"Μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας" του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Η ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος που δε θα προσδιορίσει απλά τη ζωή των επόμενων γενεών, αλλά τη μοίρα της χώρας και του έθνους συνολικότερα.

Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν μια πολυδιάστατη στρατηγική επιλογή, που δε σχετιζόταν μόνο με τον πόλεμο κατά της φτώχειας και της μιζέριας.

Συνδέονταν και με τη σταθερότητα της Δημοκρατίας, μετά από δύο απομονωτικές δικτατορίες, την επίτευξη της Εθνικής Συμφιλίωσης μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, την εθνική ασφάλεια, μετά την τραγωδία της Κύπρου και το τουρκικό casus belli στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα δε διέχυσε απλά την ανάπτυξη και την ευημερία των ευρωπαϊκών πακέτων σε όλες τις περιφέρειες, σ' όλες τις επιχειρήσεις, σ' όλες τις οικογένειες, σ' όλα τα άτομα που ήθελαν και μπορούσαν... κατέστη και ο ισχυρός παίκτης των Βαλκανίων που με την ψήφο και την επιρροή του συνέβαλε στην ευρωπαϊκή ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στην ευρωατλαντική προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και στο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας.

Μια απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να μην εγκρίνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητούν οι θεσμοί δεν οδηγεί απλά σε Grexit με απίστευτες επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων, στη λειτουργία της αγοράς, στην κατάρρευση της οικονομίας και στην αποσύνθεση της κοινωνίας.

Καθιστά την Ελλάδα και ουραγό των Βαλκανίων, αδύναμο γείτονα, δορυφόρο άλλων κέντρων και αγορών, υπονομεύοντας επικίνδυνα τη σταθερότητα και την ασφάλειά της.
Αυτό μάλιστα τη στιγμή που διογκώνεται το κύμα παράνομων μεταναστών από τις εμπόλεμες ζώνες, ενισχύονται το ISIS, η τρομοκρατία και ο φονταμενταλισμός και εκδηλώνονται έντονα οι απειλές από διάφορες πλευρές των συνόρων μας, ανοίγοντας όλα τα μέτωπα στα εθνικά μας θέματα.

Μια απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα την Κυριακή θα καθορίσει το μέλλον όχι μόνο του λαού αλλά και του έθνους μας. Είναι αδιανόητο την απόφαση αυτή να επιτρέψουμε να την προσδιορίσει μια αριστερίστικη ιδεοληψία βάζοντας το μικροκομματικό συμφέρον και το πολιτικό κόστος πάνω απ' την πατρίδα.

Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά την επιλογή της κυβέρνησης και η πολιτική θα επιβραβεύσει αυτούς που θα τολμήσουν να μείνουν στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι από μέσα για την αλλαγή της. Ο δρόμος του μέλλοντος για την Ελλάδα δε διέρχεται μέσα από ένα λαϊκίστικο ακτιβισμό, αλλά μέσα από ένα δημιουργικό, ρεαλιστικό και έξυπνο πατριωτισμό που ενισχύει και δεν καταστρέφει τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».