Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Ροδόπη

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, διοργανώθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Α. Κοντό, και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Σταμάτη.
Από τον Νομό Ροδόπης συμμετείχαν ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Α. Γιαννακίδης, οι Δήμαρχοι -δικαιούχοι προγραμμάτων ΟΠΑΧ- δηλαδή, ο Δήμαρχός Ιάσμου, κ. Αμούτζας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, κ. Εμίν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου, κ. Καδήρ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ροδόπης, κ. Ν. Σκοπιανός, και ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Α. Ρόιδος.

Αποφασίστηκε η ένταξη για χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:

•    Δήμος Ιάσμου:
1.    Κατασκευή φράγματος Κοπτερού, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
2.    Αντιδιαβρωτικά έργα στον Ίασμο, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
3.    Ανάπλαση εισόδου Ιάσμου από κόμβο Εγνατίας Οδού,  προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (θα ενταχθεί στο ΠΕΠ της Περιφέρειας).

•    Δήμος Σώστη:
1.    Βελτίωση αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

•    Κοινότητα Κέχρου:
1.    Ασφαλτοστρώσεις ορεινών αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
2.    Κατασκευή ταμιευτήρων άρδευσης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

•    Κοινότητα Οργάνης:
1.    Αγροτική Οδοποιία Οργάνης- Άνω Βρυσίνης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
2.    Αγροτική Οδοποιία Δροσιάς Φλαμπούρου, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

Με παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων για την κατασκευή σχολικών υποδομών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες την πόλη της Κομοτηνής και ο κ. Κοντός ανταποκρίθηκε θετικά.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα των αποζημιώσεων των ψαράδων για τις ζημιές από την εμφάνιση πλαγκτόν στο Θρακικό πέλαγος. Και συζητήθηκαν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων των καλαμποκοπαραγωγών, των βαμβακοπαραγωγών και των καπνοπαραγωγών του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, παρουσία και του Προέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης, κ. Σκοπιανού, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό το ζήτημα στήριξης της ΕΑΣ Ροδόπης και κυρίως των εργαζομένων σε αυτή, που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.