Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τα θέματα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Β’ Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης και βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Προγράμματος Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αθανάσιος Κυριαζής, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Τσαλίδης Φίλιππος, ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος Παντελής Σκλιάς, ο Καθηγητής ΕΚΠΑ Διονύσιος Αναπολιτάνος, ο πρόεδρος ΔΑΚΕ ΠΕ Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρ. Πρόεδρος ΟΛΜΕ Δημήτριος Πεππές, ο πρ. Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Σωτήρης Γκλαβάς, ο πρ. Πρόεδρος ΔΟΕ Βασίλειος Παληγιάννης, και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά η ομάδα εργασίας εντατικοποίησε τις εργασίες της καταλήγοντας στους βασικούς άξονες πολιτικής στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Έρευνας. Επισήμανε ότι η επένδυση στην Παιδεία και στην καινοτομία είναι ο πιο ασφαλής δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ολοκληρωμένη πρόταση Προγράμματος που υπεβλήθη προς έγκριση στον Πρόεδρο του κόμματος φέρει τον τίτλο «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

Η ομάδα εργασίας:
• Στοιχειοθέτησε την εκπαιδευτική απορρύθμιση που προκάλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
• Καθόρισε ως κεντρική αντίληψη της εκπαιδευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την άποψη ότι η Παιδεία είναι το Εθνικό Συγκριτικό μας Πλεονέκτημα.
• Υπογράμμισε τις βασικές παρεμβάσεις, που θα προωθήσει η Νέα Δημοκρατία στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.
• Επισήμανε την βούληση της Νέας Δημοκρατίας να επενδύσει με εμπιστοσύνη στον Έλληνα εκπαιδευτικό.
• Αποσαφήνισε το θεσμικό πλαίσιο για την Μεταλυκειακή Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κολλέγια, ΙΕΚ κλπ) επιμένοντας στην ποιότητα.
• Συγκρότησε μια καινοτόμο κοινωνική πολιτική ίσων ευκαιριών μέσα από την προώθηση Ψηφιακού Δικτύου Βιβλιοθηκών σε όλη την χώρα.
• Κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση πολιτικής για ένα Σύγχρονο Εξωστρεφές Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.
• Προσδιόρισε με σαφήνεια την πολιτική της Δια Βίου Μάθησης και τη σημασία της για την αγορά εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική κινητικότητα.

Η Γραμματεία Προγράμματος και ο Τομέας Παιδείας συνεχίζουν την συνεργασία τους για την κατάρτιση ολοκληρωμένων προτάσεων σε τρία ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία: τα Θρησκεύματα, την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, και την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Συνεχίζεται η συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία από εξειδικευμένες κλαδικές ή θεματικές μελέτες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Αν υπάρχει μια ελπίδα για την νέα γενιά και μια προοπτική ανάκαμψης για την πατρίδα μας, αυτή διέρχεται μέσα από την σοβαρή επένδυση της Πολιτείας σε μια πραγματική Παιδεία, που στοχεύει να καταστήσει τους νέους Έλληνες, Πολίτες της Ευρώπης και του Κόσμου. Η Εθνική Παιδεία είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στον Διεθνή Ανταγωνισμό. Οι διακεκριμένοι Έλληνες του εξωτερικού, τα λαμπρά μυαλά των Ελλήνων Επιστημόνων που ζουν στην Ελλάδα και η δυναμική νέα γενιά της χώρας μας είναι απαράδεκτο να μην αξιοποιούνται στο πλαίσιο μιας Εθνικής Εκπαιδευτικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής. Δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια υπονομεύει, ότι είχε μείνει όρθιο στον χώρο της εκπαίδευσης, σταματώντας κάθε δημιουργική αλλαγή που είχε ξεκινήσει.

Η κεντρική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι:
• να επενδύσει στην Εκπαίδευση ως απάντηση στην κρίση,
• να εμπιστευθεί τον Έλληνα δάσκαλο – ερευνητή όλων των βαθμίδων,
• να δώσει ευκαιρίες στην νέα γενιά της πατρίδας μας.
Ο κεντρικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.»

Ο Τομεάρχης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Β’ Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:

«Η Παιδεία, η Έρευνα και η Καινοτομία, είναι το όχημα της ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και της οικονομίας της. Η επένδυση στην Παιδεία είναι βιωσιμότητα για το μέλλον. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός είναι λειτουργός και έτσι οφείλει η κοινωνία να τον αντιμετωπίζει. Ο επαναπατρισμός των διακεκριμένων Ελλήνων Ερευνητών και Επιστημόνων πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο θέμα για την αναβάθμιση της Παιδείας. Τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα πρέπει να αποτελέσουν τον χώρο δημιουργίας συγκριτικού πλεονεκτήματος για την θωράκιση της ανάπτυξης και της προόδου. Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην εκπαίδευση και την έρευνα και στην προοπτική των νέων για ανταγωνιστικότητα με την Ευρώπη».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.