Περικοπές με Θύματα Εκπαιδευτικούς και Μαθητές

Δημοσιεύθηκε στις 07/05/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Η επένδυση στην Παιδεία και τη Γνώση αποτελεί τη μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση. Η Κυβέρνηση αντί να στηρίξει την Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό, που αποτελεί το βασικό συντελεστή για την επίτευξη του στόχου, έχει προχωρήσει χωρίς καμία στρατηγική σε οριζόντιες περικοπές σε όλους τους τομείς και σε μία πρωτοφανή αποδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών.

Την περίοδο 2007-2009, στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, πετύχαμε για πρώτη φορά, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, διορισμοί) να γίνουν έγκαιρα, ορθολογικά και με ακρίβεια εισάγοντας μάλιστα την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, μειώνοντας την γραφειοκρατία, εξοικονομώντας χρήματα και αντικειμενικοποιώντας το σύστημα.

Όλα έγιναν βάσει χρονοδιαγράμματος που εκδόθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, το οποίο συμπεριλάμβανε όλη την διαδικασία των μεταβολών έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι ενήμερος και προετοιμασμένος, εξασφαλίζοντας εργασιακή σιγουριά προς όφελος των μαθητών αλλά και του προγραμματισμού του Υπουργείου.

Το 2008 ήταν το μόνο έτος όπου πριν το τέλος του σχολικού έτους είχαν δημοσιοποιηθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις), με συνέπεια όλοι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν την οργανική τους θέση, οι σχολικές μονάδες ήταν απόλυτα προετοιμασμένες και στελεχωμένες και τα βιβλία περίμεναν τους μαθητές στην τάξη.

Οι τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης περί «νέου σχολείου» και «πλήρους αναδιοργάνωσης» διαψεύδονται καθημερινά από τα γεγονότα. Οριζόντιες περικοπές παντού και ένα διοικητικό αλλαλούμ διέπει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φετινές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οι οποίες εκδόθηκαν με λάθη στη πρωτοβάθμια, ενώ στη δευτεροβάθμια δεν έχουν γίνει ακόμη, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του σχολικού έτους. Ενδεικτική της αποδιοργάνωσης που επικρατεί είναι και η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι φέτος οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν μετά τους νέους διορισμούς, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο. Η πρωτοφανής καθυστέρηση αλλά και η ανοργανωσιά που επικρατεί, θα έχει ως συνέπεια οι διορισμοί να γίνουν αφού ανοίξουν τα σχολεία, η εισαγωγική επιμόρφωση να μην πραγματοποιηθεί και πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί να μην γνωρίζουν πού θα υπηρετήσουν ακόμη και μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, θα τα πληρώσουν για άλλη μία φορά οι μαθητές και οι γονείς τους, χάνοντας χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.