Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Ροδόπη

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, διοργανώθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Α. Κοντό, και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Σταμάτη.
Από τον Νομό Ροδόπης συμμετείχαν ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Α. Γιαννακίδης, οι Δήμαρχοι -δικαιούχοι προγραμμάτων ΟΠΑΧ- δηλαδή, ο Δήμαρχός Ιάσμου, κ. Αμούτζας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, κ. Εμίν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου, κ. Καδήρ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ροδόπης, κ. Ν. Σκοπιανός, και ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Α. Ρόιδος.

Αποφασίστηκε η ένταξη για χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:

•    Δήμος Ιάσμου:
1.    Κατασκευή φράγματος Κοπτερού, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
2.    Αντιδιαβρωτικά έργα στον Ίασμο, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
3.    Ανάπλαση εισόδου Ιάσμου από κόμβο Εγνατίας Οδού,  προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (θα ενταχθεί στο ΠΕΠ της Περιφέρειας).

•    Δήμος Σώστη:
1.    Βελτίωση αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

•    Κοινότητα Κέχρου:
1.    Ασφαλτοστρώσεις ορεινών αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
2.    Κατασκευή ταμιευτήρων άρδευσης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

•    Κοινότητα Οργάνης:
1.    Αγροτική Οδοποιία Οργάνης- Άνω Βρυσίνης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
2.    Αγροτική Οδοποιία Δροσιάς Φλαμπούρου, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

Με παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων για την κατασκευή σχολικών υποδομών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες την πόλη της Κομοτηνής και ο κ. Κοντός ανταποκρίθηκε θετικά.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα των αποζημιώσεων των ψαράδων για τις ζημιές από την εμφάνιση πλαγκτόν στο Θρακικό πέλαγος. Και συζητήθηκαν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων των καλαμποκοπαραγωγών, των βαμβακοπαραγωγών και των καπνοπαραγωγών του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, παρουσία και του Προέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης, κ. Σκοπιανού, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό το ζήτημα στήριξης της ΕΑΣ Ροδόπης και κυρίως των εργαζομένων σε αυτή, που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.