Πρόταση Στυλιανίδη για σύσταση "Διακομματικής Επιτροπής" της Βουλής με στόχο την ανάπτυξη της Θράκης

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ξεκίνησε πρωτοβουλίες για τη Θράκη, όπως άλλωστε δημόσια είχε δεσμευτεί μετά τις τελευταίες Ευρωεκλογές και πραγματοποίησε την Τετάρτη, 18 Ιουνίου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε αποκλειστικά στα ζητήματα που έχουν ανακύψει στη Θράκη και έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στη δημογραφική της απογύμνωση.

Ο βουλευτής Ροδόπης, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα της περιοχής και ειδικότερα της πατρίδας του, της Ροδόπης, κατέθεσε την πρότασή του για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, με αποκλειστικό στόχο την εκπόνηση ενός «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης και Ανάδειξης της Θράκης», το οποίο θα συμβάλει στην επαναφορά της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ακριτικής αυτής περιοχής, σε ανοδική πορεία.

Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η συμμετοχή του συνόλου των βουλευτών των νομών της Θράκης στη διακομματική επιτροπή είναι απαραίτητη, καθώς και των φορέων εκείνων (τοπικών και μη) που μπορούν να συνεισφέρουν στην κατάρτιση του σχεδίου, προτείνοντας τις κατάλληλες πολιτικές, που θα αναζωογονήσουν οικονομικά και δημογραφικά την περιοχή.

Επόμενος στόχος, αφού συσταθεί η επιτροπή και ολοκληρωθεί η εκπόνηση του αναπτυξιακού σχεδίου, είναι να ενεργοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση της διαχρονικής, συνεπούς εφαρμογής του προγράμματος.

Μεταφέροντας την ανησυχία και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:

"Είναι υποχρέωση να προχωρήσουμε σε μια Εθνική Συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ της Πολιτείας και της θρακιώτικης κοινωνίας, ώστε η αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μου να επιδιώκεται με συνέπεια και όχι με προχειρότητες, με συνέχεια απ΄ όλες τις Κυβερνήσεις και όχι αποσπασματικά. Επιμένουμε στο στόχο που εδώ και χρόνια έχουμε θέσει για τη «Θράκη: Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, Μοντέλο Εναλλακτικής Οικολογικής Ανάπτυξης».”

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης και τέως Υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη, η οποία του κατετέθη και εγγράφως, δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρότασή του στα κόμματα της Βουλής, ζητώντας την ανταπόκρισή τους. Έκρινε και ο ίδιος ότι το θέμα είναι εξαιρετικής εθνικής σημασίας και ζήτησε η συνάντηση να επαναληφθεί προκειμένου να ενημερωθεί σε βάθος για όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής που επέδωσε ο βουλευτής Ροδόπης στον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη συνάντησή τους.
Επιστολή

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  Στη Θράκη οικοδομήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια μια πρότυπη Ανοιχτή Κοινωνία, που αποτελεί τον καθρέφτη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας στα θέματα έμπρακτου σεβασμού των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

  Επιτύχαμε με τη διαχρονική και διακομματική βοήθεια της πολιτείας να μετατρέψουμε τα "προβλήματα" του παρελθόντος σε πλεονεκτήματα του μέλλοντος και τις μειονότητες σε "γέφυρα" φιλίας με γειτονικούς λαούς και συνεργασίας με γειτονικές αγορές.

  Η πρόσφατη οικονομική κρίση όμως δεν άφησε ανεπηρέαστη και την ευαίσθητη αυτή περιοχή της ακριτικής Ελλάδας. Οι επιπτώσεις της, συνδυασμένες τα τελευταία χρόνια με παραλείψεις, λάθος πολιτικές αποφάσεις και διοικητικές αστοχίες φέρνουν τη Θρακιώτικη κοινωνία ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου.

  Η εκτίναξη της ανεργίας κυρίως των νέων ανθρώπων οδηγεί στη μετανάστευση, με συνέπεια τη δημογραφική απογύμνωση της περιοχής, την ανατροπή της δημογραφικής ισορροπίας μεταξύ των σύνοικων στοιχείων και τη στρέβλωση ακόμα και της δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, αυτοδιοικητικό και κοινοβουλευτικό.

  Όλα αυτά αναζωπυρώνουν επικίνδυνους ντόπιους ή ξενοκίνητους εθνικισμούς, διευκολύνουν τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου, επαναφέρουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και επιστρέφουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω.

  Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και γεννά σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν από εμάς να το προσπεράσουμε αδιάφορα.

  Για τους λόγους αυτούς και μεταφέροντας την άποψη και της Θρακιώτικης Κοινωνίας, κύριε Πρόεδρε, σας ζητώ την επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, όπως έγινε το 1990, με στόχο την εκπόνηση ενός "Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης".

  Στην επιτροπή αυτή μπορούν να συνεισφέρουν όλοι οι βουλευτές της περιοχής, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Το Σχέδιο Δράσης αυτό, θα αποτελέσει τη βάση για την ενεργοποίηση κάθε απαραίτητου κρατικού μηχανισμού ή ιδιωτικού φορέα που υπό την επίβλεψη μιας Διϋπουργικής Επιτροπής θα επιτύχει γρήγορα, μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα.

  Κύριε Πρόεδρε,

  Είναι καθήκον όλων μας να μην αδιαφορήσουμε, αλλά να δράσουμε πριν να είναι αργά. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος ότι θα το πράξετε άμεσα, γι αυτό και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

  Με ειλικρινή φιλία και εκτίμηση.

  Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

  Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.