Η Θράκη στο Στόχαστρο

Κάθε φορά που έρχονται εκλογές "Τουρκοφάγοι" και "Τουρκολάγνοι" θυμούνται τη Θράκη χωρίς να σέβονται τους Θρακιώτες, που με κόπο έχτισαν μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία πρότυπο. Στο βωμό της ψηφοθηρίας εγκαταλείπονται βασικές αρχές μιας εθνικής πολιτικής και σπεύδουν όλοι να κερδοσκοπήσουν μικροκομματικά, χωρίς να σκέφτονται ότι έτσι ρίχνουν νερό στο μύλο ενός άγονου ξενοκίνητου εθνικισμού με τελικό θύμα την Θρακιώτικη κοινωνία.
Τα πισωγυρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Σαμπιχά - μιας τολμηρής Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης που αδιάκοπα δίνει μάχη για τον δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού των Τσιγγάνων - αναδεικνύουν εκ νέου κενά, αστοχίες και προχειρότητα των ελληνικών κομμάτων και της Ελληνικής Πολιτείας στην περιοχή.

Αν τα κόμματα είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους πάνω σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Αναπτυξιακή πολιτική, η Θράκη θα μπορούσε να είναι καθρέφτης της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και εργαλείο μια έξυπνης εξωτερικής πολιτικής. Τώρα όμως η άγονη μικροκομματική αντιπαράθεση αναμεμειγμένη με την ημιμάθεια ή την αδιαφορία των χειριστών, ενισχύει τη στρατηγική του Εθνικιστικού κόμματος του Σαδίκ –DEP- και ανοίγει ορέξεις για αποσταθεροποιητικά παιχνίδια.

Ίσως η δημοσιότητα που προκλήθηκε είναι ευκαιρία να ξυπνήσει το Διοικητικό Κέντρο της χώρας και να κινηθεί με ευθύνη, νηφαλιότητα και διορατικότητα στην Θράκη.

Η αντιπολίτευση θα πρέπει να σταματήσει τις αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στην πατριωτική λογική από τη μια και το ψηφοθηρικό επιπόλαιο φλερτ με τον Τουρκικό εθνικισμό από την άλλη.

Η συγκυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τα λάθη και τις παραλείψεις που έκανε τα τελευταία χρόνια και να καταλάβει ότι η Θράκη δεν έχει ανάγκη από λεκτικές εξάρσεις πατριωτικού λόγου που εντυπωσιάζουν ίσως την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά από πράξεις και αποτελέσματα. Και εξηγούμαι τι εννοώ:

1.Άμεση χάραξη διακομματικά μιας ενιαίας Εθνικής και Αναπτυξιακής πολιτικής στην περιοχή.
2. Αναθεώρηση του Καλλικράτη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης ώστε να αποκατασταθούν ιστορικοί δήμοι που μουσουλμανοποιήθηκαν ή καθηλώθηκαν πλήρως αναπτυξιακά με σοβαρές επιπτώσεις στην δημογραφική ισορροπία και στη ανάπτυξη, πχ δήμοι Μαρώνειας και Ιάσμου.
3. Επαναλειτουργία των Σχολών Αστυνομίας, που μετατράπηκαν σε κέντρα λαθρομεταναστών με σοβαρές επιπτώσεις στη δημογραφική ισορροπία των σύνοικων στοιχείων και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
4. Αποκατάσταση του βοηθήματος των Παλιννοστούντων Ποντίων που καθυστερεί απαράδεκτα και τους αναγκάζει σε περαιτέρω μετανάστευση ακυρώνοντας την πολιτική που εφαρμόστηκε από το 1990.
5. Ενίσχυση και αύξηση φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
6. Αποπληρωμή του 12%των επιχειρήσεων της Θράκης που οφείλονται από το 2010 και άρση της απαίτησης του Υπουργείου Οικονομικών για επιστροφή των ενισχύσεων που δόθηκαν από το 1996 ως παράνομες.

Η ανεργία και άστοχες πολιτικές και διοικητικές αποφάσεις απογυμνώνουν τη Θράκη από τους νέους, ανατρέπουν τη δημογραφική ισορροπία μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και ανοίγουν ορέξεις σε εθνικιστικούς κύκλους να κερδοσκοπήσουν πολιτικά στην περιοχή, διευκολύνοντας ακραίους κύκλους της Τουρκίας να αλλάξουν πλήρως τη βάση της διεκδίκησης τους στην Θράκη.

Η ένταση διευκολύνει μόνο το εθνικιστικό κόμμα DEP να βγει πρώτο στη Ροδόπη στις Ευρωεκλογές εκμεταλλευόμενο τη δημογραφική απογύμνωση και έτσι να κάνει γενική πρόβα για τις βουλευτικές που θα ακολουθήσουν.

Η ευθύνη που αναλαμβάνουν αυτοί που αποφασίζουν στα κόμματα είναι μεγάλη.
Καλά θα κάνουν λοιπόν να ακούσουν μια φορά αυτούς που γνωρίζουν την τοπική κοινωνία και να σεβαστούν την ισχυρή βούληση υπευθύνων Χριστιανών και μετριοπαθών Μουσουλμάνων που ομοθυμούν και δεκαετίες από κοινού προσπαθούν για μια Ανοιχτή Δημοκρατική Κοινωνία, πρότυπο ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης στη Θράκη μας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.