Γραμματέας Προγράμματος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δημοσιεύθηκε στις 07/08/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» στo δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη.

Θα εξειδικεύσει θεματικά την «Στρατηγική της ελπίδας», για επάνοδο στην εξουσία.

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης, ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ.

Η Γραμματεία αυτή στην παρούσα συγκυρία αποκτά κομβική σημασία για την προοπτική της ΝΔ, διότι καλείται να εξειδικεύσει θεματικά τη «Στρατηγική της Ελπίδας», όπως την παρουσίασε πρόσφατα σε γενικές γραμμές ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Η Γραμματεία Προγράμματος αναλαμβάνει την ευθύνη να διαμορφώσει, μέσα από διαρκή διάλογο με την ελληνική κοινωνία, μία πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Να σημειωθεί ότι ανάλογες προσπάθειες η ΝΔ στο παρελθόν είχε ολοκληρώσει δύο φορές, την περίοδο 1985-1990 με επικεφαλής τον Γιώργο Σουφλιά και την περίοδο μετά το 2000 με επικεφαλής τον μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: «Είναι για μένα ξεχωριστή η τιμή και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να εργαστώ με συστηματικότητα και ταχύτητα για την διαμόρφωση της σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ μέσα από διάλογο με τη ζώσα κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των βαθμίδων και την αγορά. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε ξανά την παράταξή μας πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία της ελληνικής κοινωνίας».

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο του «Χρόνου», ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής «είναι μια εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύεται έναν τόσο σημαντικό ρόλο, στον οποίο στο παρελθόν έχουν θητεύσει σημαντικά στελέχη της παράταξή μας, ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Σιούφας, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να διαμορφώσουμε πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και μιλώντας με κώδικες μέλλοντος, με προτάσεις σαφείς, εφαρμόσιμες, οι οποίες θα απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και βέβαια δεν χαρακτηρίζονται από την μεγαλοστομία που πολλές φορές χαρακτήριζε τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα. Έχει σημασία να μιλήσουμε απλά και ξεκάθαρα και να πούμε σε κάθε τομέα συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν και τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα δημιουργήσουν μια νέα προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Το στοίχημα είναι μεγάλο θα ηγούμαι μίας ομάδας που θα διαμορφώσει τις προτάσεις, θα απευθυνθούμε στην κοινωνία αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις και στην αγορά και στο χώρο του πανεπιστημίου και στους συναδέλφους πολιτικούς, ώστε το τελικό πρόγραμμα να είναι ελκυστικό και σύγχρονο, αλλά να απαντά και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούσει τα μεγάλα λόγια και θέλει να ξέρει συγκεκριμένα πράγματα για όλα τα θέματα και να γνωρίζει την προοπτική της επίλυσης τους. Και σε όλα αυτά θα υπάρχει συγκεκριμένο κόστος, θα αποσαφηνίζεται η πηγή χρηματοδότησης, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Για να γνωρίζει ο πολίτης αυτό που θα βιώσει την επόμενη ημέρα και να μην δέχεται αιφνιδιασμούς όπως αυτόν που ζήσαμε τις τελευταίες εκλογές».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.