Με πρωτοβουλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη μοιράστηκαν 2500 βιβλία σε σχολεία της Κομοτηνής

ΣΤΟ 3Ο ΚΑΙ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

2.500 βιβλία μοιράστηκαν σε δύο σχολεία της Κομοτηνής

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" της Κομοτηνής στις 27.01.2012

Από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μωραΐτη της Αττικής, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ολοκαίνουργα παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία, συγκέντρωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των εκπαιδευτηρίων Μωραΐτη της Αττικής, τα οποία μοιράστηκαν την Πέμπτη σε δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής. Τα χιλιάδες ολοκαίνουρια βιβλία, τα οποία θα κοσμούν τις βιβλιοθήκες των σχολείων, μοίρασαν χθες το πρωί βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Η παράδοση περίπου 1300 βιβλίων ξεκίνησε από 3ο δημοτικό, όπου τον κ. Στυλιανίδη και την εκπρόσωπο του σχολείου υποδέχθηκαν το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές. Τα βιβλία δόθηκαν και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να τα δανείζονται από τη βιβλιοθήκη, όπου και θα τοποθετηθούν. Στο 6ο δημοτικό σχολείο, μοιράστηκαν 1350 ολοκαίνουρια βιβλία, τα οποία και θα εμπλουτίσουν την παιδική βιβλιοθήκη. Εκεί τον κύριο Στυλιανίδη περίμενε μία έκπληξη καθώς οι μαθητές, ενόψει της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, ετοίμασαν μία γιορτή με τραγούδια και ποιήματα, ευχαριστώντας έτσι με αυτό τον τρόπο, τους προσκεκλημένους τους. Κατά την παράδοση ο κ. Στυλιανίδης, δήλωσε συγκινημένος καθώς στο 6ο δημοτικό σχολείο, είχε υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός η μητέρα του, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στόχος η δημιουργία διεθνούς και υπερσύγχρονης βιβλιοθήκης

Ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, είχε συνεργαστεί με την ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου όταν στο παρελθόν, ως υπουργός Παιδείας, προσπαθούσε να προωθήσει σε συνεργασία στην περιοχή με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μία σειρά καινοτομιών, «οι οποίες πραγματικά αξίζει τον κόπο κάποια στιγμή να υλοποιηθούν», ανέφερε ο πρώην υπουργός. «Κεντρικός στόχος για όλους μας, είναι η υλοποίηση της βιβλιοθήκης της Κομοτηνής, μίας υπερσύγχρονης, διεθνούς, διαβαλκανικής βιβλιοθήκης, όπως την είχαμε σχεδιάσει την περίοδο εκείνη. Μίας βιβλιοθήκης την οποίας η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, τα σχέδια βρίσκονται στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και προβλέπονταν να έχει 4.000 τετραγωνικά μέτρα, να είναι πολύγλωσση και προσβάσιμη ψηφιακά και ηλεκτρονικά, και να είναι προσβάσιμη και χρήσιμη σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης». Αυτά δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, ωστόσο πρόσθεσε ότι σημαντικές είναι και οι βιβλιοθήκες που δημιουργούνται στα σχολεία. «Σε αυτές τις εποχές ο γονιός δεν μπορεί να προσφέρει το εναλλακτικό βιβλίο στο παιδί του. Αυτή η προσφορά είναι ανεκτίμητη σε αυτή τη συγκυρία, έτσι λοιπόν η προσβασιμότητα και η ανάπτυξη των σχολικών βιβλιοθηκών, είναι μία πρωτοβουλία που είναι αν δυνατόν θα πρέπει να αναπτυχτεί σε όλα σχολεία της Περιφέρειας».

Θα ανανεωθεί η δανειστική βιβλιοθήκη

Ευκαιρία, να στραφεί και πάλι το ενδιαφέρον των παιδιών στα βιβλία και όχι στα προβλήματα ελλείψεων που αντιμετωπίζει κάθε σχολική μονάδα, ήταν η παράδοση των 1.350 λογοτεχνικών βιβλίων, είπε ο διευθυντής του σχολείου Μαρίνος Κωνσταντινίδης. Να σημειωθεί πως αυτά θα ανανεώσουν σε μεγάλο βαθμό τη δανειστική βιβλιοθήκη που ήδη λειτουργεί στο σχολείο. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ζωή Κωνστανταροπούλου, δήλωσε ότι τα βιβλία αυτά συγκεντρώθηκαν από τους γονείς των μαθητών των σχολείων Μωραΐτη. Η προσπάθεια αυτή, όπως ανέφερε εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να δημιουργήσει βιβλιοθήκες κυρίως σε ακριτικές περιοχές «Με την προτροπή του κ. Στυλιανίδη, δώσαμε αυτά τα βιβλία εδώ στην Κομοτηνή. Νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και σε άλλους τομείς τα σχολεία της περιοχής και να φέρουμε κοντά τη Θράκη με την Αττική και κυρίως τα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.