Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και η Ελπίδα του αύριο

Δημοσιεύθηκε στις 12/03/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται στην περιδίνηση μιας σφοδρής οικονομικής κρίσης που οδηγεί στις παρυφές της χρεοκοπίας.

Η κυβέρνηση όμως δεν δείχνει να συνειδητοποιεί την κατάσταση και να αντιδρά σωστά, με ειλικρίνεια προς τους Έλληνες, με σχέδιο προς τις αγορές και με αποφασιστικότητα προς τους δανειστές και τους εταίρους.

Στο παρελθόν η χώρα μας ξεπέρασε τέτοιες δυσκολίες,

 • εδραιώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική ηγεσία
 • επιτυγχάνοντας την ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών ομάδων
 • και προστατεύοντας ως κόρη οφθαλμού την εθνική υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει συνειδητά επιτύχει να συντρίψει και τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα μπορούσε να βασισθεί η σωτηρία της Ελλάδας.

Με την προπαγάνδα της περί Τιτανικού συκοφάντησε την Ελλάδα διεθνώς, για να φορτώσει τις στρεβλώσεις δεκαετιών στην πενταετία της ΝΔ.

Αντί να απειλήσει με πτώχευση τους δανειστές, που κρατούσαν στα χέρια τους το 56% του δημοσίου χρέους σε ομόλογα, για να πετύχει βελτίωση των όρων δανεισμού, απείλησε τους Έλληνες πολίτες απλώνοντας μελαγχολία και φόβο στην ελληνική αγορά και την κοινωνία και νέκρωσε έτσι τα αντανακλαστικά τους για να περιορίσει το πολιτικό της κόστος.

Το ΠΑΣΟΚ έστησε εξεταστικές επιτροπές παρωδίας. Χρησιμοποίησε υποτιθέμενες ανεξάρτητες αρχές για να προχωρήσει σε κομματικές απολύσεις. Δίχασε τις πολιτικές δυνάμεις και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ταπείνωσε και ταπεινώνει τους Έλληνες, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε όλα τα διεθνή βήματα διατρανώνει ότι κυβερνά «ένα διεφθαρμένο λαό».

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κέρδισε την ψήφο των Ελλήνων, διατρανώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», παρότι γνώριζε σύμφωνα και με τη μαρτυρία του Διοικητή της ΤτΕ, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Έβλεπε τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να εκθέτει με ειλικρίνεια την κατάσταση στις παραμονές των εκλογών, αλλά συνέχιζε. Μετά τις εκλογές, άφησε 6 μήνες παράλυτη τη διοίκηση, χωρίς Γενικούς Γραμματείς τα Υπουργεία, χωρίς διοικήσεις τις ΔΕΚΟ.

Ακυρώσε όλα τα μέτρα που πήρε η ΝΔ για να τα επαναφέρει 1,5 χρόνο μετά: Ημιυπαίθριοι, απόσυρση, σχέδιο εξυγίανσης ΟΣΕ, αναδιοργάνωση δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο κ.α.

Οδήγησε και οδηγεί την οικονομία σε ύφεση, καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό.

 • Κατάργησε 13ο και 14ο μισθό, συντάξεις, επιδόματα.
 • Κονιορτοποιεί τις εργασιακές σχέσεις.
 • Συνθλίβει την επιχειρηματικότητα.
 • Διπλασίασε σε ενάμιση χρόνο την ανεργία
 • Γιγάντωσε το ΦΠΑ και αύξησε τους φόρους, αποτρέποντας κάθε νέα επένδυση.
 • Δεν έκανε ούτε μία στοχευμένη αποκρατικοποίηση,
 • Μιλάει μόνο για εκποίηση και όχι για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
 • Το χειρότερο από όλα, συνειδητά έσυρε τη χώρα χωρίς πραγματική διαπραγμάτευση στη διεθνή οικονομική και πολιτική κηδεμονία, εκχωρώντας σημαντικό ποσοστό εθνικής κυριαρχίας.

Αυτή η Κυβέρνηση προσέφερε την Ελλάδα ως Ιφιγένεια προς θυσία ενώπιον της έναρξης ενός νέου «Τρωικού Πολέμου». Ο σημερινός Πρωθυπουργός επικεφαλής αυτού του πολέμου είναι βέβαιον ότι θα αντιμετωπίσει στο τέλος τη μοίρα του Αγαμέμνονα, που τελείωσε από την Κλυταιμνήστρα, τον πιο δικό του άνθρωπο.

Οι Έλληνες θα βρουν το δρόμο τους και θα νικήσουν και σ’ αυτή τη δοκιμασία. Παρά την όποια ταλαιπωρία, το λάφυρο της δικαίωσης θα το κατακτήσει και πάλι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, που ξέρει να προτάσσει έξυπνες πολιτικές και να μένει προσηλωμένος στο στόχο του και αφοσιωμένος στην Πατρίδα και το λαό του, στη σύγχρονη Ιθάκη.

Η παράταξη που εκπροσωπώ, η ΝΔ, σε αυτή την Πατρίδα και σε αυτό το Λαό έχει την πρωταρχική της πολιτική αναφορά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου