ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΟΜΙΛΙΑ 22/07/2019)

Κύριε πρόεδρε
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Η δεύτερη ευκαιρία σε καθιστά πάντα δυνατότερο, εμπειρότερος και σε κάθε περίπτωση πιο έτοιμο να αναμετρηθείς με τις προκλήσεις των καιρών και τα προβλήματα της εποχής σου.
Θέλω από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων με όλη μου την καρδιά να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου συμπατριώτες της Ροδόπης για την αδιατάρακτη αγάπη και την αδιάκοπη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
Αναδεικνύοντας με Για 10η φορά πρώτο βουλευτή, μου δίνουν σήμερα την ευκαιρία ξεπερνώντας τον παραλογισμό του εκλογικού νόμου να επιστρέψω, αποφασισμένος να συγκρουστώ, να διορθώσω και να συμπληρώσω ότι με βαθιά αυτοκριτική επεσήμανα πρωτίστως τον εαυτό μου, αλλά και στη δημόσια ζωή της πατρίδας μου.
Συζητούμε σήμερα την εκκίνηση μιας Νέας Εποχής όπου την εμπειρία την υποκαθιστά η γνώση και τη γνώση ή πληροφόρηση.
Η ταχύτητα των αποφάσεων και των ενεργειών καθίσταται πλέον σημαντική παράμετρος της επιτυχίας. Η ευστοχία των επιλογών σε πρόσωπα.
Η αποτελεσματικότητα των εφαρμοσμένων πολιτικών. Η κοστολόγηση σε χρήμα και χρόνο κάθε επιμέρους ενέργειας, είναι στοιχεία που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις επιτυχίας.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύω ότι από την πρώτη στιγμή επιδεικνύει αυτή την ετοιμότητα και την ευστοχία και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς μία κοινωνία που εξέρχεται πληγωμένοι αλλά περήφανη από την μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ο Ελληνισμός μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και προς μία αγορά που έζησε και συνεχίζει να βιώνει την πιο σκληρή δοκιμασία της πραγματικής της οικονομίας.
Τρία είναι τα παιδιά στα οποία καλούνται να αναμετρηθούν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
1. Η ανασυγκρότηση του Κράτους και ο επαναπροσδιορισμός του σχέσεις Κράτους-Πολίτη μέσα σε ένα στέρεο περιβάλλον αποκατάστασης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
2. Η επανεκκίνηση της Πραγματικής Οικονομίας με στόχο την παραγωγή φρέσκου πλούτου για τη χώρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους πολίτες.
3. Και τρίτον η ενίσχυση της Εσωτερικής και της Εξωτερικής Ασφάλειας της χώρας που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα αξιοποιήσει τις αρετές των Ελλήνων όπως και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας και του Έθνους μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.
Είναι να εγκαταλείψουμε τις ιδεοληψίες και τους φανατισμούς και τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο και ένα δημοκρατικό γρονθοκόπημα επιχειρημάτων να μάθουμε να συνθέτουμε και να δημιουργούμε.
Δεν ψηλώνει τον πολιτικό του ανάστημα οποίος υβρίζει και κατηγορεί τους αντιπάλους του.
Δεν κερδίζει στρατηγικές μάχες οποίος συκοφαντεί, διώκει και υπονομεύει τον άλλον.
Δεν απασχολεί τις σελίδες της ιστορίας ο οποίος αντί να δημιουργεί καταστρέφει ότι έχτισε ο άλλος και αντί να συνεννοείται και να ενώνει διχάζει, λασπώνει και λοιδορεί.
Η κυβέρνηση μας σήμερα φιλοδοξεί όχι απλά να ξεκινήσει μία νέα περίοδο αλλά να εγκαινιάσει μία νέα εποχή.
Η κορύφωση αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλη από την Αναθεώρηση του πολιτειακού χάρτη της χώρας.
Η Αναθεωρητική Βουλή που ξεκινά τις εργασίες της πρέπει να εκπέμψει διαφορετικό, διακριτό και ισχυρό σήμα αλλαγής τόσο προς την Ελληνική Κοινωνία, όσο και προς τη διεθνή κοινότητα.
Το σύνταγμα που θα αλλάξουμε δεν είναι ένας απλός νόμος.
Είναι η θεσμική κωδικοποίηση του Αξιακού μας κώδικα.
