Ε. Στυλιανίδης και Π. Ευθυμίου στον «Real FM 97.8» για την Πρόταση Μέρκελ για το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Πέτρος Ευθυμίου στον «Real FM 97.8» στις 04/02/2011 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μιλούν για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και την Πρόταση Μέρκελ για το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης, για το Έλλειμμα και για το Χρέος της Ελλάδας.

Ε. Στυλιανίδης:

«Η πρόταση Μέρκελ απηχεί το θεσμικό ορθολογισμό της Γερμανίας και έχει βεβαίως την αξία της, αλλά απευθύνεται σε μια άλλη νοοτροπία και σε μια άλλη κοινωνία, όπου οι Νόμοι και κυρίως το Σύνταγμα κατευθύνουν την πολιτική ηγεσία αυστηρά. Στην Ελλάδα, ευτυχώς ή δυστυχώς, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι βέβαιο ότι ο εξορθολογισμός της οικονομίας δεν επιτυγχάνεται ούτε με νομοθετικές εντολές, ούτε με συνταγματικές δεσμεύσεις, χρειάζεται έξυπνες οικονομικές πολιτικές, οι οποίες δεν πρέπει να σκοτώνουν ουσιαστικά την ευελιξία που πρέπει να διατηρούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα.

Ο ισολογισμένος προϋπολογισμός είναι επιδίωξη και της δικής μας παράταξης και της δικής μας συνταγής που προτείνουμε με τη Στρατηγική της Ελπίδας. Απλά, θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ευελιξία μας, για να μπορούμε να κάνουμε τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις, όταν χρειάζεται, σε εθνικό επίπεδο για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα, να μειώσουμε τα ελλείμματα και σταδιακά να μειώσουμε και τα χρέη, εκτός αν τα χρέη αξιοποιούνται αναπτυξιακά στο εσωτερικό και τα αποτελέσματά τους θα φανούν αργότερα»

«Πρώτα από όλα, το κοινοτικό κεκτημένο και το πρωτογενές ή δευτερογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, έχει στην πράξη αποδειχθεί ότι έχει μεγαλύτερη ισχύ από τα εθνικά Συντάγματα. Υπ’ αυτή την έννοια, αν όλοι συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για κάποιο στόχο, δε χρειάζεται να διασφαλίζεται στα εθνικά Συντάγματα για να επιτευχθεί ή να επιδιωχθεί ο στόχος αυτός. Δεύτερον, το Ελληνικό Σύνταγμα σας θυμίζω ότι είναι το μοναδικό αυστηρό Σύνταγμα που έχει απομείνει στην Ευρώπη, το οποίο για να αναθεωρηθεί χρειάζεται τουλάχιστον μια 8ετία. Κάτι τέτοιο λοιπόν, μπορεί να σκοτώσει την ευκαμψία των ελληνικών πολιτικών αποφάσεων»

«Η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο ωραίο σκάφος, το οποίο φτιάχτηκε τέλεια για να προχωράει στη νηνεμία,. Δεν προετοίμασε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση. Και τώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη διεθνή οικονομική και σε λίγο, ίσως, πολιτική κρίση, δυσκολεύεται να έχει την ευκαμψία να την αντιμετωπίσει»

«Ο κ. Σαμαράς μίλησε στη Στρατηγική της Ελπίδας, την οποία εσείς χλευάσατε, για μηδενισμό του ελλείμματος και ισοσκελισμένους ισολογισμούς και τότε η κομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε πολύ μικρόψυχα απέναντί μας, όταν περιγράφαμε το στόχο που όλοι μαζί πρέπει να επιδιώξουμε»

«Κ. Ευθυμίου εσείς ανοίξατε την κερκόπορτα της Ευρωζώνης στο ΔΝΤ και εσείς βγήκατε και είπατε ότι κυβερνάτε μια χώρα διεφθαρμένων. Ουσιαστικά θυσιάσατε την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα ως Ιφιγένεια, για να ξεκινήσει ο τρωικός πόλεμος, ουσιαστικά αυτό κάνατε»

«Θέλουμε να έχουμε κοινούς στόχους και να παλέψουμε για αυτούς, αλλά μέσα στους κοινούς στόχους οφείλουμε να προστατέψουμε και να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες της χώρας μας. Δε δανειζόμαστε για να επιστρέψουμε μόνο στους δανειστές μας, δανειζόμαστε για να δώσουμε λεφτά και στην ελληνική αγορά, να ανακάμψει και να αναπτυχθεί. Όταν τα παίρνουμε από τα 110δις για να τα δώσουμε είτε στη γερμανική ή είτε στη γαλλική τράπεζα, σκοτώνοντας ουσιαστικά κάθε πνοή αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα…»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.