Περιοδεία στους οικισμούς Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι και Γλυκονέρι

Οι αγρότες εισέπραξαν την περίοδο 2004-2009, 90 εκατ. ευρώ, οκταπλάσια ποσότητα χρηματικών ενισχύσεων της περιόδου 1999-2004


Περιοδεία στα χωριά Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι και Γλυκονέρι πραγματοποίησε με επιτυχία ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπου του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει σε μεγάλο αριθμό συμπατριωτών του, στους οποίους παρουσίασε τα σημαντικά οφέλη της περιοχής από τις παρεμβάσεις του στην κυβέρνηση για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.


Συγκεκριμένα, τόνισε ότι την περίοδο 1999-2004 εισέρρευσαν στο νομό Ροδόπης 12 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις των αγροτών, ενώ την περίοδο 2005-2009 που ο νομός εκπροσωπείτο από υπουργό στην κεντρική κυβέρνηση, οι αγρότες εισέπραξαν περίπου 90 εκ. ευρώ, δηλαδή οκταπλάσια ποσότητα χρηματικών ενισχύσεων για ζημιές της αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Επίσης, τους τόνισε ότι από τα 500 εκ. ευρώ τα οποία η κυβέρνηση ενέκρινε ως χρηματοδότηση για τους αγρότες φέτος, το πρώτο οκτάμηνο του 2009 έχουν εισρεύσει στις τσέπες των αγροτών της Ροδόπης γύρω στα 23 εκ. ευρώ, ποσό δηλαδή, πολύ μεγαλύτερο από τις εισπράξεις μίας τετραετίας επί ΠΑΣΟΚ. Τέλος, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους αγρότες ότι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε φορά όταν λόγω της τιμής των αγορών τα έσοδα των αγροτών από τις τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι χαμηλά, θα υπάρχει χρηματική ενίσχυση από την πολιτεία. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την εγγύηση του χαμηλότερου αγροτικού εισοδήματος και υπήρξε πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος το οποίο γίνεται πραγματικότητα.


Επίσης, αποσαφήνισε ότι χάρη στις παρεμβάσεις του ιδίου και των συνεργατών του ρυθμίστηκαν τα 15 από τα 22 εκ. ευρώ των χρεών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και διασφαλίστηκαν με πρόσφατη απόφαση προ ημερών τα χρήματα που απαιτούνταν για να πληρωθεί σημαντικό κεφάλαιο που οφείλεται στους εργαζόμενους της ένωσης -σημειώνεται ότι πάνω από 180 οικογένειες είναι απλήρωτες για 20 μήνες- καθώς και στους αγρότες στους οποίους οφείλονται χρήματα τα οποία παρακρατήθηκαν παρατύπως.


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στο Φανάρι, την Πόρπη και τη Μέση , έργα που γίνονται στην περιοχή του δήμου Ιάσμου και του δήμου Αιγείρου. Μίλησε για το Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας που είναι σε εξέλιξη, για το εμπορικό πάρκο που θα απασχολήσει 1.200 άτομα, για την ένταξη του φράγματος του Ιάσμου στο Δ΄ ΚΠΣ, για την ενίσχυση του τουριστικού εισοδήματος από την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και από την αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου με τα 2,7 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί. Και βεβαίως αναφέρθηκε και στη δημιουργία εναλλακτικών εισοδημάτων στις μεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ και τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος με ιδιαίτερη ζεστασιά υποδέχθηκε τον υπουργό της Ροδόπης και του υποσχέθηκε στήριξη εμπιστοσύνης για ακόμη μια φορά προκειμένου τα έργα αυτά να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της περιοχής.


Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από όλες αυτές τις συγκεντρώσεις είναι ότι η Ροδόπη βάζει το τοπικό συμφέρον πάνω από μικροκομματισμούς και ιδιοτέλειες και επιλέγει τον άνθρωπο εκείνο που πιστεύει ότι μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον στους ανθρώπους της περιοχής.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».