Ο ΥΜΕ στην εκδήλωση παράδοσης ελικοπτέρου από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην ΥΠΑ

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος παραβρέθηκαν σήμερα στην εκδήλωση της παράδοσης ενός ελικοπτέρου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο που ανήκει στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, είχε παραχωρηθεί για χρήση στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα. Μετά τη συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ε. Στυλιανίδη και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλου κρίθηκε ως πλέον ωφέλιμη λύση να το αναλάβει η ΥΠΑ. Το υπερσύγχρονο ελικόπτερο, είναι σε άριστη κατάσταση και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Πρόκειται για δικινητήριο πενταθέσιο BO 105 γερμανικής κατασκευής και εντάσσεται στο σμήνος των πτητικών μέσων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να αναλάβει πολλαπλές αποστολές, με κύριο σκοπό τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ελικοδρομίων της χώρας και να εξυπηρετεί επίσης και άλλους σημαντικούς επιχειρησιακούς σκοπούς της ΥΠΑ που περιλαμβάνουν: 1.Έλεγχο και πιστοποίηση από αέρος των περίπου 70 ελικοδρομίων που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα. 2.Άμεση μεταφορά προσωπικού στα πιο απομακρυσμένα και δύσβατα σημεία για την άμεση αποκατάσταση βλαβών σε ραδιοβοηθήματα και ραντάρ. 3.Συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση όπου χρειαστεί. 4.Συνδρομή με μεταφορά προσωπικού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί). 5.Μεταφορά υψηλών προσώπων. Το ελικόπτερο θα παραχωρείται από την ΥΠΑ στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης όταν αυτό απαιτείται. Μετά την εκδήλωση παραλαβής του ελικοπτέρου, οι δύο Υπουργοί δήλωσαν: Ευριπίδης Στυλιανίδης: « Έχουμε δημιουργήσει μια θετική παράδοση με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, από κοινές δράσεις οι οποίες απέφεραν αποτελέσματα στην καρδιά της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας αντίστοιχης πρωτοβουλίας. Με απόφαση του αγαπητού συναδέλφου κ. Μαρκόπουλου παραχωρείται στην ΥΠΑ το ελικόπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το οποίο θα χρησιμοποιηθεί με τρεις τρόπους :
Πρώτον, θα αξιοποιηθεί για να γίνονται έλεγχοι για την ασφάλεια των ελικοδρομίων της χώρας. Δεύτερον, θα χρησιμοποιηθεί ως μεταφορικό μέσο για τεχνικό προσωπικό που πολλές φορές εκτάκτως χρειάζεται στην ελληνική περιφέρεια για να αντιμετωπίζονται έκτακτα προβλήματα. Και τρίτον, θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και από τα δύο Υπουργεία για τη μεταφορά προσωπικού όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο. Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό συνάδελφο για αυτή τη χειρονομία και να τονίσω ότι τέτοιες πράξεις δείχνουν αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε, δηλαδή, να αθροίζουμε δυνάμεις για να πολλαπλασιάζουμε τα αποτελέσματα προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας». Κ. Μαρκόπουλος : « Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει στην ιδιοκτησία του από το 1992 αυτό το ελικόπτερο, χωρίς δικαίωμα πτητικής ουσιαστικά δράσης. Επομένως αυτό το οποίο σκεφθήκαμε αμέσως, ήταν πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και επ’ ωφελεία του τουρισμού και όχι μόνο, αν μη τι άλλο δίνοντας το στην ΥΠΑ, και με απόλυτη συνεννόηση με τον συνάδελφό μου κ. Στυλιανίδη, αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά το «εμείς» από το «εγώ». Διότι η αποτελεσματικότητα της κοινής δράσης, ασφαλώς είναι καλύτερη από τη μεμονωμένη δράση. Τι ψάχνουμε στην πραγματικότητα: Στηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό δίνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο βοήθημα στην ΥΠΑ, να φροντίζει, να παρακολουθεί και να πιστοποιεί τα ελικοδρόμια της χώρας που είναι μια μορφή VIP τουρισμού που τον έχουμε τόσο ανάγκη σε αυτή τη χώρα, διατηρώντας για μας το δικαίωμα με τη βοήθεια τους να πηγαίνουμε και εμείς γρήγορα όπου μπορεί να χρειαστεί. Πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες δείχνουν, αν μη τι άλλο, την κατεύθυνση της ουσιαστικής πολιτικής στην πράξη και στην αποτελεσματικότητα. Και βεβαίως ταυτοποιεί απόλυτα και δίνει το στίγμα της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε παραδοσιακά με το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και προσωπικά με τον κ. Στυλιανίδη». Ερώτηση δημοσιογράφου: Πως κρίνετε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ε. Στυλιανίδης: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο κορυφαίος θεσμός του πολιτεύματος. Είναι ένας θεσμός, που κατά το Σύνταγμα, προκαλεί ευκαιρίες συναίνεσης και συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε να υποτάσσεται σε μικροκομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες». Κ. Μαρκόπουλος: «Το Σύνταγμα, δίνοντας υποχρεωτικά αυξημένη πλειοψηφία στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην ουσία του, επιβάλλει στα κόμματα να συνεργαστούν με ευρύτερες συμμαχίες στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ το αρνείται, παραβιάζοντας την ουσία του Συντάγματος. Το ξεκινά από πάρα πολύ νωρίς, εννέα με δώδεκα μήνες πριν, την άρνησή του στον Κάρολο Παπούλια για τις τρεις πρώτες ψηφοφορίες, και την υιοθέτηση του προσώπου, ενός άξιου Προέδρου, στην τέταρτη ψηφοφορία. Ουσιαστικά επιχειρώντας να μειώσει, αν μου επιτρέπετε, και το θεσμό και το πρόσωπο. Θα κριθεί από τους πολίτες. Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι το Μάρτη για τις τελικές αποφάσεις όλων». Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.