Η Κυβερνώσα Βουλή

Την ανευθυνότητα και την πολιτική μετάπτωση της κυβέρνησης, ευτυχώς για την Ελλάδα, την υποκαθιστά η υπευθυνότητα μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης. Η μετεκλογική οβιδιακή μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακή δύναμη σε γνήσιο εκφραστή του τρίτου μνημονίου, πολλαπλασιάζει το κόστος των μέτρων για τα μεσαία και αδύναμα τμήματα του ελληνικού λαού, αίρει τη δεδηλωμένη από την κυβέρνηση παρότι αυτό τυπικά δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί και καθιστά τη Βουλή "Κυβερνώσα" διότι με την ψήφο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης και μόνο, διασφαλίζεται πλέον η διατήρηση της χώρας στις ευρωπαϊκές ράγες.

Οι έκτακτες συνθήκες γεννούν ένα έκτακτο δίκαιο που εκφεύγει των συνηθισμένων αρχών του κλασικού συνταγματικού δικαίου καθώς και των κανόνων του κλασικού ευρωπαϊκού δικαίου. Αυτό το "έκτακτο δίκαιο της κρίσης" ενώ μέχρι τώρα ενίσχυε το ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, τώρα αναβαθμίζει και το κοινοβούλιο, το οποίο ψηφίζοντας αλά καρτ συμβάλει στην αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας και στην ταχεία επιστροφή στην ομαλότητα.

Η αλά καρτ ψήφος όμως της Κυβερνώσας Βουλής μπορεί να θεσπίζει το αναγκαίο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, προφανώς όμως δεν αρκεί για την ενεργοποίησή του και για την εφαρμογή στην πράξη των αναγκαίων για τον τόπο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει δύο διαστάσεις. Η μία είναι η ασυνέπεια του ίδιου του Α. Τσίπρα που από την προεκλογική αριστερίστικη ουτοπία οδηγήθηκε σε ένα μετεκλογικό πανάκριβο συμβιβασμό. Η άλλη είναι το άδειασμα των "αχάριστων" συντρόφων της αριστερής πλατφόρμας προς την ηγεσία τους, στην πιο δύσκολη μάλιστα στροφή της πολιτικής της, με τρόπο που ακυρώνει στην πράξη το "πρώτη φορά αριστερά".

Το παράλογο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμένο με τα λάθη των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων αναδεικνύει και τα βασικά κενά τόσο στα πολιτικά ήθη όσο και στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Το κενό στα πολιτικά ήθη παραδοσιακά συνίσταται στην αντίφαση μεταξύ προεκλογικής μεγαλοστομίας και ακατάσχετης υποσχεσιολογίας από τη μια και μετεκλογικής ασυνέπειας και αυτοδιάψευσης από την άλλη.

Στα πολιτικά πράγματα το μεγάλο και διαχρονικό, διακομματικό κενό είναι η παντελής έλλειψη ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, που θα δεσμεύει και θα κρίνει τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα όλου του πολιτικού συστήματος ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα ή κόμματα στην εξουσία.

Η κρίση που ζούμε αλλάζει τα πάντα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αλλάξει και η νοοτροπία του ίδιου του λαού. Οι πολίτες στη Δημοκρατία έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αποφασίζουν ανάλαφρα και να ψηφίζουν επιπόλαια. Δεν είναι δυνατόν να αναθέτουν τη ζωή τους σε κόμματα που δεν αναπτύσσουν σοβαρή και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση, ούτε σε πολιτικούς που δεν έχουν πείσει για την εκπαίδευση, την προετοιμασία τους, το ήθος και την ικανότητα τους να υλοποιήσουν την εναλλακτική πρόταση...

Συμφωνούμε οτι οι παλιοί είχαν κουράσει, οτι τα κατεστημένα των τελευταίων δεκαετιών είχαν απογοητεύσει και οτι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είχαν εξοργίσει την κοινωνία. Αυτό έπρεπε να κάνει τους ψηφοφόρους πιο υποψιασμένους και όχι εύκολα θύματα του λαϊκισμού και της αριστερής αυτή τη φορά δημαγωγίας.

Η κρίση μέσα στην οδύνη και τα αδιέξοδά της εμπεριέχει και μία μοναδική ευκαιρία.
Οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμμετοχής τους και τη σημασία της επιλογής τους. Να σταματήσουν να κάνουν λάθος επιλογές πληρώνοντας στο τέλος το λογαριασμό. Να προβληματιστούν εκ των προτερων, αξιολογώντας σε βάθος προτάσεις και κυρίως πρόσωπα. Η πολιτική δε μπορει να είναι υπόθεση των τηλεοπτικών παραθύρων, ούτε των δημοσίων σχέσεων. Η αλλαγή μπορεί να προέλθει μόνο από μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς που μπορούν να διαχειριστούν κρίσεις και όχι αιτήματα και να εμπνεύσουν εθνικό αλλά ρεαλιστικό όραμα μέσα στο οποίο χωρούν τα όνειρα των πολλών. Το δια ταύτα αυτής της περιόδου πρέπει να είναι κόμματα που να προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις και πολιτικοι που να μπορούν να εγγυηθούν την εφαρμογή τους.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.