Ομιλία του Ευρ. Στυλιανίδη σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας

Δημοσιεύθηκε στις 25/01/2011 στην εφημερίδα «ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ».

 

 

"Είναι η ώρα για αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης της παράταξης και εδραίωσης νέου πατριωτισμού"

 

 

Μαζική και με παλμό η ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η ΝΟΔΕ Πιερίας και επιστέγασε την επίσκεψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη, Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ροδόπης.

Στην κατάμεστη αίθουσα Πιερίδα Palace, ο κ. Στυλιανίδη τόνισε, ενόπιων των μελών της Νέας Δημοκρατίας της Πιερίας, ότι έχει σημάνει η ώρα για αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης του κόμματος και εδραίωση ενός νέου πατριωτισμού.

Ο ΜΟΣΧΟΣ ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ

Τον γραμματέα προγράμματος της ΝΔ, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Μόσχος Γιαλένιος, ανοίγοντας την εκδήλωση και δηλώνοντας: «Πήραμε το ρίσκο να οργανώσουμε αυτή τη βραδιά, κόντρα στην παραπληροφόρηση του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία σας αποδεικνύει ότι πράξαμε σωστά, προχωρούμε και όποτε γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε.

Το διακύβευμα πλέον ξεπερνά πολιτικά διλήμματα του παρελθόντος. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί. Θα εξειδικεύσουμε σταδιακά ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό, πραγματοποιήσιμο και δεσμευτικό πρόγραμμα και σας καλούμε με εξωστρέφεια, να φέρουμε νέους ανθρώπους κοντά μας».

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ξεκίνησε παρατηρώντας ότι, «η μελαγχολική Ελλάδα σπάει με τα πρόσωπα και τη μαζικότητα που βλέπω εδώ μπροστά μου». Μιλώντας για το παρόν, έκανε λόγο για ψεύτικα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση με σκοπό να σπάσει την κοινωνική συμμετοχή, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή και τόνισε ότι η προσπάθεια τώρα βρίσκεται στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και την εδραίωση ενός νέου πατριωτισμού. «Και στο παρελθόν είχαμε αντιμετωπίσει χειρότερη φτώχεια, αλλά τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά «στράφηκε στην προπαγάνδα για να κλονίσει την εμπιστοσύνη, να συκοφαντήση εμάς και την χώρα. Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση που είπε το όχι στο Βουκουρέστι, υπέγραψε τις συμφωνίες για τους αγωγούς, έκανε ανοίγματα σε Ανατολή και Κινέζους.

Πληρώσαμε για αυτά, αλλά είμαστε περήφανοι. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλούσε για πολιτική ένωση της Ευρώπης, αυτοί έβαλαν ξένους παράγοντες να ρυθμίζουν ευρωπαϊκές υποθέσεις. Η παράταξη μας κυβέρνησε στα δύσκολα. Κάναμε λάθη, αλλά και αυτοκριτική. Κάναμε επίσης πολλά θετικά. Ξεκινήσαμε την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τελειώσαμε την εξυγίανση του ΟΣΕ και τους παραδώσαμε έτοιμο σχέδιο. Τι έχει να δείξει το ΠΑΣΟΚ; Το fast ‘πατατράκ’ και αποτυχίες σε Αστακό και Ελληνικό».

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Προχωρώντας, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις τρεις φάσεις του προγράμματος του κόμματος, οι οποίες είναι «να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην παράταξη, να οριοθετήσουμε νέο πατριωτισμό και να αποκαταστήσουμε την εθνική αυτοπεποίθηση. Η Ελλάδα χτυπιέται αλύπητα από ΜΜΕ και κύκλους του εξωτερικού».

