ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗN ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ(ELSA) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗN ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ(ELSA) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Πανευρωπαϊκή Ημέρα Παιδείας μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικής (ELSA).
Θέμα της παρέμβασης του πρώην Υπουργού ήταν «Μικτό Πανεπιστήμιο: ένας έξυπνος τρόπος υπέρβασης της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος»
Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής EUC Αν. Καθηγητής Κώστας Τσιμάρας και το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και πρώην Υπουργός Κωστής Μουσουρούλης.
Αθρόα ήταν η συμμετοχή φοιτητών από τις Νομικές Σχολές της Κύπρου.
Ακολούθησε συζήτηση, όπου ετέθησαν και αναλύθηκαν ζητήματα τόσο για την Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ελλάδα, όσο και για την καινοτόμο ιδέα του Μικτού Πανεπιστημίου, που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα βάζοντας επιθετικά την Ελλάδα στη διεθνή εκπαιδευτική αγορά. Να σημειωθεί ότι την ιδέα αυτή ο Ε. Στυλιανίδης την έχει ξαναπαρουσιάσει σε διεθνές Συνέδριο του περιοδικού Economist στην Αθήνα καθώς και σε ημερίδα που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο εις Μνήμην του μεγάλου Κύπριου Νομικού Σαρίπολου, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες συζήτησεις για το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
24 Φεβρουάριος 2020 - 9:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."