Skip to Navigation

Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Καστοριά

Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 επίσκεψη στο νομό Καστοριάς. Είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, στο μητροπολιτικό μέγαρο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή η Εκκλησία.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα του νομού με την βουλευτή του νομού κα Μαρία Αντωνίου, τους δημάρχους Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο και Ορέστιδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου καθώς και το προεδρείο της ΠΕΔΑ Δυτικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, ειδικότερα της λαθροϋλοτομίας και της ελλιπούς φύλαξης των συνόρων. Παράλληλα, ανακοίνωσε, την εκταμίευση 20 εκ. ευρώ για τη θέρμανση και συντήρηση όλων των σχολείων της χώρας, 5 εκ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης στοχευμένα για τη θέρμανση των σχολείων της Βορείου Ελλάδος καθώς και ορεινών και απομονωμένων περιοχών. Επίσης, ενημέρωσε, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διεκδικεί έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να βγει χωρίς προβλήματα ο χειμώνας για τις ορεινές περιοχές και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας αλλά και περιφερειακφούς και αυτοδιοικητικούς συμβούλους της περιοχής.
Κατά την παρουσία του στην πόλη, ο κ. Στυλιανίδης παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του Σωματείου Προέδρων και Εκπροσώπων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Καστορίας.
Η περιοδεία του Υπουργού Εσωτερικών ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά μέσα και με την κεντρική πολιτική ομιλία στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Καστορίας. Στην ομιλία συμμετείχε το σύνολο των βουλευτών και πολιτευτών της περιοχής, πολλά στελέχη και πλήθος κόσμου. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενισχύοντας το φρόνημα των ακριτών περιέγραψε την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά για αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, προώθηση των μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση της ανασυγκρότησης, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της Ελλάδας. Τόνισε ιδιαιτέρως, τη δοκιμασία που βιώνει σήμερα η κοινωνία από τη σφοδρή οικονομική κρίση. Επισήμανε όμως με πίστη ότι:"Οι Έλληνες θα τα καταφέρουν όπως το έκαναν και στο παρελθόν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να κερδίσουν τον παγκόσμιο θαυμασμό. Δουλεύουμε εντατικά γι' αυτό χωρίς να έχουμε σταματήσει ούτε μια μέρα. Προσπαθούμε να στεκόμαστε δίπλα στην κάθε οικογένεια που σήμερα δοκιμάζεται για να την κρατήσουμε όρθια. Ιδιαίτερα εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, στη Δυτική Μακεδονία και στην πατρίδα μου τη Θράκη που έχουν πληγεί τα μέγιστα από την ανεργία των νέων ανθρώπων. Έχουμε ακόμα δυσκολίες να ξεπεράσουμε και ανηφόρα να ανεβούμε. Τώρα όμως φαίνεται η ελπίδα στον ορίζοντα. Οι θυσίες μας φέρνουν αποτελέσματα. Στο τέλος της χρονιάς που ξεκίνησε, τοποθετείται η έναρξη της ανάκαμψης και της διάχυσης των θετικών αποτελεσμάτων στην κοινωνία. Γι' αυτό, δε σταματούμε την προσπάθεια, συνεχίζουμε, επιμένουμε και θα τα καταφέρουμε..."
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε μια συμβολική κίνηση, επισκέφθηκε και προσκύνησε μαζί με τον Μητροπολίτη Καστορίας το μνημείο του Παύλου Μελά αποδίδοντας τιμή στους διαχρονικούς Μακεδόνες μαχητές της ελευθερίας.