Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για την Επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη στη ΝΕΤ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας μιλούν για την Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στη Θράκη στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τον Κ. Αρβανίτη και τη Μ. Κατσίμη στη «ΝΕΤ» στις 10/03/2011.

Ε. Στυλιανίδης:

«Στη Θράκη αυτή τη στιγμή ταξιδεύει ο κ. Νταβούτογλου χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα ελεγμένο από την ελληνική Κυβέρνηση, έχει επισκεφθεί ευαίσθητες ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας, τους Αθίγγανους, τους Πομάκους κλπ, λέει ότι εδώ όταν είμαι νιώθω σαν την πατρίδα μου την Τουρκία… Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είναι αυτή τη στιγμή στη Θράκη, κινείται ανεξέλεγκτα, υλοποιεί μια συγκεκριμένη τακτική υλοποίησης τουρκοποίησης μουσουλμανικής μειονότητας, η ελληνική Κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει ελεγμένο σχέδιο κίνησης, όπως είχε γίνει κάποτε με την επίσκεψη Ερντογάν, δεν υπάρχει καμιά αντίδραση στην προσπάθεια ενιαιοποίησης των Τουρκοκρητικών, των μειονοτικών της Δωδεκανήσου και της Θράκης στους οποίους αναφέρεται στις δημόσιες τοποθετήσεις του, συναντάται με Ψευδομουφτήδες, συναντάται με επιτροπές περίεργες και κανένας δε μιλά»

«Βεβαίως, ο κ. Νταβούτογλου κάνει καλά τη δουλειά του, γιατί είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, είναι πολιτικός, είναι διαβασμένος, έχει στρατηγική. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο κ. Νταβούτογλου. Το ζήτημα είναι τι κάνει η ελληνική Κυβέρνηση για αυτό, διότι είναι εξαφανισμένο δημοσιογραφικά το ζήτημα και αυτή τη στιγμή ανακινούνται ζητήματα, τα οποία θεωρούνταν λυμένα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι οι σχέσεις των 2 κρατών καλές και η κοινωνία της Θράκης μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία»

«Ας πάει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μια βόλτα στην Ίμβρο και στην Τένεδο και ας πάει και στους ποντιόφωνους πληθυσμούς της Σαμψούντας και θα σας πω εγώ αν θα ενοχληθεί ο κ. Νταβούτογλου και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας»

«Έθεσε θέμα Καστελόριζου, δεν υπήρχε απάντηση, έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας δεν υπήρχε απάντηση, πάει να τουρκοποιήσει ουσιαστικά 2 υπο-ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας δεν υπάρχει απάντηση. Ο επισκέπτης έρχεται στη Θράκη και απουσιάζει ο νοικοκύρης. Και μου λέτε να μη μιλάμε. Δε γίνεται»

«Όπως εγώ συνόδευα τον κ. Ερντογάν και ήμουν συνέχεια μαζί του στην τότε «ιδιωτική» επίσκεψή του στη Θράκη, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά προσεκτικός ο κ. Ερντογάν, δεν έθιξε καθόλου την ελληνική πλευρά και δεν προσέβαλε τους κανόνες. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μια άλλη συμπεριφορά που δημιουργεί δεδομένα στα οποία πρέπει η ελληνική Κυβέρνηση να απαντήσει»

«Λυπάμαι γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών συσκέπτεται 1 εβδομάδα και ο ένας πετά την ευθύνη στον άλλον και όταν γίνονται οι ενημερώσεις σε θέματα του ΥΠΕΞ ένας δε σηκώνεται να δώσει μια απάντηση»

«Είναι απαράδεκτο να επισκέπτεται ξένος Υπουργός την περιοχή και η ελληνική Κυβέρνηση να μην τον συνοδεύει. Είναι απαράδεκτο ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από 2 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Μειονότητας να επισκέπτεται στη Θράκη την Ανώτατη Μειονοτική Επιτροπή, τους Ψευδομουφτήδες, να λέει ό,τι θέλει και να μην υπάρχει απάντηση από την ελληνική Κυβέρνηση»

«Δεν μπορείτε να σκεπάσετε την ανυπαρξία σας στη Θράκη. Δεν επιτρέπεται να λέει ο κ. Ερντογάν δημόσια και διεθνώς ότι οι Ψευδομουφτήδες θα γίνουν εκλεγμένοι Μουφτήδες και να μην υπάρχει απάντηση από την ελληνική πλευρά. Αλλάζει η πολιτική και το δόγμα της Τουρκίας στη Θράκη και δεν υπάρχει καμία απάντηση από το ανύπαρκτο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Λυπάμαι…»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.