Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Σε Συνέδριο με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ.Σάββα Αγγελίδη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ.Κυπριανού μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην Υπουργός της Ελλάδας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το Συνέδριο οργάνωσε η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Η ΑΟΖ της Κύπρου και οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις»
Εκτός από τους παραπάνω, παρέμβαση έκανε ο Ομότιμος Καθηγητής του ΔΠΘ και Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο κ. Ηλιόπουλος καθώς και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού και Ενεργειακού Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιά στην έδρα Ζαν Μονέ, Ν.Φαραντούρης.
Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Πρύτανης του EUC Καθηγητής Κ.Γουλιάμος και συντόνισε ο έχων και την κεντρική οργανωτική ευθύνη, Καθηγητής Νομικής EUC Νίκος Κουλούρης.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη νέα σχέση που δημιουργεί μεταξύ Θράκης και Κύπρου, ο νέος θαλάσσιος ενεργειακός διάδρομος που θα δημιουργηθεί, όταν λειτουργήσει η πλωτή εξέδρα L.N.G. TERMINAL στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να μεταφέρεται στον TAP αέριο από την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου. Αυτός ο θαλάσσιος δρόμος συνδυασμένος με το Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο που διέρχεται από τη Θράκη με τον TAP και μελλοντικά με τον EAST MED, καθιστούν Ελλάδα και Κύπρο Εγγυητές ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ.
Ο Θρακιώτης πολιτικός τόνισε: « Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι. Υπάρχουν συμφέροντα που συνασπίζονται ή συγκρούονται. Η συγκυρία μάς βοηθά να ταυτίσουμε τα συμφέροντα μας με ισχυρούς συμμάχους, ώστε να μπορέσουμε να τα διασφαλίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ετσι Ελλάδα και Κύπρος θα μετεξελιχθούν σε πραγματικοί Εγγυητές της Ενεργειακής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Χώρου...»
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Ε. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Σ. Αγγελίδης και τον Πρόεδρο κ. Κυπριανού με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και για τη νέα στρατιωτική συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.