Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Άμυνας για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
1 Νοεμβρίου 2011

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Άμυνα συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, o Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, πλαισιωμένοι από τους κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Αν. Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Βοιωτίας, κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης ‘Αμυνας, βουλευτή Έβρου, κ. Στέφανο Γκίκα, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης ‘Αμυνας, πρ. Εκπρόσωπο Τύπου Εθνικής Άμυνας, κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, και τους επιστημονικούς συνεργάτες, επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Εθνική Άμυνα με τίτλο «Ισχυρή Άμυνα: Εθνική Αυτοπεποίθηση».

Η ομάδα εργασίας:

- Έθεσε ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία μιας Ισχυρής Άμυνας ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Αυτοπεποίθηση μέσα στο σημερινό ασταθές διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον.
- Προσδιόρισε τις βασικές αρχές της νέας πολιτικής για την Άμυνα.
- Συζήτησε τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί η αξιοκρατική εξέλιξη και σταδιοδρομία των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών.
- Επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Ημιεπαγγελματικού Στρατού και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.
- Ανέπτυξε το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

- Ανέλυσε νέες πολιτικές ώστε να καταστεί η αμυντική μας βιομηχανία μοχλός ανάπτυξης που θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
- Αποτύπωσε μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη εκπαίδευση και διαρκή κατάρτιση των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Προσδιόρισε πολιτικές που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
- Κατέγραψε προτάσεις για τη διεύρυνση της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική για την Εθνική Άμυνα

Η Γραμματεία Προγράμματος σε συνεργασία με τον αρμόδιο Τομέα συνεχίζουν τη συμπλήρωση του φακέλου τεκμηρίωσης με μελέτες ή προτάσεις που διαμορφώνονται από τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ, τις Ενώσεις Αποστράτων καθώς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες ή Ινστιτούτα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Ανοικτή Διαβούλευση με την Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Στο σημερινό ασταθές και ρευστό διεθνές περιβάλλον, η αποτρεπτική δύναμη της χώρας δημιουργεί σημαντικά διαπραγματευτικά αποθέματα για την προστασία της Εθνικής Ασφάλειας και την αναβάθμιση του διεθνούς μας ρόλου. Δυστυχώς η κυβέρνηση με τη πολιτική της μειώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και απαξιώνει τα στελέχη της. Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα της δεσμεύεται να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό και να επιδιώξει τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Στρατού, που εκτός από δύναμη αποτροπής και εγγύηση Εθνικής Ασφάλειας θα διακρίνεται και για το σημαντικό κοινωνικό του έργο.»

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης και αύριο ως κυβέρνηση, έγκαιρα κατάρτισε το κυβερνητικό της πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων που βάναυσα έχουν πληγεί από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της επιχειρησιακές ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και η διατήρηση του ηθικού των στελεχών τους.
Πρόκειται για μια πρόταση ρεαλιστική, καινοτόμα, κοστολογημένη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου