρίζονται από την μεγαλοστομία που πολλές φορές χαρακτήριζε τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα. Έχει σημασία να μιλήσουμε απλά και ξεκάθαρα και να πούμε σε κάθε τομέα συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν και τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα δημιουργήσουν μια νέα προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Το στοίχημα είναι μεγάλο θα ηγούμαι μίας ομάδας που θα διαμορφώσει τις προτάσεις, θα απευθυνθούμε στην κοινωνία αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις και στην αγορά και στο χώρο του πανεπιστημίου και στους συναδέλφους πολιτικούς, ώστε το τελικό πρόγραμμα να είναι ελκυστικό και σύγχρονο, αλλά να απαντά και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούσει τα μεγάλα λόγια και θέλει να ξέρει συγκεκριμένα πράγματα για όλα τα θέματα και να γνωρίζει την προοπτική της επίλυσης τους. Και σε όλα αυτά θα υπάρχει συγκεκριμένο κόστος, θα αποσαφηνίζεται η πηγή χρηματοδότησης, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Για να γνωρίζει ο πολίτης αυτό που θα βιώσει την επόμενη ημέρα και να μην δέχεται αιφνιδιασμούς όπως αυτόν που ζήσαμε τις τελευταίες εκλογές».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.