Kοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος με τον Τομέα Υγείας για τo Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος με τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τα θέματα Υγείας συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την κατάρτιση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης για την Υγεία και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Υγείας και βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Υγείας και πρ. Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ κ. Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος πρ. Υφυπουργός Υγείας, ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος κ. Παντελής Σκλιάς, και οι ειδικοί επιστήμονες κ. Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος Διευθυντής Κλινικής Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” και παθολόγος – ιατρός, η κ. Τίνα Γκόλια Δικηγόρος, ο κ. Ιωάννης Κοντός Ειδικός Σύμβουλος Υφ. Υγείας (Μαθηματικός MBA) και ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου Πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Η ομάδα εργασίας μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής, υπό τον τίτλο «Υγεία: Η αξία της αλληλεγγύης».

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:

• Κατέγραψε τις επιπτώσεις της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας.

• Προσδιόρισε το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Υγείας και Φροντίδας για όλους. Ένα Εθνικό Δίκτυο που θα στηρίζεται στους εξής πυλώνες:
• Το Ενιαίο Σύστημα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
• Την ελεύθερη επιλογή ιατρού.
• Τη διαρκή εκπαίδευση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των επαγγελματιών υγείας.
• Την αξιολόγηση και την πιστοποίηση των Μονάδων Υγείας.

• Πρότεινε τον επανασχεδιασμό της δράσης και της οργάνωσης του Δικτύου Υγείας καθώς και οριζόντια μέτρα για κάθε βαθμίδα Υγείας, ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη ποιότητα Υγείας για Όλους.

• Ανέλυσε τον τρόπο, που θα επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των Οικονομικών της Υγείας.

• Κατέληξε στις απαραίτητες αλλαγές, που απαιτούνται σε εξειδικευμένους κλάδους και τομείς Υγείας, όπως
-η Ψυχική Υγεία,
-η Στοματική Υγεία,
-το Φαρμάκου και η Φαρμακευτική Πολιτική,

• Αναγνώρισε τη σημασία του Ιατρικού Τουρισμού και τη συμβολή του στην Οικονομική Ανάπτυξη.

• Ανέπτυξε τις προτάσεις της για την προστασία των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων μέσα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πρόνοιας.

• Πιστεύοντας ότι είναι καλύτερο να προλαμβάνεις από το να θεραπεύεις, κατέληξε σε μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής.

• Αναγνωρίζοντας χρονίζοντα προβλήματα, σχεδίασε τις απαραίτητες αλλαγές στην εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας.

• Καταλήγοντας στη σημασία του Εθελοντισμού, πρότεινε θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυσή του, σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη τον Εθελοντισμό περισσότερο από ποτέ.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τη συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης, που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία και τον Εθελοντισμό από εξειδικευμένες αναπτυξιακές ή θεματικές μελέτες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμα της στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Δικτύου Υγείας και Φροντίδας, που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες για Όλους τους Πολίτες. Αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διοίκησης και διαχείρισης, εξορθολογίζονται οι δαπάνες και επιτυγχάνεται υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, καλύτερη αποτελεσματικότητα και αποκέντρωση. Η ενιαιοποίηση του Συστήματος Παροχής Υπηρεσιών, η ελεύθερη επιλογή Ιατρού, η διαρκής εκπαίδευση, αξιολόγηση και πιστοποίηση του προσωπικού αλλά και των Μονάδων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, ώστε να παρέχεται ποιοτική υγεία για όλους και κυρίως για τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται έμπρακτα η προσήλωση της Πολιτείας μας στην Αξία της Αλληλεγγύης».

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Υγεία και βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος υπογράμμισε:

«Είναι τόσο απλές οι διαφορές πολιτικής μας στην υγεία από εκείνες του ΠΑΣΟΚ, ώστε να χωρούν σε μια απλή και λιτή διατύπωση. Η ΝΔ θα επιδιώξει απλά τον εξορθολογισμό της κραιπάλης που γίνεται στον τομέα υγείας και είναι πεπεισμένη ότι η εξοικονόμηση είναι τόσο σημαντική, ώστε να μην χρειάζονται περικοπές στις απαραίτητες παροχές εκείνων που έχουν ανάγκη. Τα προβλήματα που έλυσαν χώρες με μακρά και υψηλού επιπέδου υγειονομική παράδοση δεν είναι νοητό να μην λύνονται στην Ελλάδα. Απλούστατα, οι μηχανισμοί που τρέφουν τα τρωκτικά και τους κομματικούς άχρηστους έχουν μείνει ασύδοτοι. Το τέρμα της ασυδοσίας τους θα σημάνει και την ανανέωση του ΕΣΥ που άλλωστε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που το ίδρυσε σήμερα φαίνεται να το προδίδει».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.