Είναι η συνθετική έκφραση της διαχρονικής αλλά και της Σύγχρονης Εθνικής και Πολιτιστικής μας ταυτότητας που είναι απαραίτητη σε ένα συνεχώς και απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Για το λόγο αυτό οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ιστορική ευθύνη, αυτή την ευκαιρία να την προσεγγίσουν με το βλέμμα στραμμένο όχι στις επόμενες εκλογές αλλά στις επόμενες γενιές.
Κύριε πρόεδρε θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς μου να αναλάβω την προεδρία της Επιτροπής Αναθεώρης Συντάγματος. Δεσμεύομαι ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι θα δώσω τον καλύτερο Επιστημονικό και Πολιτικό μου εαυτό.
Κλείνοντας κυρίες και κύριοι
επιτρέψτε μου δύο σκέψεις μόνο για την ιδιαίτερή μου πατρίδα τη Θράκη και τη Ροδόπη.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως αποδεικνύει η ιστορία αυτή η γη της ακριτικής Ελλάδος μπορεί αν δεν προσέξουμε να πυροδοτήσει το μεγαλύτερο ίσως σύγχρονο Εθνικό ζήτημα, μπορεί όμως με τις σωστές συνετές πολιτικές να σηκώσει και στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, την αποκατάσταση της οικονομικής εξωστρέφειας προς νέες αγορές, την Εγγύηση της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, την κατοχύρωση της ενεργειακής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και φυσικά τη θωράκιση της Σύγχρονης Δημοκρατίας με την εδραίωση του Μοντέλου Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Επιδιώκοντας την δημογραφική ενίσχυση της Θράκης που αποτελεί τη βάση για κάθε πολιτική καταθέτω σήμερα επιγραμματικά 5 προγραμματικούς στόχους και ζητώ από την κυβέρνηση να τους υιοθετήσει.
1. Την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με στόχο την αναβάθμισή του σε Πόρους, διδάσκοντες, υποδομές και κυρίως φοιτητές γιατί αυτό αποτελεί και την πιο επιτυχημένη διαχρονική και διακομματική επένδυση της πολιτείας για την πνευματική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης.
2. Την άμεση στήριξη των αγροτών μας που υπέστησαν ολική καταστροφή από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ταχεία ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών.
3. Την άμεση καταβολή των 300 εκατομμυρίων που οφείλει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος στις βιομηχανίες της περιοχής από το 12% επιδόματος εργασίας των εργαζομένων και έγινε αιτία πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μετακομίσουν σε γειτονικές χώρες εκτινάσσοντας την ανεργία.
4. Την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των καθέτων αξόνων με στόχο τη στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη 4 εποχών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.
5. Την διεκδίκηση της μεταφοράς του κέντρου διοίκησης και εκπαίδευσης της frontex από την Πολωνία στη Θράκη στις υποδομές των Σχολών Αστυνομίας ώστε οι 10.000 Ευρωπαίοι Συνοριοφύλακες να εκπαιδεύονται στο Πεδίο και έτσι να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικές επιπτώσεις στο αίσθημα Ασφάλειας της τοπικής Κοινωνίας και την Ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας.
Για όλα αυτά τα θέματα κύριοι αρμόδιοι υπουργοί είμαστε έτοιμοι και θα σας επισκεφτώ σύντομα με σαφείς πρακτικές προτάσεις ώστε να δρομολογήσετε την υλοποίησή τους.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
έχω βαθιά ελπίδα ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα λειτουργήσει διαφορετικά, γρήγορα και αποτελεσματικά εμείς ως κοινοβουλευτικοί την εμπιστευόμαστε και θα τη στηρίξουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο οδηγός μας πρέπει να είναι το συμφέρον της Ελλάδας.
Σας ευχαριστώ πολύ

22/07/2019

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης