Περιοδεία στους οικισμούς Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι και Γλυκονέρι

Οι αγρότες εισέπραξαν την περίοδο 2004-2009, 90 εκατ. ευρώ, οκταπλάσια ποσότητα χρηματικών ενισχύσεων της περιόδου 1999-2004


Περιοδεία στα χωριά Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι και Γλυκονέρι πραγματοποίησε με επιτυχία ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπου του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει σε μεγάλο αριθμό συμπατριωτών του, στους οποίους παρουσίασε τα σημαντικά οφέλη της περιοχής από τις παρεμβάσεις του στην κυβέρνηση για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.


Συγκεκριμένα, τόνισε ότι την περίοδο 1999-2004 εισέρρευσαν στο νομό Ροδόπης 12 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις των αγροτών, ενώ την περίοδο 2005-2009 που ο νομός εκπροσωπείτο από υπουργό στην κεντρική κυβέρνηση, οι αγρότες εισέπραξαν περίπου 90 εκ. ευρώ, δηλαδή οκταπλάσια ποσότητα χρηματικών ενισχύσεων για ζημιές της αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Επίσης, τους τόνισε ότι από τα 500 εκ. ευρώ τα οποία η κυβέρνηση ενέκρινε ως χρηματοδότηση για τους αγρότες φέτος, το πρώτο οκτάμηνο του 2009 έχουν εισρεύσει στις τσέπες των αγροτών της Ροδόπης γύρω στα 23 εκ. ευρώ, ποσό δηλαδή, πολύ μεγαλύτερο από τις εισπράξεις μίας τετραετίας επί ΠΑΣΟΚ. Τέλος, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους αγρότες ότι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε φορά όταν λόγω της τιμής των αγορών τα έσοδα των αγροτών από τις τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι χαμηλά, θα υπάρχει χρηματική ενίσχυση από την πολιτεία. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την εγγύηση του χαμηλότερου αγροτικού εισοδήματος και υπήρξε πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος το οποίο γίνεται πραγματικότητα.


Επίσης, αποσαφήνισε ότι χάρη στις παρεμβάσεις του ιδίου και των συνεργατών του ρυθμίστηκαν τα 15 από τα 22 εκ. ευρώ των χρεών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και διασφαλίστηκαν με πρόσφατη απόφαση προ ημερών τα χρήματα που απαιτούνταν για να πληρωθεί σημαντικό κεφάλαιο που οφείλεται στους εργαζόμενους της ένωσης -σημειώνεται ότι πάνω από 180 οικογένειες είναι απλήρωτες για 20 μήνες- καθώς και στους αγρότες στους οποίους οφείλονται χρήματα τα οποία παρακρατήθηκαν παρατύπως.


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στο Φανάρι, την Πόρπη και τη Μέση , έργα που γίνονται στην περιοχή του δήμου Ιάσμου και του δήμου Αιγείρου. Μίλησε για το Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας που είναι σε εξέλιξη, για το εμπορικό πάρκο που θα απασχολήσει 1.200 άτομα, για την ένταξη του φράγματος του Ιάσμου στο Δ΄ ΚΠΣ, για την ενίσχυση του τουριστικού εισοδήματος από την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και από την αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου με τα 2,7 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί. Και βεβαίως αναφέρθηκε και στη δημιουργία εναλλακτικών εισοδημάτων στις μεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ και τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος με ιδιαίτερη ζεστασιά υποδέχθηκε τον υπουργό της Ροδόπης και του υποσχέθηκε στήριξη εμπιστοσύνης για ακόμη μια φορά προκειμένου τα έργα αυτά να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της περιοχής.


Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από όλες αυτές τις συγκεντρώσεις είναι ότι η Ροδόπη βάζει το τοπικό συμφέρον πάνω από μικροκομματισμούς και ιδιοτέλειες και επιλέγει τον άνθρωπο εκείνο που πιστεύει ότι μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον στους ανθρώπους της περιοχής.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.