Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Οργανισμού Reaction και της Τράπεζας Κύπρου συμμετείχε ως συντονιστής, ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργός Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Κατα την πρωτοβουλία αυτή, εκλήθη ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Πετρίδης, να απαντήσει σε ερωτήματα που του έθεσαν μαθητές της τρίτης Λυκείου και φοιτητές από τη Μεγαλόνησο, παρουσία των Κυπριακών ΜΜΕ.
Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης εκτός από τον συντονισμό της συζήτησης, άνοιγε με παρεμβάσεις του επιστημονικές και πολιτικές θεματικές ενότητες, όπως η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επιπτώσεις της μετανάστευσης και η αντιμετώπιση τους, η αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλα.
Παρενέβησαν πάνω από 30 νέοι, θέτοντας εντυπωσιακά ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. Πολλές επίσης οι συγκριτικές αναφορές στην Ελλαδική πραγματικότητα μετά την κρίση.
Στο τέλος διατυπώθηκαν τα συμπεράσματα ως οδηγός προς τους πολιτικούς, που έχουν χρέος να αφουγκράζονται τη γενιά που έρχεται, πριν πάρουν τις αποφάσεις.
Ο θεσμός αυτός, όπως τόνισε ο Ε. Στυλιανίδης, είναι εντυπωσιακός για ένα πρόσθετο λόγο: φέρνει σε συνεχή επικοινωνία τους πολιτικούς με τους νέους και ανοίγει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία, δικαιώνοντας την κοινή ρίζα των Ελληνκών εννοιών της Πόλης, του Πολίτη, του Πολιτισμού και της Πολιτικής, κάτι που είναι αναγκαίο στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.