Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Γιώργος Πεταλωτής για το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ στην Κομοτηνή

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Γιώργος Πεταλωτής μιλούν με αφορμή τη διεξαγωγή του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στην Κομοτηνή στην εκπομπή «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» με την Βάλια Πετούρη και την Πηνελόπη Γαβρά στη «ΝΕΤ» στις 24/01/2011.

Ε. Στυλιανίδης:

«Πιστεύω ότι επιβεβαιώνουμε με αυτή την πρωτοβουλία τη ρήση των Αρχαίων Ελλήνων ότι “Σύνορα που τα διαβαίνουν εμπορεύματα, δεν τα διαβαίνουν στρατοί”»

«Πεποίθησή μου είναι ότι κάτι ισχύει διαχρονικά. Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουμε ως έθνος και ως κράτος. Υπάρχουν συμφέροντα, τα οποία ή συγκρούονται ή συνασπίζονται. Όσο πιο έξυπνα λοιπόν λειτουργούμε δημιουργώντας στρατηγικά κοινότητα συμφερόντων για τη χώρα μας με άλλες χώρες, τόσο θα διευρύνουμε τη δυνατότητά μας να προασπίζουμε και να προωθούμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό το Φόρουμ και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δημιουργούν επιχειρηματικές συμπράξεις, δημιουργούν ουσιαστικά κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις στο εσωτερικό των γειτονικών χωρών υπέρ της ειρήνης, της συνεργασίας, της σταθερότητας και της αναζήτησης λύσεων. Οι λύσεις όμως, όπως είπαμε και οι δύο, πρέπει να είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και βεβαίως τις διμερείς συμφωνίες, διότι διαφορετικά αυτοαναιρούμαστε και διαφορετικά δεν καταλήγουμε πουθενά»

«Στην Κομοτηνή υπάρχουν πολλές δυνάμεις, πολλές σφριγηλές δυνάμεις. Είναι η καινούρια Ελλάδα, την οποία πρέπει να την ανακαλύψει η υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί μέσα από εδώ θα περάσει το Μέλλον της»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.