Συνάντηση εργασίας του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση για την κατάσταση, που προκλήθηκε στη Ροδόπη μετά από τα πρόσφατα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Οι ζημίες, που προκλήθηκαν, κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

α. Στον αστικό ιστό πλημμύρισαν πάνω από ενενήντα σπίτια και σοβαρές ζημίες συνέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ και στην Κτηνιατρική υπηρεσία.

β. Στον αγροτικό τομέα καταστράφηκαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (μαντριά).

γ. Ζημίες προκλήθηκαν και σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως δρόμοι, γέφυρες, κανάλια, κ.τ.λ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος δήλωσε σχετικά:

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την Περιφερειακή μας Ενότητα τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημίες σε κτίρια, υποδομές, γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Οι υπηρεσίες μας συντάσσουν λεπτομερή κατάλογο όλων των ζημιών. Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων.
Σήμερα, ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, τον ενημέρωσα για τα παραπάνω προβλήματα και δεσμεύτηκε με τη σειρά του, πως και ο ίδιος θα συμβάλλει στην επίλυσή τους.
Συμφωνήσαμε τέλος να συντονίσουμε ακόμη καλύτερα τις κοινές μας προσπάθειες για τη Ροδόπη. Πιστεύω, πως, όταν για ένα στόχο προσπαθούμε συλλογικά, έχουμε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα ».

Ο Βουλευτής Ροδόπης. κ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:

«Συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, συντονισμένα και συστηματικά για την ταχεία αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φυσικής καταστροφής, που έπληξε την Περιφερειακή μας Ενότητα σε όλα τα επίπεδα.
Από εβδομάδα περιμένω τη σχετική έκθεση και έχω δεσμευθεί, ότι θα προβώ σε κάθε δυνατή ενέργεια κοινοβουλευτικής και πολιτικής πίεσης προς τους αρμόδιους Υπουργούς, για να επιτευχθεί γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών, οι αποζημιώσεις, αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση και άλλων τέτοιων φαινομένων.
Επιπλέον, ζήτησα από τον Αντιπεριφερειάρχη να συμβάλει στην ενίσχυση του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.