Με αποτελέσματα επέστρεψε από τη Γερμανία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Με αποτελέσματα επέστρεψε από τη Γερμανία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Γερμανία η δεύτερη αποστολή, που ανέθεσε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος, αφού συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ, είχε εκ νέου συναντήσεις με στενούς συνεργάτες της. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αντάλλαξε, επίσης, απόψεις με τον Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CDU κ. Π. Αλτμάγιερ.
Στη συνέχεια, είχε μακρά ουσιαστική συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Χ. Φούχτελ. Ο τελευταίος, έχει ορισθεί από την Καγκελάριο Μέρκελ ως συντονιστής της προσπάθειας ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και λειτουργεί παράλληλα σε εθνικό επίπεδο με το task force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο προΐσταται ο κ. Ράιχενμπαχ. Ο Γερμανός Υπουργός είναι πολύπειρος στα ζητήματα αυτά και διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του, από την εποχή που εργάστηκε υπό τον Χέλμουτ Κόλ στην Τρόιεχαντ για την επανένωση των δύο Γερμανιών. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αναπτυχθεί γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών κομμάτων, ώστε να τρέξει αποτελεσματικότερα η ελληνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Εθνικής Οικονομίας. Ο κ. Φούχτελ διαβεβαίωσε τον Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, ότι η Γερμανική Κυβέρνηση και η CDU θα προσφέρουν κάθε είδους τεχνοκρατική υποστήριξη, όχι μόνο σε επίπεδο κεντρικής Κυβέρνησης αλλά και σε επίπεδο περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και αγοράς.
Κατά την παρουσία της ελληνικής αποστολής στη Γερμανία, διοργανώθηκε και ανοιχτή εκδήλωση στο Ίδρυμα Αντενάουερ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Κατά την ανοιχτή εκδήλωση, εκτός από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, μίλησαν ο Δρ. G Wahlers, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Konrad Adenauer, ο κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, ο κ. P. Donohoe, Βουλευτής του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, η κα Danuta Jazlowiecka, αν. μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. R. Kruse, Βουλευτής της CDU και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου.
Στις κλειστές σεμιναριακές συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής, ο κ. Στ. Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, ο κ. Ν. Μηταράκης, αν. Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, η Αντιπρόεδρος του ΙΔΚΚ κ. Κ. Μπότσιου και η Γενική Διευθύντρια του ΙΔΚΚ κ. Μαριάννα Πυργιώτη.
Η Ελληνική παρουσία στο Βερολίνο ήταν ιδιαιτέρως επιτυχής, διότι έβαλε τις βάσεις για μία στενότερη συνεργασία μεταξύ των αδελφών κομμάτων, γεγονός που βελτιώνει την παρέμβαση της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και διευκολύνει την εθνική προσπάθεια σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.