Νέα Συμφωνία για μια Νέα Κοινωνία

Δημοσιεύθηκε στις 17/04/2011 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Στην κάρδια της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης και ενώ η κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα, καθιστώντας με το Μνημόνιο ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό μας και εκχωρώντας τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μιλήσεις πειστικά στο λαό για ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, για μία Νέα Συμφωνία.

Για τους λόγους αυτούς οι κανόνες, που ετέθησαν στους 350 περίπου εθελοντές τεχνοκράτες της αγοράς, της διοίκησης, του πνεύματος, του πολιτισμού και της πολιτικής, που δουλεύουν για την προετοιμασία του προγράμματος της ΝΔ είναι αυστηροί και σαφείς:

  • Προτάσσονται μέτρα και πολιτικές που έχουν έντονα ανταποδοτικό οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα. π.χ. Η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, συνδυασμένη με την πολιτική προσέλκυσης 100.000 ξένων φοιτητών στην Ελλάδα με δίδακτρα θα δημιουργήσει μια νέα πηγή για το ΑΕΠ και πολλές θέσεις εργασίας σκοτώνοντας παράλληλα τη διαρροή εγκεφάλων που πλήττει τη χώρα.
  • Κάθε Υπουργείο κινητροδοτείται έξυπνα, ώστε να μην αρκείται μόνο λόγω της κρίσης στον περιορισμό της σπατάλης, αλλά και στην παραγωγή εσόδων που θα επενδύονται στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του π.χ. 70.000 άδειες δακτυλίου κάθε χρόνο αντί να μοιράζονται ρουσφετολογικά θα μπορούσαν να κοστολογούνται από 1000 ευρώ η μία. Τα 70 εκ. ευρώ ακόμα κι αν μειώνονταν θα ήταν αρκετά για να εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός και τα μέσα της αστυνομίας προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και της αποτελεσματικής πάταξης του εγκλήματος. Η εφαρμογή αυτή εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». Όσοι αποφύγουν την κάρτα δακτυλίου με τις μετακινήσεις τους στο κέντρο, θα χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη του λειτουργικού τους ελλείμματος.
  • Εισάγονται νέα ευρηματικά εργαλεία χρηματοδότησης, π.χ. ομόλογα έργων, ΣΔΙΤ.
  • Εγκαινιάζονται επιθετικές πολιτικές αύξησης του ΑΕΠ, π.χ. κινητροδότηση εξαγωγών, στοχευμένος τουρισμός, έξυπνοι τρόποι προσέλκυσης επενδύσεων.
  • Προωθούνται θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που αβαντάρουν τη νέα επιχειρηματικότητα και εμπεδώνουν την εμπιστοσύνη στη σχέση πολιτείας-πολίτη, π.χ. άμεση αδειοδότηση επιχειρήσεων και εκ των υστέρων δειγματοληπτικός έλεγχος.

Η Νέα Συμφωνία εκτός από τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να συμπεριλαμβάνει έξυπνες πολιτικές ταχείας ανταποδοτικότητας σε όλους τους τομείς. Άλλωστε σήμερα πια, ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης δεν είναι εύκολο να γίνει πιστευτό από τους πολίτες, αν δεν είναι προδήλως ρεαλιστικό.

Η διαδραστική διαβούλευση του προγράμματος, που ξεκινά το Μάιο μέσω του νέου Portal της ΝΔ, δεν είναι μόνο ανατρεπτική καινοτομία για την ενεργοποίηση των πολιτών, αλλά και σύγχρονη σωκρατική-μαιευτική μέθοδος για την άντληση πρωτότυπων ιδεών μέσα από την αγορά και την κοινωνία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.