Ο πρώτος επιτυχής απολογισμός της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Το Μέλλον ανήκει στους Έλληνες»

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Παρουσία του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή 350 τεχνοκρατών από τον ευρύτερο χώρο της αγοράς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, του πνεύματος, του πολιτισμού, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας διοργανώθηκε χθες η πρώτη ολομέλεια των ομάδων εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος.

Ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος, αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παντελής Σκλιάς καλωσόρισε τις ομάδες εργασίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τα παρευρισκόμενα στελέχη για τη μέχρι τώρα δουλειά τους και παρουσίασε συστηματικά την μεθοδολογία, τον ενδιάμεσο απολογισμό, το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα δράσης της Γραμματείας για τους επόμενους μήνες.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε σε τρεις καινοτομίες που καθιστούν ξεχωριστή αυτή τη δύσκολη προσπάθεια για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος, το οποίο διενεργείται εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης.

Πρώτη καινοτομία: Το πρόγραμμα δεν διαμορφώνεται μόνο από πολιτικούς ή τεχνοκράτες αλλά συνδιαμορφώνεται μαζί με τους πολίτες αξιοποιώντας την διαδραστική λειτουργία της Ν.Δ μέσα από το νέο της Portal.

Δεύτερη καινοτομία: Προτάσσονται στοιχειοθετημένα μέτρα με ιδιαίτερη οικονομική και κοινωνική ανταποδοτικότητα και όχι ευχολόγια που θα παραμείνουν ανεφάρμοστα.

Τρίτη καινοτομία: Αναζητούνται νέες πηγές ενίσχυσης του ΑΕΠ, ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και να παύσει να είναι η αύξηση των δημόσιων εσόδων μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε δημόσια τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και τη Γραμματεία ότι εντός του μήνα ολοκληρώνονται τα βασικά κείμενα θεματικών προγραμμάτων, ώστε αμέσως μετά το Πάσχα να ξεκινήσει:

α) Η εσωτερική διαβούλευση με τους Τομεάρχες και τους Γραμματείς

β) Η δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και, διαδραστικά, με τους ενεργούς πολίτες

γ) Οι θεματικές συνδιασκέψεις που θα συνδιοργανώνονται από τη Γραμματεία Προγράμματος μαζί με τους αντίστοιχους Τομείς και τις Γραμματείες.

Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον Γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη και το σύνολο του τεχνοκρατικού επιτελείου για την ταχύτατη και ποιοτική ολοκλήρωση του έργου που τους ανέθεσε και κάλεσε τη Γραμματεία να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς τον προγραμματισμό που έχει κάνει δίνοντας έμφαση στη διαβούλευση με τους Τομείς και κυρίως με την κοινωνία.

«Ό,τι πούμε πρέπει να το τηρήσουμε με συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι, να μιλήσουμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και δίπλα στο ρεαλισμό των προτάσεων μας να προσθέσουμε και το όραμα που θα εμπνεύσει την κοινωνία και θα την κάνει να μας εμπιστευθεί».Ο Πρόεδρος της Ν.Δ συνεχάρη τον Γραμματέα και το τεχνοκρατικό του επιτελείο, ζητώντας την επίσπευση των εργασιών με κορύφωση το Συνέδριο αρχών και θέσεων.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Γραμματείς του Προγράμματος, Δημήτρης Σταμάτης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μιχάλης Γιαννάκης, Βουλευτής Βοιωτίας και Βασίλης Κικίλιας, Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Δ/ντής της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς, ο Δ/ντης του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης και οι Αναπληρωτές Άκης Γεροντόπουλος και Βασιλική Τζότζολα και οι Σύμβουλοι του Προέδρου Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μουρμούρας.

 

Κατεβάστε το αρχείο της παρουσίασης (pdf)

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΔ (pdf)8.68 MB
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.