Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΛΩΡΑΝ ΦΑΜΠΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΛΩΡΑΝ ΦΑΜΠΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με εισήγηση της Νομικής Σχολής, αναγόρευσε σε Επίτιμο Διδάκτορα του, τον πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας και σημερινό Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Χώρας του κ.Λωράν Φαμπιούς.
Ο κ. Φαμπιούς έχει κατά το παρελθόν διατελέσει Δήμαρχος, Υπουργός Υγείας, Πρωθυπουργός της Γαλλίας επί Φρανσουά Μιτεράν και επίσης Υπουργός Εξωτερικών επί Φρανσουά Ολάντ.
Διοργάνωσε στο Παρίσι τη Διεθνή Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή και σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας.
Θεωρείται μια από τις διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.
Η ανακήρυξη του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής και η βράβευση του από τον Πρύτανη κ. Κ.Γουλιάμο τον εντάσσει στην ομάδα των ξεχωριστών προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν με την ανώτατη διάκριση του Ερωπαϊκού Πανεπιστημίου, όπως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κ.Bill Clinton, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, δύο Νομπελίστες Καθηγητές της Ιατρικής και άλλοι.
Στο περιθώριο της τελετής ο πρώην Υπουργός της Ελλάδας και Επικ. Καθηγητής της Νομικής Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσει θέματα Ευρωπαϊκής επικαιρότητας και εθνικού ενδιαφέροντος.
Σε σχετική δήλωση του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:
«Η μέχρι τώρα πορεία μου ως διδάσκοντα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μου επιτρέπει να κατανοήσω πλήρως, την υπεραξία της διεθνούς εξωστρέφειας ενός σύγχρονου ιδιωτικού Πανεπιστημίου και να συνειδητοποιήσω εντονότερα την απώλεια της Ελλάδας που από ιδεοληψία, έχασε την ευκαιρία να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος, παραμένοντας καθηλωμένη στο κρατικό μονοπώλειο της δημόσιας εκπαίδευσης και στην απομόνωση της διεθνούς εκπαιδευτικής αγοράς, ενώ είχε τη δυνατότητα να μετεξελιχθεί σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο»
Κατά την παραμονή του στη Λευκωσία ο κ. Λ. Φαμπιούς συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.