ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Λαμία το 2ο Πανελλήνιο και Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης& δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων με τη συμμετοχή 150 διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Τη νέα παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία, τους σύγχρονους κινδύνους και τις απειλές κατά της Ανθρωπότητας αλλά και τις καινούριες διεθνεις συμμαχίες, ανέλυσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που έγινε στη Λαμία 28-30 Οκτωβρίου, τα εργαλεία μιας Έξυπνης Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Κερδίζοντας το απαιτητικό επιστημονικό ακροατήριο, ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τέως Βουλευτής Ροδόπης, συνδυάζοντας την επιστημονική τεκμηρίωση με την πλούσια βιωματική πολιτική εμπειρία, έδωσε συμπυκνωμένα το περίγραμμα μιας Ολοκληρωμένης Εξωτερικής Πολιτικής, που έχει ως βάση την Εθνική Συνεννόηση, τη Συνέπεια και τη Συνέχεια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε : «Στην Εξωτερική Πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι, αλλά συμφέροντα που είτε συνασπίζονται, είτε συγκρούονται. Για να είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά, δεν πρέπει να ασκούμε εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση, δηλαδή δεν πρέπει να λειτουργούμε με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές. Άρα οι επιλογές μας δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο στο Λαό, δηλαδή στους πολίτες- ψηφοφόρους του σήμερα, αλλά στο Έθνος, δηλαδή στους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες, όπως επίσης και στους απόδημους Έλληνες, που βλέπουν την πατρίδα πιο καθαρά και με μεγαλύτερη ανιδιοτελεια από τους Έλληνες της Ελλάδας...»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης περιέγραψε το ρόλο της Ελλάδας στη νέα γεωπολιτική ισορροπία και ανέλυσε όλα τα σύγχρονα εργαλεία, που οφείλει να αναπτύξει η εναλλακτική διπλωματία της Ελλάδας, στοιχειοθετώντας επιστημονικά και τους στόχους, που πρέπει να επιδιωχθούν.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξεφώνησε βαρύνουσα ομιλία για τη σχέση Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτικής.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.