Χαιρετισμός σε ημερίδα του ΥΠΕΠΘ με θέμα: «Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τις δράσεις υποστήριξης των Α.μ.Ε.Α.»


Kυρίες και κύριοι,

Η δική σας συγκινητική συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση, δικαιώνει την απόφασή μας να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, την ένταξη όλων αυτών των παιδιών που στερούνταν μια ευκαιρία για μόρφωση και στη συνέχεια για δουλειά στην ελληνική κοινωνία.
Μας δίνει δύναμη η συμμετοχή σας να συνεχίσουμε ακόμη πιο πεισματικά τον αγώνα για να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να καταστήσουμε σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα την Ελλάδα, πανευρωπαϊκό ίσως και παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση μιας κοινωνίας και μιας πολιτείας η οποία οφείλει να δρα ανθρωποκεντρικά και να μην ξεχνά κανένα από τα παιδιά της.Πολύ δε περισσότερο να μην ξεχνά τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σε αυτά τα παιδιά, τους πονεμένους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον τους και τους μάχιμους εκπαιδευτικούς που έχουν αφοσιωθεί στο να σμιλεύσουν ψυχές και μυαλά, που πολλές φορές είναι πολύ πιο ισχυρά από νοσηρά μυαλά, υποτιθέμενα, φυσιολογικών ανθρώπων.

Αγαπητοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδος, η παιδεία ο πολιτισμός και η δια βίου μάθηση, μεταμορφώνουν κάθε δυσκολία σε πρόκληση για αυθυπέρβαση για όλους τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η παιδεία, ο πολιτισμός και η δια βίου μάθηση διαμορφώνουν και μια υγιή φιλοσοφία ζωής, δηλαδή σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιωμάτων, σεβασμό στην ποικιλομορφία της ανθρώπινης ύπαρξης. Έχοντας κατανοήσει τη βαρύνουσα συμμετοχή τους στα ανωτέρω, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει προχωρήσει από το 2004 και μετά, σε μια σειρά θεσμικών και οργανωτικών αλλαγών για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που χτυπά τη σχολική διαρροή και προσπαθεί να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και για δουλειά.

Οι προσπάθειες που τώρα σχηματοποιούνται βεβαίως συνεχίζουν προσπάθειες που ξεκίνησαν κατά το παρελθόν, συμπληρώνουν λάθη και παραλείψεις και κυρίως κρατούν ό,τι σωστό έγινε προσπαθώντας όμως να κάνουν κι άλλα βήματα προς μια κατεύθυνση διαφορετική, την οποία όλοι επιθυμούμε. Άλλωστε και για μας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ο χώρος της παιδείας και ειδικότερα ο χώρος της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, πρέπει να είναι χώρος συνάντησης των πολιτικών δυνάμεων, συνεννόησης και συνεργασίας των κοινωνικών δυνάμεων και όχι χώρος αντιπαράθεσης.

Ας μας βαθμολογήσουν οι πολίτες τον καθένα, τον κάθε πολιτικό χώρο την κάθε Παράταξη, τον κάθε Υπουργό με κριτήριο το ποιος έκανε πιο πολλά για τους συνανθρώπους του.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.