Νέα Συμφωνία για μια Νέα Κοινωνία

Δημοσιεύθηκε στις 17/04/2011 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Στην κάρδια της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης και ενώ η κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα, καθιστώντας με το Μνημόνιο ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό μας και εκχωρώντας τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μιλήσεις πειστικά στο λαό για ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, για μία Νέα Συμφωνία.

Για τους λόγους αυτούς οι κανόνες, που ετέθησαν στους 350 περίπου εθελοντές τεχνοκράτες της αγοράς, της διοίκησης, του πνεύματος, του πολιτισμού και της πολιτικής, που δουλεύουν για την προετοιμασία του προγράμματος της ΝΔ είναι αυστηροί και σαφείς:

  • Προτάσσονται μέτρα και πολιτικές που έχουν έντονα ανταποδοτικό οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα. π.χ. Η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, συνδυασμένη με την πολιτική προσέλκυσης 100.000 ξένων φοιτητών στην Ελλάδα με δίδακτρα θα δημιουργήσει μια νέα πηγή για το ΑΕΠ και πολλές θέσεις εργασίας σκοτώνοντας παράλληλα τη διαρροή εγκεφάλων που πλήττει τη χώρα.
  • Κάθε Υπουργείο κινητροδοτείται έξυπνα, ώστε να μην αρκείται μόνο λόγω της κρίσης στον περιορισμό της σπατάλης, αλλά και στην παραγωγή εσόδων που θα επενδύονται στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του π.χ. 70.000 άδειες δακτυλίου κάθε χρόνο αντί να μοιράζονται ρουσφετολογικά θα μπορούσαν να κοστολογούνται από 1000 ευρώ η μία. Τα 70 εκ. ευρώ ακόμα κι αν μειώνονταν θα ήταν αρκετά για να εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός και τα μέσα της αστυνομίας προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και της αποτελεσματικής πάταξης του εγκλήματος. Η εφαρμογή αυτή εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». Όσοι αποφύγουν την κάρτα δακτυλίου με τις μετακινήσεις τους στο κέντρο, θα χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη του λειτουργικού τους ελλείμματος.
  • Εισάγονται νέα ευρηματικά εργαλεία χρηματοδότησης, π.χ. ομόλογα έργων, ΣΔΙΤ.
  • Εγκαινιάζονται επιθετικές πολιτικές αύξησης του ΑΕΠ, π.χ. κινητροδότηση εξαγωγών, στοχευμένος τουρισμός, έξυπνοι τρόποι προσέλκυσης επενδύσεων.
  • Προωθούνται θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που αβαντάρουν τη νέα επιχειρηματικότητα και εμπεδώνουν την εμπιστοσύνη στη σχέση πολιτείας-πολίτη, π.χ. άμεση αδειοδότηση επιχειρήσεων και εκ των υστέρων δειγματοληπτικός έλεγχος.

Η Νέα Συμφωνία εκτός από τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να συμπεριλαμβάνει έξυπνες πολιτικές ταχείας ανταποδοτικότητας σε όλους τους τομείς. Άλλωστε σήμερα πια, ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης δεν είναι εύκολο να γίνει πιστευτό από τους πολίτες, αν δεν είναι προδήλως ρεαλιστικό.

Η διαδραστική διαβούλευση του προγράμματος, που ξεκινά το Μάιο μέσω του νέου Portal της ΝΔ, δεν είναι μόνο ανατρεπτική καινοτομία για την ενεργοποίηση των πολιτών, αλλά και σύγχρονη σωκρατική-μαιευτική μέθοδος για την άντληση πρωτότυπων ιδεών μέσα από την αγορά και την κοινωνία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.