Επιπλέον, ο βουλευτής Ροδόπης υπογράμμισε ότι υπάρχουν τόσοι επιτυχημένοι έλληνες της διασποράς, λαμπροί επιστήμονες στους οποίους σκοπεύει να επενδύσει η ΝΔ. Πρόβαλε τη μορφή συμμετοχικού σχήματος της ΝΔ, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε αποφασισμένοι, ανασυνταχθήκαμε γρήγορα. Πλέον δεν χωρούν τα μεγάλα λόγια. Αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί σας.

Σας καλώ εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσετε μυαλό και εμπειρία. Είναι κοντά η στιγμή. Έχουμε στρατηγική ελπίδας και χρέος να ανταποκριθούμε».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Στη συνέχεια, στο βήμα βρέθηκαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δημάρχους και την αντιπεριφερειάρχη που κατάφεραν και εκλέχτηκαν και σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτό. Συγχαρητήρια επίσης και στον Κώστα Δημόπουλο και στο Σάκη Τσιφοδήμο, που είναι σήμερα εδώ αν και δεν είχε τη στήριξη του κόμματος στις εκλογές. Μείναμε από τους λίγους μπλε νομούς στις προηγούμενες εκλογές και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά».

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

«Εμείς εδώ έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα. Ξέρετε καλά τα προβλήματα της χώρας κ. Στυλιανμίδη και καταγράψατε και αυτά της Πιερίας. Εγώ θέλω να τονίσω ότι είναι ένας τόπος που αξίζει να ζεις και για αυτόν, υπόσχομαι άριστη συνεργασία με τους δημάρχους και όλους τους φορείς».

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

«Οφείλουμε να κάνουμε σοβαρές αλλαγές και να έρθουμε κοντά στην κοινωνία. Αυτή η παράταξη δεν ξεπούλησε ποτέ εθνικά συμφέροντα. Το μέλλον είναι εδώ, μπαίνουμε σε ανασυγκρότηση. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη».

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

«Οι άνθρωποι της Πιερίας είναι έντιμοι και εργατικοί. Πιστεύω ότι το 2011 θα γίνει η απαλλαγή του ελληνικού λαού και της πατρίδας από την απαράδεκτη και ανίκανη κυβέρνηση και θα κληθεί η ΝΔ να δημιουργήσει προοπτική ανάπτυξης. Να ξαναφέρει το χαμόγελο και την περηφάνεια».

Ο ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«κ. Στυλιανίδη σας καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Έχω να πω ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί τον επιχειρηματία για 500 ευρώ. Τι γίνεται όμως με αυτά που χρωστά το κράτος στον επιχειρηματία; Αυτή τη στιγμή ζηλεύουμε την ανάπτυξη της Τουρκίας και θα φθάσουμε να ζηλεύουμε και την Βουλγαρία και την Αλβανία».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι η γέφυρα για το σήμερα και το αύριο της παράταξης, δίνει το πρόσωπο της παράταξης σε μια εποχή που οι πολιτική διέρχεται κρίση. Το στοίχημα που έχουμε τώρα είναι να αφήσουν οι πολίτες τον καναπέ».

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ

«Να ευχαριστήσω τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τους αγώνες που κάνει. Ξαναφέρνουν αισιοδοξία στην ΝΔ. Εγώ ήμουν και παραμένω απλός στρατιώτης και αγωνιστής. Τελείωσε η αυτοκριτική. Να αναδείξουμε τις αξίες μας».

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρόσφερε πολλά στο χώρο και στην κοινωνία. Τον καμαρώνω σαν συνομήλικος, έδωσε κρίσιμες μάχες. Ήρθε η σειρά για άξιους και αξίες. Είμαστε στο σωστό δρόμο με τον Αντώνη Σαμαρά».

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ

«Οι νέοι και άξιοι αναρωτιούνται αν αξίζει να μείνουν και να παλέψουν. Είμαστε ενωμένοι, γιατί η παράταξη έμαθε να μην διασπάται. Οφείλουμε να πείσουμε τους νέους και άξιους να δώσουν τον αγώνα μαζί μας».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.