Τα 15 «πράσινα» χτυπήματα για τη Ροδόπη, κατήγγειλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δημοσιεύθηκε στις 16/10/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» από τη δημοσιογράφο Δήμητρα Συμεωνίδου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαρίθμησε τα έργα τα οποία, όπως υποστήριξε, έφερε η Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, αλλά ακύρωσε το ΠΑΣΟΚ.

Μία μελαγχολική Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα διακυβέρνησης ενός χρόνου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Ξενία της Κομοτηνής. Λίγες μέρες μετά την πολιτική ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή για τα έργα και τις ημέρες ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας, με την οποία υπεραμύνθηκε της επιλογής η χώρα να οδηγηθεί στο Δ.Ν.Τ., ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επέλεξε να κάνει την αντιπολίτευση σε όσα είπε ο υφυπουργός της κυβέρνησης. Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε ακόμα όπως χαρακτήρισε ο κ. Στυλιανίδης σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου, από την προεκλογική περίοδο και τα ψέματα, με τα οποία όπως είπε κέρδισε τις εκλογές. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε με αριθμούς για τις δραματικές, όπως είπε, συνέπειες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τους Έλληνες, δηλαδή 150.000 απολύσεις συμβασιούχων και εκπαιδευομένων Stage, αύξηση ανεργίας από το 9% στο 15%, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, λουκέτο σε 11.500 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση του πληθωρισμού, μείωση των εσόδων κατά 2,1 δις τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι και ραγδαία αύξηση της μετανάστευσης κυρίως νέων ανθρώπων.

 

Η Ροδόπη επιστρέφει στο κακό παρελθόν της

Ειδικότερα για τη Ροδόπη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατήγγειλε ότι με την διακυβέρνηση ενός χρόνου ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στο κακό παρελθόν της, με την ανεργία να αυξάνεται, τις επιχειρήσεις να κλείνουν, τους αγρότες να πλήττονται και τους νέους να μεταναστεύουν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαρίθμησε τα έργα τα οποία όπως υποστήριξε έφερε η Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη και τα οποία ακύρωσε το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για 15 χτυπήματα, τα οποία είναι τα εξής, σύμφωνα με τον ίδιο:

1. Εμείς δημιουργήσαμε δυο νέα τμήματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και αυξήσαμε κατά 25% το φοιτητικό πληθυσμό στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Το ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε από το ΔΠΘ 30 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εγκριθεί για την ανάπτυξή του.

2. Εμείς υλοποιήσαμε το νέο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής και ολοκληρώσαμε τη μελέτη του νέου Πανθρακικού Σταδίου στην Εκτενεπόλ (21 εκατομμύρια ευρώ). Το ΠΑΣΟΚ πάγωσε τον διαγωνισμό του Πανθρακικού Σταδίου και το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΣΚ στην Εκτενεπολ.

3. Εμείς χρηματοδοτήσαμε τον κάθετο άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Κίρτζαλι με 85 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο μέρος του. Έπρεπε να παραδοθεί αρχές του 2011. Το ΠΑΣΟΚ πάγωσε τις πληρωμές. Καθήλωσε τις εργασίες και μιλά για επαναχάραξη διακυβεύοντας το έργο αλλά και τα οικοσυστήματα Καρυδιάς και Πανδρόσου.

4. Εμείς ολοκληρώσαμε τη μελέτη και εγκρίναμε 7 εκατομμύρια ευρώ απ’ την ΥΠΑ για το αεροδρόμιο και το αεραθλητικό κέντρο Αιγείρου «Μπακάλμπασης». Το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε το έργο.

5. Εμείς δημιουργήσαμε την ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες. Το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε το εγκεκριμένο από τον ΟΣΚ Campus για ΑΜΕΑ στο Κόσμιο και τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

6. Εμείς εγκαινιάσαμε τον Προαστιακό Θράκης και προχωρήσαμε τη μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας. Το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε τον προαστιακό και κατήργησε πολλά δρομολόγια Θεσσαλονίκης – Βορείου Έβρου.

