Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού κατά την τελετή αναγόρευσης του Π.τ.Δ. σε επίτιμο Διδάκτορα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Είναι μεγάλη χαρά και ξεχωριστή η τιμή για μένα να σας υποδέχομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Θράκη και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησα, στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια που συνεργάστηκα μαζί σας με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εξωτερικών ή του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ευπατρίδη πολιτικό που ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και για ποιους λόγους μπήκε στην πολιτική. Η σθεναρή προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, το αμείωτο ενδιαφέρον σας για την ελληνική περιφέρεια και η ιδιαίτερη αγάπη σας για την ακριτική Ελλάδα, είναι διδακτικά για μας, τη νεότερη γενιά των πολιτικών.

Κύριε Πρόεδρε,

Η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Θράκη, που σήμερα σας φιλοξενεί, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση διότι στο πρόσωπό σας βλέπει το αμείωτο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας στην προσπάθειά της να καταστεί ένα πρότυπο εναλλακτικής και οικολογικής ανάπτυξης, ένα παράδειγμα ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, δείχνοντας το δρόμο της δημοκρατικής Ευρώπης και σε άλλους λαούς της περιοχής.

Κύριε Πρόεδρε,

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτέλεσε τη σοβαρότερη επένδυση που έκανε η ελληνική πολιτεία στην περιοχή μας διότι συνέβαλε καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη, τη δημογραφική ενίσχυση, την πανελλήνια και διεθνή ανάδειξη και τέλος την πνευματική θωράκιση της Θράκης.

Η απόφαση της Νομικής Σχολής να σας αναγορεύσει επίτιμο Διδάκτορα συμπίπτει με δύο σημαντικά γεγονότα που σηματοδοτούν τη νέα δυναμική αυτού του Πανεπιστημίου :
α) πρώτον είναι η πάγια αύξηση κατά 25% των εισακτέων κάθε χρόνο φοιτητών, γεγονός που αυξάνει το φοιτητικό δυναμικό καθιστώντας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ένα από τα πολυπληθέστερα πανεπιστήμια στη χώρα και
β) δεύτερον, η απόφασή μας να δημιουργήσουμε δύο νέα τμήματα, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, αναδεικνύει τη Νομική Σχολή, τη σχολή σας κύριε Πρόεδρε, στην πληρέστερη και ισχυρότερη Νομική Σχολή της χώρας.

Η αναγόρευσή σας σε επίτιμο Διδάκτορα του πανεπιστημίου μας, για μας δεν είναι μόνο τιμή αλλά και ευκαιρία γιατί με το κύρος σας μπορείτε να συμβάλλετε αποτελεσματικά στην περαιτέρω διεθνή ανάδειξη του Δ.Π.Θ και στη μετεξέλιξή του σε πραγματικό διεθνές διαβαλκανικό Πανεπιστήμιο που θα προσελκύει στην Κομοτηνή και στις άλλες πόλεις ξένους φοιτητές, παρέχοντάς τους σύγχρονη ελληνοευρωπαϊκή τεχνογνωσία.
 
Δεν υπάρχει σημαντικότερος εθνικός στόχος από το να καταστήσουμε τη Θράκη διεθνές εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο. Αυτή η επιδίωξη δεν αφορά μόνο στους Θρακιώτες, μπορεί να προσδιορίσει και τον ευρύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδος στην περιοχή και, είμαι βέβαιος ότι η συμβολή σας, κύριε Πρόεδρε, στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι καθοριστική.

Κύριε Πρόεδρε,

Για μία ακόμη φορά επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για αυτά που κάνετε αλλά και για αυτά που θα πράξετε από δω και στο εξής για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και για τη Θράκη γενικότερα.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.