Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για τη «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την Κρίση» στο «R-CHANNEL ΘΡΑΚΗΣ»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλάει για τα Οικονομικό Σχέδιο της ΝΔ «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την Κρίση» στο «R-CHANNEL ΘΡΑΚΗΣ» στις 11/07/2010.

Ε. Στυλιανίδης:

«Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ουσιαστικός, αποδεικνύοντας 2-3 πτυχές της πραγματικότητας, οι οποίες επιμελώς παρέμεναν καλυμμένες από την κυβερνητική προπαγάνδα. Στο Ζάππειο, σε μια σημαντική εκδήλωση για τις εξελίξεις, με απολύτως τεχνοκρατικό τρόπο παρουσίασε 3 Κεφάλαια. Πρώτον, περιέγραψε ποια είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, εξηγώντας με στοιχεία και με αδιαμφισβήτητες αριθμητικές προσεγγίσεις ότι τα μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει η ΝΔ και είχε ήδη αρχίσει να παίρνει θα κρατούσαν φρεναρισμένο το έλλειμμα και το χρέος σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που τελικά φτάσαμε λόγω της 10μηνης αδράνειας της Κυβέρνησης. Δεύτερον, εξήγησε ότι στα σκληρά μέτρα που παίρνονται, σε σειρά από αυτά είναι συναινετικός και υποστηρικτικός, που δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση, διότι συναισθάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και βάζει πλάτη για να βγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδα. Αλλά τοποθετείται απέναντι σε συνταγές σαν αυτή που συνόδευσαν το Νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πακέτου που πήραμε από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θεωρεί ότι η Κυβέρνηση με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει, το μείγμα πολιτικής που η ίδια επέλεξε και δεν της επέβαλε κανένας Διεθνής Οργανισμός, όπως ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του και ο κ. Στρος Καν, είναι ένα μείγμα το οποίο πλήττει κυρίως τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα, στραγγίζει από ρευστότητα την αγορά, το ζούμε άλλωστε και εδώ στην αγορά της Κομοτηνής το τελευταίο διάστημα, αυξάνει την ανεργία, βυθίζει τη Χώρα στην ύφεση, χωρίς να δημιουργεί προοπτικές ανάκαμψης και χωρίς να αγγίζει αυτούς που πραγματικά είναι έχοντες και κατέχοντες».

«Ο Αντώνης Σαμαράς προχθές στο Ζάππειο με στοιχεία απέδειξε πώς μπορούμε να δώσουμε μια ώθηση στα γεγονότα και να βγει η Ελλάδα από πάνω, χωρίς να πληρώσει ο ελληνικός λαός τόσο μεγάλο κόστος».

«Μια διαφορετική συνταγή λοιπόν, απολύτως τεκμηριωμένη και πειστική, ήταν η «Στρατηγική της Ελπίδας» όπως την ονομάσαμε και παρουσιάστηκε από το Κόμμα μας και θα εξειδικεύεται συνεχώς προγραμματικά το επόμενο διάστημα, ώστε να γίνει συνείδηση του ελληνικού λαού και απαίτηση του ελληνικού λαού».

«Η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όταν ανέλαβε, μίλησε για «Χώρα Μειωμένης Εθνικής Κυριαρχίας» και εμείς της ασκήσαμε κριτική. Τώρα το κάνει πράξη. Πήγε εκεί για να χρησιμοποιεί ως άλλοθι κατά κάποιο τρόπο το ΔΝΤ παίρνοντας αντιλαϊκά μέτρα. Και τώρα μοιάζει το δάκρυ που χύνει στη Βουλή κάθε φορά που ψηφίζει ένα δύσκολο Νομοσχέδιο, με το δάκρυ του κροκόδειλου, που κλαίει για να ξεγελάσει το θύμα του, δηλαδή τον ελληνικό λαό».

«Το ΔΝΤ προσδιόρισε τους στόχους. Το μείγμα πολιτικής είναι απόφαση της εκλεγμένης Ελληνικής Κυβέρνησης. Άρα αυτής της Κυβέρνησης, η οποία πριν τις εκλογές μας έβαζε το δίλλημα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» και σήμερα, μετά από 10 μήνες, έχει καταφέρει να ταυτίσει το Σοσιαλισμό με τη Βαρβαρότητα».

«Δεν χρειάζεται να ωραιοποιούμε τίποτα. Η εικόνα της Χώρας είναι στο Ναδίρ. Σε αυτό έχει συμβάλλει αναμφισβήτητα και η πραγματική κατάσταση, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίστηκε αυτή την εικόνα η νέα Κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Στην προσπάθειά της να διογκώσει στα νούμερα τα χρέη και τα ελλείμματα για να συκοφαντήσει την προηγούμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε σαν να μην ακούγεται από τον διεθνή περίγυρο. Μίλησε υπερβολικά, μίλησε συκοφαντικά, με αποτέλεσμα τώρα που ζούμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης ό,τι λες να εισπράττετε και από τους επενδυτές και από τους πολιτικούς παρατηρητές και αναλυτές και από τους δημοσιογράφους και από την Κομισιόν και από παντού».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.