ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΙ;

Η ουσιαστική έξοδος από τη διεθνή οικονομική εποπτεία της Ελλάδας και την μακρόχρονη επιβολή ενός «εκτάκτου μνημονιακού δικαίου αυξημένης τυπικής ισχύος» δεν θα είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπως συχνά προβάλεται στην πολιτική ρητορική.

Αντίθετα θα είναι ένας κοπιώδης και ανηφορικός δρόμος, τόσο για την πραγματική οικονομία, όσο και για τη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία., που για να μην έχει παλινδρομήσεις, χρειάζεται να συνοδεύεται από ένα ξεκάθαρο Εθνικό Σχεδιασμό, Έξυπνες Μεταρρυθμίσεις, επιστροφή από την Εικονική στην Πραγματική Οικονομία και πολιτικές Συνεναίσεις που θα κλείνουν οριστικά το δρόμο στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Η Ελλάδα είναι μια χαρισματική χώρα που ποτέ δεν κατάφερε ως Κράτος να κεφαλαιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, παρακολουθώντας αντίστοιχα την επιτυχημένη ιστορική την επιτυχημένη διαχρονικά πορεία που είχε ως Έθνος και ως Πολιτισμός.

Παρά κάποιες φωτεινές κυβερνητικές περιόδους, το Κράτος μας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τη θαυμαστή ανά τον κόσμο διαδρομή τους Έθνους και του Πολιτισμού μας, που ξεπέρασαν με τα επιτεύγματα τους τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας και κέρδισαν τον παγκόσμιο θαυμασμό και σεβασμό.

Ακλόνητα σύγχρονα τεκμήρια αυτής της διαπίστωσης είναι οι διακρίσεις Ελλήνων της διασποράς (στο πνεύμα, τις επιστήμες, τις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την πολιτική,...) καθώς και η παγκόσμια κυριαρχία της Ελληνικής Ναυτηλίας.

Η ματαμνημονιακή Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία για μια επιτυχημένη Επανεκκίνηση.

Αυτό προϋποθέτει να διαμορφώσουμε σε όλους τους τομείς Όλοι Μαζί μια Εθνική Στρατηγική που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, θα έχει Ορίζοντα όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές και θα υπηρετείται στα βασικά του σημεία αδιατάρακτα από όλα τα κόμματα και όλες τις κυβερνήσεις.

Μερικές ενδεικτικές ιδέες ή αντιλήψεις που θα μπορούσαν να καταστούν στόχοι ενός τέτοιου Σχεδίου είναι:

  • Το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλείου στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με τη δημιουργία Ιδιωτικών ή Μικτών Πανεπιστημίων που θα καταστήσουν τη Χώρα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κεντρο και θα δημιουργήσουν μια νέα πηγή για το ΑΕΠ.
  • Η συνταγματική πρόβλεψη σταθερού φορολογικού συστήματος, με επίπεδο και χαμηλό φορολογικό συντελεστή, που θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.
  • Η προώθηση προαδειοδοτημένων πρότζεκτ και η απλούστευση των διαδικασιών με στόχο την προσέλκυση και διευκόλυνση ξένων επενδύσεων.
  • Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της, ώστε να μη στοιχίζουν στην οικονομία οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαστικές εκρεμότητες της.
  • Η στροφή στην γεωργία ακριβείας, στη βιολογική και συμβολαιακή γεωργία, στην έξυπνη βιομηχανία (start ups), στις ποιοτικές και γρηγορες υπηρεσίες (ψηφιοποίηση) και τον υψηλού επιπέδου τουρισμό, στην αξιοποίηση της προστατευόμενης αλιείας...
  • Η ταχεία και μεθοδική αξιοποίηση τόσο των εναλλακτικών, όσο και των κλασικών πηγών ενέργειας που διαθέτουμε, μέσα και από διεθνείς συνεργασίες.
  • Η στήριξη του εξαγωγικού εμπορίου και γενικότερα της εξωστρέφειας της Εθνικής Οικονομίας.

Η απλούστευση των διαδικασιών, η ικανότητα των στελεχών της διοίκησης, η ποιότητα του θεσμικού πλαισίου και η αλλαγή νοοτροπίας σε διοίκηση και διοικούμενους μέσα από μια Παιδεία που θα προωθεί την γνώση, την συνεχή αξιολόγηση, την κίνητροδότηση του ήθους και της αποτελεσματικότητας και την ανάδειξη θετικών προτύπων, μπορούν να οδηγήσουν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα εντός ορατού χρονικού ορίζοντα.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν και μια Ηγεσία που θα προσβλέπει στην αναμέτρηση της με την ιστορία και όχι απλά στην άγονη μικροκομματική και προσωπική αντιπαράθεση της με τους πολιτικούς της αντιπάλους για την καρέκλα της εξουσίας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.