Δήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία σε όλη τη χώρα να διοργανώσει εκδηλώσεις εξοικείωσης με τη νέα τεχνολογία, με τη συμμετοχή της νέας γενιάς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εδώ στο Γκάζι- και για αυτό ευχαριστώ τον Δήμαρχο- ,στη Θεσσαλονίκη και στην ακριτική Θράκη, στην Κομοτηνή.

Οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν σειρά συμμετοχών και παιχνιδιών από το διαδίκτυο. Skateboards, graffiti και ότι άλλο θα μπορούσε να συνδεθεί με τη νέα γενιά. Στόχος μας είναι η ευρυζωνικότητα να απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Γι’ αυτό και έχουμε ξεκινήσει να τοποθετούμε κεραίες WiFi και WiMax και να εφαρμόζεται το πρόγραμμα ΔΟΡΥ για δωρεάν, γρήγορο και αποτελεσματικό internet που θα επιτρέψει στο κάθε παιδί, στον κάθε νέο ή μεγαλύτερο όπου και αν ζει στην Ελλάδα, να απολαμβάνει τις νέες δυνατότητες. Τηλεεργασία, τηλεϊατρική, τηλεδιοίκηση, είναι μερικές από τις εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα. Πιστεύουμε ότι η οπτική ίνα μέσα από το πρόγραμμα Fiberto the Home που ξεκινά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι ο σύγχρονος εξηλεκτρισμός.

Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, μπαίνουμε μπροστά, προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες στην νέα γενιά. Καθιστούμε την Ελλάδα από ουραγό,πρωταγωνιστή των σύγχρονων εξελίξεων».