ΡΟΔΟΠΗ: Θα παίξει ρόλο...

Αγαπητέ συμπατριώτη,

σ'αυτές τις εκλογές, κόμματα, ιδεολογίες και φανατισμοί του παρελθόντος δε μπορεί να προσδιορίσουν την επιλογή σου, ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη και ειδικότερα στη Ροδόπη, όπου τα πληθυσμιακά και πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει.

  • Ένα λάθος μπορεί να μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Σε εποχές που επί δεκαετίες βιώσαμε την αδικία, την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης και την εγκατάλειψη, μένοντας 50 χρόνια έξω από τα κέντρα των αποφάσεων...
  • Η ψήφος αγανάκτησης, η τιμωρητική ψήφος, η έκφραση διαμαρτυρίας, η αποχή μπορεί να σε αφήσουν χωρίς εκπρόσωπο στην κρίσιμη περίοδο που θα ακολουθήσει.
  • Η πολυδιάσπαση δυνάμεων και η φυγή στα μικρά κόμματα μπορεί να καταστρέψουν τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ των σύνοικων στοιχείων, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και αυτό να αποβεί σε βάρος και των δύο και κυρίως σε βάρος του τόπου μας.
  • Δε σου ζητώ να επιβραβεύσεις λάθη και παραλείψεις. Ούτε να εγκρίνεις σκληρές πολιτικές που εξαιτίας άλλων μας επιβλήθηκαν.
  • Ζητώ όμως να αναγνωρίσεις έναν αδιάκοπο αγώνα που κάνουμε τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, κόντρα στην ανωριμότητα της αντιπολίτευσης.
  • Ζητώ να αναγνωρίσεις ένα διαρκή αγώνα, που κάνω για τη Ροδόπη μας κόντρα ακόμα και σε ανεύθυνες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.
  • Ζητώ να θυμηθείς, ότι πριν την κρίση, όταν συμμετείχα στην κυβέρνηση, ανταπέδωσα με έργα για τον τόπο και πράξεις για τους ανθρώπους του την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα.
  • Ζητώ να θυμηθείς, ότι στις δύσκολες περιόδους που ακολούθησαν, στάθηκα με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στους συμπατριώτες μου που δοκιμάζονται...
  • Δε δίστασα να συγκρουστώ για τα δικά τους δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου μας ακόμα και με τη δική μας κυβέρνηση, επιδιώκοντας, αποτελεσματικά σε αρκετές περιπτώσεις, να διορθώνω λάθη και παραλείψεις ( π.χ. επαναλειτουργία Σχολής Αστυνομίας Κομοτηνής, ενίσχυση Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και κατάργηση μεταγραφών, αποζημιώσεις αγροτών, έναρξη λειτουργίας κάθετου άξονα Κομοτηνής-Κίρτζαλι κλπ).
  • Ζητώ να θυμηθείς ότι ως βουλευτής Ροδόπης δε διέκρινα τους συμπολίτες μου με κριτήριο του αν με ψήφισαν ή όχι, αλλά ανταποκρίθηκα με πνεύμα δικαίου και αίσθημα αλληλεγγύης όπου μπορούσα.

Όλο αυτό το διάστημα στήριξα κριτικά την κυβέρνηση Α. Σαμαρά στην εθνική της προσπάθεια, χωρίς όμως να διστάζω να λέω τις απόψεις μου όπου διαφωνούσα.

Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστώ τις πολιτικές Αξίες στις οποίες πιστεύω περί Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς ή τα συμφέροντα της ιδιαίτερής μου πατρίδας της Θράκης, δε σκέφθηκα την "καρέκλα", αλλά τους ανθρώπους, δηλ. τους συμπατριώτες μου που μου την εμπιστεύτηκαν.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

σε λίγο, η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ο Ελληνισμός μετά το Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο θα είναι παρελθόν. Οι τοπικές κοινωνίες που θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση, θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση αδικιών και το μερίδιο που τους ανήκει από το μέλλον.

Αν η Ροδόπη στην εποχή που σε λίγο ξεκινά, δεν έχει ισχυρή εκπροσώπηση, κινδυνεύει να επιστρέψει στην εποχή της εγκατάλειψης...

Αντίθετα, αν λειτουργήσουμε συνειδητοποιημένα και ενωτικά, τοπικά και εθνικά,
ΕΝΑΣ για όλους και ΟΛΟΙ για έναν....

Τότε είμαι βέβαιος ότι στην εποχή που ξεκινά για την Ελλάδα,
η ΡΟΔΟΠΗ θα παίξει Ρόλο...

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Υπ. Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.