ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.
Συζήτησαν εφ’όλης της ύλης για τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση, αλλά και για θέματα που αφορούν στο Νόμο Ροδόπης, όπως η επιτάχυνση της κατασκευής των 11 νέων νηπιαγωγείων, η προοπτική δημιουργίας Προτύπου σχολείου στο Νομό, ο επαναπροσδιορισμός των δυσπρόσιτων σχολείων, η ενίσχυση και η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης παράλληλα συνάντησε και αντάλλαξε απόψεις για τα παραπάνω θέματα και με τους δύο Υφυπουργούς το Βασίλη Διγαλάκη για τις εξελικτικές προοπτικές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και την Σοφια Ζαχαράκη για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης για διοικητικά θέματα συνεργάστηκε με τη Γενική Γραμματέα Σίσσυ Γκίκα.
Στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στον αρμόδιο Υφυπουργό Β.Διγαλάκη και στον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή κ. Μήτκα, ο Θρακιώτης πολιτικός επέδωσε επιστολή στήριξης της Μελέτης-Πρότασης της Πρυτανικής Αρχής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, με την οποία τεκμηριωμένα διεκδικεί τη ίδρυση τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.
Η πρόταση ίδρυσης αυτού του τμήματος θα αξιολογηθεί αρμοδίως από την Εθνική Αρχή το επόμενο διάστημα. Μια θετική εξέλιξη θα συμπλήρωνε το γνωστικό πεδίο του ΤΕΦΑΑ και θα ενίσχυε μελλοντικά το φοιτητικό δυναμικό της πόλης κατά 400-500 νέους φοιτητές, που λόγω υποχρεωτικών παρακολουθήσεων θα έμεναν στην Κομοτηνή.
Η επιστολή διεκδίκησης του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Αξιότιμη Κυρία
Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας
Κοινοποίηση :
Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη
Πρόεδρο Εθνικης Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Μήτκα

Αθήνα, 15/06/2020
ΑΠ: 17

Θέμα : «Ίδρυση Τμήματος ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του ΔΠΘ στην Κομοτηνή»
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Αγαπητή Νίκη

Σου απευθύνω αυτή την επιστολή, γνωρίζοντας την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τα ακαδημαϊκά θέματα, αλλά και την έμπρακτη ευαισθησία σου για την ακριτική Θράκη, ιδιαίτερα δε για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που αποτελεί την πνευματική και δημογραφική της θωράκιση.
Σου επισυνάπτω σχετική πρόταση τεκμηρίωσης των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος μας, την οποία σε διαβεβαιώ ότι υποστηρίζει σύσσωμη όλη η τοπική κοινωνία. Η πρόταση αφορά στην ίδρυση ενός νέου Τμήματος Εργοθεραπείας που θα συνδεθεί λειτουργικά με το ΤΕΦΑΑ, του οποίου θα συμπληρώσει και το επιστημονικό πεδίο.
Οι λόγοι για τους οποίους υποστηρίζω την δημιουργία του νέου τμήματος είναι :

1. Διότι ακαδημαϊκά πιστεύω ότι συμπληρώνει και αναβαθμίζει το επιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ ξεκινά και το ίδιο αναβαθμισμένα τη λειτουργία του. Το νέο τμήμα μπορεί να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό καθώς και τις υπερσύγχρονες υποδομές του ΤΕΦΑΑ, μειώνοντας έτσι το κόστος ίδρυσης και λειτουργίας.
2. Είναι αντικείμενο με συγκεκριμένα αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε τομείς που δεν είναι καθόλου κορεσμένη η Ελληνική αγορά. Άρα διασφαλίζει καλές επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους του.
3. Χωροταξικά δεν καλύπτει μόνο ένα κενό που υπάρχει στη Β.Ελλάδα στην συγκεκριμένη ειδικότητα, αλλά συμπληρώνει και ενισχύει το θεματικό επιστημονικό άπλωμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ενισχύοντας παράλληλα δημογραφικά το Νόμο Ροδόπης σε μια ιστορική συγκυρία που το έχει ανάγκη, λόγω μετανάστευσης μεγάλου μέρους του νέου πληθυσμού.

Αγαπητή Υπουργέ

Θεωρώ ότι η θετική ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα συμπληρώσει την ανάπτυξη μιας πραγματικά εθνικής πολιτικής για τη Θράκη, υλοποιώντας με επιτυχία τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά επισήμανε ότι η ακριτική Θράκη μπορεί και πρέπει να θωρακιστεί μέσα από την ολοκλήρωση και την ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Βέβαιος για το ενδιαφέρον σου, ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Φιλικά

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης- ΝΔ

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.