Η πολιτική μάχη της ζωής μας θα δοθεί στο Κοινοβούλιο...

Η εσωτερική δημοκρατική διαδικασία που ξεκινά στη ΝΔ για να επιτύχει, πρέπει να διασφαλίσει τρεις στόχους:

Ενότητα, Ανασυγκρότηση, Επανεκκίνηση.

Η Ενότητα διασφαλίζεται μόνο από μια κοινοβουλευτική ηγεσία που θα εκφράζει τη συνισταμένη αντίληψη όλων των στελεχών, θα αποκαθιστά τις πληγωμένες κοινωνικές συμμαχίες που χάθηκαν την προηγούμενη μνημονιακή περίοδο και θα πρωτοστατεί στη εθνική και κοινωνική μάχη, που καλείται να δώσει η παράταξη ΕΝΤΟΣ του Κοινοβουλίου τα επόμενα χρόνια.

Η Ανασυγκρότηση αφορά στην ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης του κόμματος, όχι στη βάση ενός αριστερού οργανωσιακού μοντέλου, αλλά στη βάση ενός σύγχρονου φιλελεύθερου ευρωπαϊκού κόμματος, που διαβαθμίζει και διαχωρίζει το ρόλο και τα δικαιώματα των φίλων, των μελών και των στελεχών του.

Η Επανεκκίνηση σχετίζεται με τις ιδέες και τα πρόσωπα. Η περιχαράκωση της παράταξης σε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που αφορούν:

  • στην ίσως ορθολογιστική αλλά ελιτίστικη αντίληψη μιας οικονομικής αριστοκρατίας,
  • σε ένα νεότευκτο μνημονιακό λαϊκισμό ή
  • στη δύναμη της νεανικής "μουγκής" εικόνας, που αποφεύγει να τοποθετηθεί με ευθύτητα στα πράγματα,

δεν τη διευρύνουν αλλά τη συρρικνώνουν, πλήττοντας το κυρίαρχο ιδεολόγημα της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς.

Η ΝΔ χρειάζεται εκτός από το Ευρωπαϊκό και Μεταρρυθμιστικό της πρόσωπο, να ανακτήσει το Λαϊκό, Κοινωνικό και Πατριωτικό της χαρακτήρα.

Να ξαναμιλήσει στο μυαλό και την καρδιά των Ελλήνων.

Να ξαναοριοθετήσει ένα Εθνικό Όραμα μέσα στο οποίο θα χωρούν τα σχέδια κάθε επιχείρησης, οι φιλοδοξίες κάθε πολίτη, τα όνειρα κάθε οικογένειας για μια καλύτερη ζωή, που θα την εγγυάται ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο.

Μια τέτοιου τύπου Επανεκκίνηση απαιτεί τη πρωταγωνιστική συμμετοχή προσώπων από όλες τις γενιές, που την επιλογή τους θα την προσδιορίζει όχι μόνο η ηλικία, αλλά κυρίαρχα η ποιότητα. Και ποιότητα σημαίνει όχι μόνο ικανότητα ή εκπαίδευση, εργατικότητα ή αποτελεσματικότητα, φρεσκάδα ή εμπειρία, αλλά και ήθος, αρετή, ανιδιοτέλεια, ισχυρή βούληση προσφοράς στην πατρίδα και πίστη στο διαχρονικό αξιακό κώδικα αυτής της παράταξης, που της επέτρεψε να ταυτισθεί με τις σημαντικότερες εθνικές μας επιλογές.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.