Χαιρετισμός στην 8η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη,
Βουλευτή Ροδόπης, Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ

Στην έναρξη των Εργασιών της 8ης Γενικής Συνέλευσης
της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού

ως εκπροσώπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Κυρίες και κυρίες Συνάδελφοι,

Η φετινή σας παρουσία στην Πατρίδα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες και σε μία κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα.

Η πατρίδα μας, από την αυτοπεποίθηση και τη λάμψη, που εξέπεμπε διεθνώς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος των διεθνών αγορών και ο πρόσφορος στόχος της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Η έλλειψη στιβαρής και αποφασιστικής ευρωπαϊκής ηγεσίας και η αδυναμία μας να διορθώσουμε εν κινήσει στρεβλώσεις και λάθη του παρελθόντος, για τα οποία υπάρχουν διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες των Κυβερνήσεων, μας καθιστούν αχίλλειο πτέρνα της ευρωζώνης και δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι είναι αναγκαίες τολμηρές αλλαγές, γενναίες μεταρρυθμίσεις, στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, έξυπνες πολιτικές για ένα λιγότερο και καλύτερο κράτος.

Διαφωνούμε με οριζόντιες απερίσκεπτες πολιτικές, που σκοτώνουν την κοινωνική συνοχή, δυναμιτίζουν το κράτος δικαίου και βγάζουν την κοινωνία απέναντι. Διαφωνούμε και το έχουμε διεθνώς και σθεναρά υποστηρίξει με πολιτικές, που εκχωρούν μέρος του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας σε διεθνή οικονομικά διευθυντήρια, αποστερώντας την πρωτοβουλία από τις εκλεγμένες ελληνικές κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα εθνικά ελαττώματα των Ελλήνων καλύτερα από τους άλλους. Γι’ αυτό και αν θέλουμε μπορούμε όλοι μαζί να τα διορθώσουμε.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι σώζει την Ελλάδα, εκτελώντας τους Έλληνες. Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Έλληνες του Εξωτερικού, έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι είναι η δύναμη της χώρας.

- Όταν έχεις μία Πατρίδα, που είναι πραγματικά η ομορφότερη γωνιά του πλανήτη, είναι σταυροδρόμι εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας,

- Όταν διαθέτεις 8 εκατομμύρια Έλληνες στο Εξωτερικό, που διαπρέπουν στην αγορά, στην έρευνα, στην πολιτική, συνδιαμορφώνοντας την μοίρα κι άλλων εθνών,

- Όταν είσαι η πρώτη παγκόσμια δύναμη της θάλασσας, παράγοντας τα τελευταία χρόνια 200 δις δολάρια ναυτιλιακού συναλλάγματος, ελέγχοντας το 20% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και συντηρώντας την ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας κλπ.

- Όταν 300 δις Ευρώ υπολογίζονται οι καταθέσεις, που βρίσκονται σε ελληνικά χέρια σε ευρωπαϊκές και άλλες ξένες τράπεζες,

είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεις αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

Έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των Ελλήνων, της Ελλάδας και του Εξωτερικού, προς την Κυβέρνηση και την πολιτική. Έχει ραγίσει η διεθνής εικόνα της χώρας. Έχει συκοφαντηθεί ο ελληνισμός και έχει χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως εργαλείο στα παιχνίδια της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Έχουμε χρέος όλοι μαζί να αντιδράσουμε συντονισμένα, ρεαλιστικά και υπεύθυνα.

Εμείς, οι πολιτικοί οφείλουμε να προχωρήσουμε τολμηρά στις απαιτούμενες αλλαγές, μιλώντας στην κοινωνία ξεκάθαρα, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη, ξαναφέρνοντας την Ελπίδα.

Ζητούμε όμως και από εσάς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να σταθείτε δίπλα μας, να μιλήσετε στις κοινωνίες που σας εκλέγουν. Να αναδείξετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Να αποδείξετε ότι οι Έλληνες δεν είναι ένας διεφθαρμένος λαός αλλά ένας λαός που εγκλωβίστηκε σε λάθος πολιτικές και σε κακές νοοτροπίες.

Αν την ώρα που εμείς αγωνιζόμαστε μαζί με την κοινωνία για να αναμορφώσουμε το σύστημα, εσείς με την ισχυρή προσωπικότητα και την επιρροή σας αναδεικνύετε συστηματικά την προσπάθειά μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξαναγιγαντώσουμε το φιλελληνικό ρεύμα, θα ενισχύσουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες και θα πετύχουμε, όπως το κάναμε και άλλοτε, διαψεύδοντας τις διεθνείς προβλέψεις.

Εκ μέρους της Παράταξής μου, της Νέας Δημοκρατίας, και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, θα ήθελα να σας καλωσορίσω, να σας ευχαριστήσω για ό,τι κάνετε και για αυτά που θα κάνετε από δω και εμπρός και να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι εμείς, η νεώτερη γενιά πολιτικών, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.