Σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων απο ιδιωτική συλλογή προσέφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Γυμνάσιο Ιάσμου

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρόνιας, ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης πήρε την πρωτοβουλία μετά από συνεννόηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Μ. Κοσμίδου, να μεταφερθούν από την Αθήνα και να προσφερθούν στη δανειστική σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου του Ιάσμου, σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών βιβλίων από μεγάλη ιδιωτική συλλογή του Ιωάννη Κομνηνού μαζί με την αντίστοιχη βιβλιοθήκη. Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τις σχολικές υποδομές του δήμου, μια που πριν μερικά χρόνια ήταν αυτός που ως Υπουργός συνέβαλε στην ολοκλήρωση των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων του οικισμού, τα οποία ουδέποτε επισήμως εγκαινιάστηκαν.

Τη συλλογή των εκατοντάδων χρήσιμων βιβλίων παρέλαβε η Διευθύντρια του Γυμνασίου μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Σε σχετική της δήλωση η διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Πατίρη ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Παιδείας και τ. Βουλευτή Ροδόπης για την προσφορά του τονίζοντας: "Είναι σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες στις μέρες μας διότι δείχνουν το δρόμο της προσφοράς και της ευαισθητοποίησης για την εκπαίδευση. Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη για την πρωτοβουλία του, τον χορηγό κ. Ι. Κομνηνό και τη μεταφορική εταιρεία Βεηνόγλου για την προσφορά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ως νέα διεύθυνση μια σύγχρονη δανειστική βιβλιοθήκη που θα διευκολύνει τα παιδιά μας. Μακάρι η πρωτοβουλία του κ. Στυλιανίδη να έχει συνέχεια και να βρει μιμητές".

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Ιάσμου προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη πρώτον διότι αυτός δρομολόγησε και ολοκλήρωσε αυτό το σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που βλέπετε ως αρμόδιος Υπουργός και δεύτερον διότι δεν ξεχνά ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες τον Ίασμο και κυρίως τη νεολαία του", τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χαράλαμπος Σαχουλίδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι: "Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τον Ίασμο, ένα από τα πιο όμορφα, ιστορικά, δυναμικά αλλά και σκληρά δοκιμαζόμενα μέρη του νομού μας. Τόσο με την υλοποίηση των σχολικών υποδομών παλιότερα, όσο και με τη σημερινή πρωτοβουλία δωρεάς των βιβλίων στην τοπική γυμνασιακή νεολαία, επιθυμώ να αφυπνίσω το αθηναϊκό κέντρο και όχι μόνο, να ενθαρρύνω την πολιτεία και όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επεκτείνουν τέτοιες δωρεές και πρωτοβουλίες προς την περιοχή μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη νεολαία μας, να ενισχύσουμε την εκπαίδευσή της, να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα της. Το δικαιούται ο Ίασμος περισσότερο από όλους. Το αξίζει η Ροδόπη. Προσωπικά πάντως θα συνεχίσω αυτόν τον αγώνα που σήμερα ξεκίνησε από εδώ..."

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης