Eπίσκεψη του Υπ. Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη στη λαϊκή αγορά και το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και σε οικισμούς της περιοχής

Τη λαϊκή αγορά Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. νομού Ροδόπης και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, συνοδευόμενος από ομάδα νεολαίων οι οποίοι διένειμαν το πρόγραμμά του. Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μικροπωλητές αλλά και πολύ κόσμο με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα της αγοράς και παρουσίασε τις προσπάθειες που έχει κάνει, προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση στην αγορά της Ροδόπης.

      Στη συνέχεια, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε το ολοκληρωθέν πλέον Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για να κάνει την τελική επιθεώρηση. Πρόκειται για ένα κόσμημα της πόλης, το οποίο στοίχησε πάνω από 20 εκ. ευρώ και το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 και ολοκληρώθηκε τώρα. Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ένα κτίριο 750 θέσεων και με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, είναι το τρίτο μέγαρο μουσικής στην Ελλάδα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ποιοτική πολιτιστική ανάπτυξη  στο χώρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Κομοτηνή είναι η τυχερή πόλη η οποία έχει τις δυνατότητες να αξιοποιεί αυτή την υποδομή, όχι μόνο για πολιτιστικές δράσεις αλλά βεβαίως και για συνέδρια, καθώς ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για να λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο. Το έργο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση της Ν.Δ., το υπουργείο Πολιτισμού και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στην περιοχή, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ροδόπης, δημιουργώντας νέες προϋποθέσεις ποιότητας ζωής και δίνοντας την ευκαιρία να αναδειχθεί η τοπική καλλιτεχνική δημιουργία και όχι μόνο.


     Το απόγευμα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε οικισμούς του δήμου Κομοτηνής όπου παρουσίασε όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν για την ανάπτυξη του δήμου Κομοτηνής αλλά και του νομού Ροδόπης. Συγκεκριμένα, μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στους οικισμούς Υφανταί, Μεγάλο και Μικρό Κρανοβούνιο και στην Παραδημή. Αίσθηση έκανε η μαζική συμμετοχή του κόσμου στην Παραδημή, από όπου κατάγεται ο παλαιότερος συνυποψήφιος του Ευριπίδη Στυλιανίδη, του οποίου οι πολιτικοί φίλοι και οπαδοί έσπευσαν πλέον να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του υπουργού και να στείλουν μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη νίκη.  Στην Παραδημή δόθηκε η δυνατότητα στον Ευριπίδη Στυλιανίδη να περιγράψει όλα τα έργα που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή και να αναφερθεί στα ζητήματα των κτηνοτρόφων για τους οποίους έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση το ποσό των 40 εκ. ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν.

     Η βραδινή περιοδεία έκλεισε με ανοικτή συγκέντρωση στον οικισμό   Αμβροσίας, του δήμου Ιάσμου, όπου περιγράφησαν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ή υλοποιηθεί στον Ίασμο, όπως είναι το φράγμα του Ιάσμου, 47.5 εκ. ευρώ, το εμπορικό πάρκο επένδυσης 50 εκ. ευρώ που θα δημιουργήσει 1200 θέσεις εργασίας, οι βιοκλιματικές εργατικές κατοικίες στον Ίασμο, τα έργα οδοποιίας, ο εμπορευματικός σταθμός και η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με μια σειρά από κρατικές επιχορηγήσεις οι οποίες εκτάκτως διασφαλίστηκαν για την περιοχή.

    Το ίδιο βράδυ έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Κομοτηνή, όπου παρουσιάστηκαν όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου και εκεί ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να  παρουσιάσει κωδικά τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν στο νομό Ροδόπης από τις παρεμβάσεις του τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και βασικά σημεία του προγραμματισμού του για την επόμενη κυβερνητική περίοδο.

   Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από όλες αυτές τις περιοδείες,  αλλά και από τον τρόπο που προσεγγίζουν οι κάτοικοι του νομού Ροδόπης τον υπουργό τους και υποψήφιο βουλευτή, είναι ότι αναγνωρίζουν ότι η παρουσία του συντοπίτη τους στην κυβέρνηση, μετά από 50 χρόνια, έχει αλλάξει το τοπίο και υπάρχει η απόφαση, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, με σκοπό τα έργα που έχουν ξεκινήσει να ολοκληρωθούν, ενώ νέα έργα που αναφέρονται στον προγραμματισμό να ξεκινήσουν να υλοποιούνται.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης