Περιοδεία στους οικισμούς Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι και Γλυκονέρι

Οι αγρότες εισέπραξαν την περίοδο 2004-2009, 90 εκατ. ευρώ, οκταπλάσια ποσότητα χρηματικών ενισχύσεων της περιόδου 1999-2004


Περιοδεία στα χωριά Πόρπη, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι και Γλυκονέρι πραγματοποίησε με επιτυχία ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπου του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει σε μεγάλο αριθμό συμπατριωτών του, στους οποίους παρουσίασε τα σημαντικά οφέλη της περιοχής από τις παρεμβάσεις του στην κυβέρνηση για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.


Συγκεκριμένα, τόνισε ότι την περίοδο 1999-2004 εισέρρευσαν στο νομό Ροδόπης 12 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις των αγροτών, ενώ την περίοδο 2005-2009 που ο νομός εκπροσωπείτο από υπουργό στην κεντρική κυβέρνηση, οι αγρότες εισέπραξαν περίπου 90 εκ. ευρώ, δηλαδή οκταπλάσια ποσότητα χρηματικών ενισχύσεων για ζημιές της αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Επίσης, τους τόνισε ότι από τα 500 εκ. ευρώ τα οποία η κυβέρνηση ενέκρινε ως χρηματοδότηση για τους αγρότες φέτος, το πρώτο οκτάμηνο του 2009 έχουν εισρεύσει στις τσέπες των αγροτών της Ροδόπης γύρω στα 23 εκ. ευρώ, ποσό δηλαδή, πολύ μεγαλύτερο από τις εισπράξεις μίας τετραετίας επί ΠΑΣΟΚ. Τέλος, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους αγρότες ότι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε φορά όταν λόγω της τιμής των αγορών τα έσοδα των αγροτών από τις τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι χαμηλά, θα υπάρχει χρηματική ενίσχυση από την πολιτεία. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την εγγύηση του χαμηλότερου αγροτικού εισοδήματος και υπήρξε πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος το οποίο γίνεται πραγματικότητα.


Επίσης, αποσαφήνισε ότι χάρη στις παρεμβάσεις του ιδίου και των συνεργατών του ρυθμίστηκαν τα 15 από τα 22 εκ. ευρώ των χρεών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και διασφαλίστηκαν με πρόσφατη απόφαση προ ημερών τα χρήματα που απαιτούνταν για να πληρωθεί σημαντικό κεφάλαιο που οφείλεται στους εργαζόμενους της ένωσης -σημειώνεται ότι πάνω από 180 οικογένειες είναι απλήρωτες για 20 μήνες- καθώς και στους αγρότες στους οποίους οφείλονται χρήματα τα οποία παρακρατήθηκαν παρατύπως.


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στο Φανάρι, την Πόρπη και τη Μέση , έργα που γίνονται στην περιοχή του δήμου Ιάσμου και του δήμου Αιγείρου. Μίλησε για το Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας που είναι σε εξέλιξη, για το εμπορικό πάρκο που θα απασχολήσει 1.200 άτομα, για την ένταξη του φράγματος του Ιάσμου στο Δ΄ ΚΠΣ, για την ενίσχυση του τουριστικού εισοδήματος από την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και από την αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου με τα 2,7 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί. Και βεβαίως αναφέρθηκε και στη δημιουργία εναλλακτικών εισοδημάτων στις μεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ και τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος με ιδιαίτερη ζεστασιά υποδέχθηκε τον υπουργό της Ροδόπης και του υποσχέθηκε στήριξη εμπιστοσύνης για ακόμη μια φορά προκειμένου τα έργα αυτά να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της περιοχής.


Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από όλες αυτές τις συγκεντρώσεις είναι ότι η Ροδόπη βάζει το τοπικό συμφέρον πάνω από μικροκομματισμούς και ιδιοτέλειες και επιλέγει τον άνθρωπο εκείνο που πιστεύει ότι μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον στους ανθρώπους της περιοχής.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
24 Φεβρουάριος 2020 - 9:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."