Ομιλία στην εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΟΣΕ

Στοιχεία ομιλίας του ΥΜΕ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και ΟΣΕ

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του ΟΣΕ, επισφραγίζεται η στενή συνεργασία των δύο φορέων για την παρακολούθηση της πορείας ενός από τα σημαντικότερα έργα, που ολοκληρώνουν τον κατακόρυφο σιδηροδρομικό άξονα της χώρας: τη νέα σιδηροδρομική γραμμή από τον Πειραιά ως τις Τρείς Γέφυρες, της οποίας το μεγαλύτερο τμήμα που θα διέρχεται μέσα από την πόλη της Αθήνας θα είναι πλέον υπογειοποιημένο.

-Πρόκειται για ένα έργο εκσυγχρονισμού, που αναμένεται να συμβάλλει αφενός στην εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του επιβατικού κοινού και αφετέρου στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας.

-Το έργο της υπογειοποίησης της γραμμής Πειραιάς-Τρεις Γέφυρες, αποτελεί σταθμό για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς μετά από 120 χρόνια τίθεται πλέον τέλος στη διχοτόμηση της Αθήνας και τερματίζεται το έως τώρα φαινόμενο της διακοπής της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων από τους συρμούς και τις γραμμές του τρένου. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται, κατά συνέπεια, εφικτή και η επιτυχής μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, η οποία συνιστά σήμερα μείζον πρόβλημα για το κέντρο, και όχι μόνο, της πόλης των Αθηνών.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπολογίσουμε και την σημαντική αναβάθμιση που θα συντελεστεί σε όλες εκείνες  τις περιοχές της πόλης, τις οποίες μέχρι σήμερα τέμνει η σιδηροδρομική γραμμή. Οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής, εκτάσεως 20 χιλιάδων τ.μ., που θα δημιουργηθούν, σε συνδυασμό με τα 20 χιλιάδες δενδρύλλια και τους θάμνους που θα φυτευτούν, θα προσφέρουν μία όαση πρασίνου στην επιβαρυμένη από ατμοσφαιρικούς ρύπους πρωτεύουσα και θα δώσουν νέα προοπτική για ένα καλύτερο οικολογικό μέλλον της Αθήνας.

-Εξάλλου, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προβλέπεται, ταυτόχρονα, και η σταδιακή αντικατάσταση όλων των συρμών, με καινούργια τρένα σύγχρονης τεχνολογίας, τα οποία θα είναι αθόρυβα και ηλεκτροκίνητα, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραστικά τα καυσαέρια και η ηχορρύπανση. Άλλωστε στόχο μας, όπως είναι ήδη γνωστό, αποτελεί η ηλεκτροκίνηση να εγκατασταθεί σταδιακά σε όλο το μήκος του άξονα από τον Πειραιά ως την Ειδομένη, γεγονός που σε συνδυασμό και με τα πλέον σύγχρονα συστήματα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και τηλεπικοινωνιών, θα συμβάλλει καταλυτικά  στην μείωση, έως το 2015, της διάρκειας του ταξιδιού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Με αφορμή το σημερινό γεγονός, θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μία φορά ότι στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών πιστεύουμε πως ο ελληνικός σιδηρόδρομος, ένα σημαντικό ιστορικό μέσο μεταφοράς, πρέπει να ξεφύγει από την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες δεκαετίες και επιδίωξή μας είναι, σήμερα κιόλας, να αναβαθμίσουμε και να ενισχύσουμε τον ρόλο του ως σύγχρονο αξιόπιστο, ασφαλές και οικολογικό μεταφορικό μέσο τόσο για επιβάτες, όσο  και για εμπορεύματα.

Ήδη ανακοινώσαμε και προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηρόδρομου με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής του. Επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου σιδηρόδρομου, που θα εξυπηρετεί με ταχύτητα και ασφάλεια τις επιβατικές και μεταφορικές ανάγκες, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Του σιδηρόδρομου που δεν θα στερεί πολύτιμος πόρους από τον έλληνα πολίτη, αλλά θα δημιουργεί έσοδα για την ελληνική οικονομία. Του σιδηρόδρομου που θα συνδέσει ξανά τη χώρα μας με τα διευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα, που θα βγάλει την ελληνική περιφέρεια από την απομόνωση, που θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κόμβο, με διεθνή σημασία. Του υγιούς και ανταγωνιστικού σιδηρόδρομου που θα επωμιστεί το φορτίο να  δικτυώσει τη χώρα μας με την νέα εποχή. Με τον κόσμο που έρχεται.

-Κλείνοντας, θέλω να χαιρετίσω τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του ΟΣΕ, η οποία δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης και αναμένεται να συμβάλλει  στην αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που ενδεχομένως θα ανακύψουν κατά την πορεία των έργων, τα οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθούν με βάση τη νέα περιβαλλοντική μελέτη.  Ταυτόχρονα, εκτίμησή μου είναι πως πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία, που πραγματοποιείται στα πλαίσια και της ευόδωσης ενός κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεων του επιβατικού κοινού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε συνδυασμό με την μεγιστοποίηση των ωφελειών για τις τοπικές κοινωνίες. Εύχομαι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές να συντελέσει στην ταχύτερη και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, προκειμένου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας σύντομα να απολαμβάνουν τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα προκύψουν από αυτή.

Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσεις εδώ
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.