7. Εμείς ολοκληρώσαμε το Συνεδριακό και Μουσικό Μέγαρο Κομοτηνής στη Στρατώνα. Εγκαινιάσαμε το Μουσείο Καραθεοδωρή. Ανασκάψαμε – αναπλάσαμε και επαναλειτουργήσαμε το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. Το ΠΑΣΟΚ ακύρωσε την εγκεκριμένη απ’ το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ανάπλαση της Λέσχης Κομοτηναίων, όπως και την εγκεκριμένη απ’ τον ΟΣΚ ανάπλαση της Τσανακλείου.

8. Εμείς δημιουργήσαμε Αγροτικά Ιατρεία στον Ορεινό όγκο και διασφαλίσαμε χρηματοδότηση για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να το αναδείξει ως ζήτημα αν και ευθύνεται 100% για την καθυστέρηση και την απόρριψη της νομαρχιακής μελέτης απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο.

9. Εμείς διασφαλίσαμε 80 εκατομμύρια ευρώ για την οικοδόμηση νέων σχολείων ή ανάπλαση παλιών καθώς και γυμναστηρίων στο Ν. Ροδόπης. Πρόσφατα δημοπρατήθηκαν τα τελευταία στον Ίασμο. Το ΠΑΣΟΚ πάγωσε, ακύρωσε ή ανέβαλε επ’ αόριστον ότι δεν είχε ήδη δρομολογηθεί.

10. Εμείς υλοποιήσαμε τις εργατικές κατοικίες στο Δήμο Μαρώνειας και δρομολογήσαμε αντίστοιχες στον Ίασμο. Το ΠΑΣΟΚ τις εγκατέλειψε και καθυστερεί απαράδεκτα την παράδοση ή την ολοκλήρωση τους.

11. Εμείς στηρίξαμε θεσμικά και οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ν. Ροδόπης χωρίς κομματικές διακρίσεις. Το ΠΑΣΟΚ με τον Καλλικράτη εκτελεί το Δήμο Ιάσμου, εξαφανίζει τον ιστορικό Δήμο Μαρώνειας και υποβαθμίζει τους ΟΤΑ του ορεινού όγκου περιφρονώντας τη θέληση των Ροδοπιτών.

12. Εμείς ολοκληρώσαμε τις νέες μελέτες για το φράγμα Ιάσμου και το εντάξαμε με 54 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ. Το ΠΑΣΟΚ παγώνει το μεγάλο αυτό έργο και καθυστερεί να πληρώσει και την ολοκλήρωση του φράγματος του Ιασίου.

13. Εμείς ολοκληρώσαμε τον πυροσβεστικό σταθμό στη ΒΙΠΕ και δρομολογήσαμε την οδική της σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Το ΠΑΣΟΚ πάγωσε το έργο.

14. Εμείς εφαρμόσαμε ειδικό σύστημα στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης για τους αναλφάβητους, τους παλιννοστούντες και τη μειονότητα. Το ΠΑΣΟΚ το κατήργησε.

15. Εμείς ήμασταν συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, ρυθμίσαμε τα χρέη της ΕΑΣ Ροδόπης και διασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους. Το ΠΑΣΟΚ δια του πρωθυπουργού υποσχέθηκε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα. Ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκε ανημέρωτος για το θέμα κατά τη συνάντηση του με την τοπική αντιπροσωπεία. Το θέμα της ΕΑΣ Ροδόπης οξύνεται και η κυβέρνηση αδιαφορεί.

 

Οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας στον Καλλικράτη

Αναφορικά με τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι αυτές έχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς δεν ψηφίζονται πρόσωπα, αλλά πολιτικές. Ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» με υποψήφιους ως περιφερειάρχη τον Γιώργο Παυλίδη και ως αντιπεριφερειάρχη τον Κώστα Μιχελή και στο Δήμο Κομοτηνής το συνδυασμό «Συμμαχία για το νέο Δήμο Κομοτηνής» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κοτσάκη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.