7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
  Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την ενημέρωση και ζήτησε να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε Περιφέρεια, Αυτοδιοίκηση, Κοινοβούλιο και Κυβέρνηση να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 
  Στην παρέμβαση του ο Ευριπίδης Στ.Στυλιανίδης τόνισε ότι δεν έχει τώρα σημασία να πούμε τι έγινε και τι δεν έγινε στο παρελθόν, αλλά τι μπορεί να γίνει άμεσα και στο μέλλον. «Το αποτύπωμα αυτής της Επιτροπής πρέπει να είναι σαφές, πρακτικό, συγκεκριμένο και αποτελεσματικό» τόνισε ο Θράκας πολιτικός, «διότι οι Θρακιώτες βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια. Θέλουν αποτελέσματα». Συγκεκριμένα έδωσε 7 άξονες και προτάσεις προς συζήτηση και υλοποίηση. Συγκεκριμένα:

1. Ως προς τη διασυνοριακή συνεργασία: Μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ 2007 επιτύχαμε την υπογραφή  της συμφωνίας για τη δεύτερη γέφυρα στον Έβρο που ενισχύει το εξαγωγικό μας εμπόριο και τη σύνδεση του λιμένος Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του CANAKALE, κάτι που θα ενίσχυε τη λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και του διασυνοριακού εμπορίου και τις συνδυασμένες μεταφορές. Αυτό το έργο πρέπει να επιταχυνθεί. 
2. Το 2009 ολοκληρώσαμε την μελέτη για το φράγμα του Ιάσμου: Είναι προτεραιότητα η επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης και η ένταξη του στο εθνικό σκέλος χρηματοδότησης. Είναι ένα από τα 3 ώριμα έργα στη χώρα. 
3. Ενεργειακή σύνδεση όχι μόνο των 5 πόλεων και των ΒΙΠΕ της Θράκης αλλά και άλλων οικισμών  με το φυσικό αέριο που θα ρίξει το κόστος της ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επίσης επέκταση των αιολικών πάρκων σε δήμους Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου, ώστε να ωφελούνται αυτοδικαίως με ποσοστά επί των εσόδων. Βελτίωση των ενεργειακών συνδέσεων και ενίσχυση των φωτοβολταϊκών πάρκων. 
4. Δημιουργία ειδικών ταμείων χρηματοδότησης για μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις ώστε με ταχύτητα και ευελιξία να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους του 37%  των 32 δις ευρώ που θα είναι για πράσινη ανάπτυξη και 20%  για ψηφιακή σύγκλιση. 
5. Στήριξη της συμβολαιακής γεωργίας συνδυαστικά με τους αναδασμούς, ώστε να αξιοποιηθεί η καθετοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια, όπως έγινε με τα καπνά και τη μεταποίηση, το βαμβάκι και την κλωστοϋφαντουργία, το κριθάρι, τη βύνη και το τσάι με τη μπύρα κλπ Δημιουργία αντιχαλαζικής προστασίας με πλήρη χρηματοδότηση. Έγκριση των 80 προγραμμάτων αγροτοτουρισμού. Στήριξη κτηνοτροφίας και αλιείας. 
6. Άμεση αξιοποίηση από την ΕΤΑΔ, του Camping και της πλαζ Φαναριού, του κτήματος Ιμέρου και άλλων υποδομών. 
7. Τριπλασιασμός του μεγέθους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου σε δαπάνες, καθηγητές και κυρίως φοιτητές, διότι είναι το μοναδικό όχημα για μια πολυεπίπεδη λύση στο δημογραφικό, την ποιοτική ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την εξωστρέφεια της περιοχής. 

   Η Θράκη χρειάζεται άμεσες πρακτικές δράσεις, γι αυτό προτείνω εκ των προτέρων να συσταθεί παράλληλη Διυπουργική Επιτροπή που θα αναλάβει την ταχεία υλοποίηση των αποφάσεων και των πολιτικών που θα διαμορφώσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής και η Κυβέρνηση. 

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.