Επιστροφή στο Μέλλον

Επιστροφή στο Μέλλον

Του Ευριπίδη Στυλιανίδη
Βουλευτή Ροδόπης
Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι πια «Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο;», όπως έντεχνα επιδιώκουν να περάσουν τα μικρά κόμματα ή κάποιοι κύκλοι συμφερόντων. Το δίλημμα αυτό έχει απαντηθεί από το ΠΑΣΟΚ με λάθος τρόπο το 2010, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν συνειδητά απέναντι.
Το ζητούμενο των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι ποια πολιτική δύναμη διαθέτει ετοιμότητα και θάρρος να διαχειριστεί τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου, ξεκάθαρο Σχέδιο Δεκαετίας (2012-2021) για να επισπεύσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την προετοιμασία της στροφής της στην πραγματική οικονομία; Ποιο πολιτικό κόμμα μπορεί να προσδιορίσει με ρεαλισμό το στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας;
Η απάντηση είναι σαφής. Μόνο η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να διαδραματίσει αυτό το ρόλο.
Το ΠΑΣΟΚ έφερε την κατάρρευση. Τα μικρά κόμματα του αριστερίστικου ακτιβισμού εμπόδισαν στο παρελθόν τις μεταρρυθμίσεις και συχνά εισηγούνται την ουτοπία. Τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς ή της ακροδεξιάς εισηγούνται την άκριτη αγιοποίηση του Μνημονίου ή τον ωφελιμισμό και τον κυνισμό της κωλοτούμπας ή έναν λαϊκίστικο εθνικό απομονωτισμό, που προτάσσει ως λύση την επιστροφή στη δραχμή και άρα την κατάλυση της στρατηγικής συμμαχίας, που επεδίωξε από 1956 και πέτυχε το 1980 ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μέσα στο σκηνικό σύγχυσης εμφανίζονται ως «λύση» και θιασώτες του νεοναζισμού, λησμονώντας ότι η πατρίδα μας, που γέννησε τη Δημοκρατία, πλήρωσε με αίμα και θυσίες τον αγώνα για την ελευθερία της.
Η Νέα Δημοκρατία εκτός από το συνολικό Σχέδιο Δεκαετίας 2012-2021, που καταθέτει στην κρίση του Ελληνικού Λαού προεκλογικά, μελετάει και έξυπνες πολιτικές που δημιουργούν νέα έσοδα για το ΑΕΠ, χωρίς να περιορίζουν ή να υποβαθμίζουν περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των άλλων.
Παραθέτω ενδεικτικά μερικές αντιπροσωπευτικές ιδέες εφαρμοσμένων πολιτικών χαμηλού δημοσιονομικού κόστους και εξαιρετικά υψηλής οικονομικής αναπτυξιακής και κοινωνικής ανταποδοτικότητας:

1. Δικαστική περαίωση

Υπάρχουν 170.000 εκκρεμείς φορολογικές δίκες που επιβαρύνουν τη δικαιοσύνη και ενώ θα έπρεπε, εάν δικάζονταν γρήγορα, να αποφέρουν γύρω στα 8 δις έσοδα στο κράτος, εν τέλει στατιστικά αποφέρουν γύρω στα 750 εκατ., γιατί λόγω της μακρόχρονης καθυστέρησης στην εκδίκαση, στο τέλος οι εταιρείες που χρωστούν αδυνατούν να πληρώσουν ή έχουν διαλυθεί. Με τη δικαστική περαίωση δίνεται η δυνατότητα οι εταιρείες να καταβάλουν ένα ποσοστό των οφειλών τους στο δημόσιο και έτσι να απελευθερωθούν από τη δικαστική διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες επιβιώνουν, το δημόσιο ωφελείται με ζεστό χρήμα και η δικαιοσύνη ελαφρύνεται για να κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά της.

2. Φορολογική αμνηστία

Κινητροδοτεί την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των 60 δις Ευρώ καταθέσεων που διέρρευσαν στο εξωτερικό λόγω της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

3. Μεικτό Πανεπιστήμιο

Εκχωρείται σε κάποια Πανεπιστήμια πιλοτικά το 49%, ώστε να συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας στα ιδρύματα με κεφάλαιο, χωρίς να θίγεται το άρθρο 16 το Συντάγματος και χωρίς να χάνεται χρόνος, ώσπου να συντελεστεί η συνταγματική αναθεώρηση. Με τον τρόπο αυτό προσελκύονται στην Ελλάδα 100.000 ξένοι φοιτητές με δίδακτρα, αναβαθμίζεται η πρωτογενής έρευνα, αξιοποιούνται οι διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, προστατεύεται στην πράξη η δημόσια δωρεάν παιδεία των Ελλήνων πολιτών και η Ελλάδα καθίσταται Διεθνές Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο.

Με τέτοιου είδους πολιτικές μόνο μπορεί η Ελλάδα να επιστρέψει στο Μέλλον.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Εφεμερίδα Real News την Κυριακή 29/04/2012

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.